Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Απόφαση που εξοργίζει: Η Γερμανία στέλνει 32 εκατομμύρια στον Ερντογάν για να ελέγξει τη διακίνηση προσφύγων


Την ώρα που ο Ερντογάν έχει ανοίξει διάπλατα τα σύνορά του και το διατυμπανίζει, απειλώντας να “πνίξει” την Ευρώπη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, την ώρα που -αποδεδειγμένα- μεταφέρει οργανωμένα στα ελληνοτουρκικά σύνορα μετανάστες που δεν έχουν καμία σχέση με το μέτωπο της Ινλίμπ, την ώρα που οι διακινητές κάνουν “πάρτι” στο Αιγαίο, η Γερμανία αποφασίζει να στείλει στην Τουρκία 32 εκατομμύρια ευρώ.

Ακούσιοι Μισθοφόροι

Μία περιήγηση στην Τουρκία θα σας πείσει ότι εκεί κάποτε κατοικούσε ένας άλλος λαός και τα ερείπια που άφησε πίσω του μαρτυρούν για τη ύπαρξη του, τον πολιτισμό, του την θρησκεία του, ακόμη και την γλώσσα του χαραγμένη σε πέτρες. Οι καταπατητές τους τα βλέπουν με δέος, οι πολιτικοί τους τα μισούν και οι αρχαιολόγοι τους τα εκμεταλλεύονται σαν παγκόσμια πολιτιστική τους κληρονομιά.
Αρχικά οι Τούρκοι ήταν μειοψηφία αλλά με την θρησκευτική τους καθοδήγηση και την επεκτατική τους πολιτική δεν δίστασαν άλλους εκ των γηγενών, Έλληνες , Αρμενίους, Κούρδους, να εξοντώσουν, άλλους να τους εκδιώξουν και άλλους να εξισλαμίσουν ενσωματώνωντας  τους στην κρυπτο-πολυεθνική τους κοινωνία, η συντήρηση της οποίας  τους αναγκάζει να κρεμούν σημαίες σε κάθε βήμα μπας και πεισθούν ότι είναι ένα έθνος.

Μεγάλη Τεσσαρακοστή: Ένα βιωματικό ταξίδι στο βάθος του είναι μας«Προφυλάξου και μην ελέγχεις κανέναν, για κανένα πράγμα. Η αγάπη δεν θυμώνει, μήτε ελέγχει κανέναν με πάθος»


Άγιος Ισαάκ ο Σύρος

Μεγάλη Τεσσαρακοστή: Ένα βιωματικό ταξίδι στο βάθος του είναι μας

Ξεκινήσαμε το Τριώδιο, την ευλογημένη αυτή περίοδο του λειτουργικού έτους με τη μετάνοια...

Αυτό είναι το σχέδιο Ερντογάν: Τι επιδιώκει στέλνοντας μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα    Η ΕΕ έχει δώσει 3,2 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες στην Τουρκία και θα τους στηρίζει έως το 2025 - Η μόνιμη επωδός της κυβέρνησης Ερντογάν, όταν καλείται να δικαιολογήσει τις πρακτικές της στο προσφυγικό, είναι πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι της Τουρκίας το 2016 για χορήγηση σημαντικής οικονομικής ενίσχυσης. Ωστόσο, τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ δείχνουν πως ο ισχυρισμός αυτός μόνο ορθός δεν είναι.

Μουφτεία Ξάνθης για Εβρο: Η πατρίδα μας σήμερα αποδεικνύει ότι ξέρει να λέει πως «υπάρχουν και όρια»


NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Θέση στα όσα εκτυλίσσονται στον Έβρο όπου για πέμπτη συνεχή μέρα πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούν να εισέλθουν στην Ελλάδα μετά την απόφαση Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα παίρνει με ανακοίνωσή της η Μουφτεία Ξάνθης.
    Λίγες ώρες πριν αφιχθούν στα σύνορα προκειμένου να δουν από κοντά τι αντιμετωπίζει η Ελλάδα στα σύνορα με την Τουρκία οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών συνοδευόμενοι από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η Μουφτεία Ξάνθης σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
     «Η πατρίδα μας απέδειξε ότι ξέρει και να υποδέχεται και να φιλοξενεί. Σήμερα αποδεικνύει ότι ξέρει να λέει ότι «υπάρχουν και όρια». Η αστυνομία και ο στρατός μας επιτελεί το καθήκον του και προστατεύει όλους τους κατοίκους της Θράκης, ανεξάρτητα από το θρήσκευμά τους. Προστατεύει τη ζωή, την τιμή και την περιουσία μας. Προσευχόμαστε στον Θεό να τους ευλογεί.

Γιατί επικρατεί ησυχία στα σύνορα Βουλγαρίας- Τουρκίας ενώ ασκείται πίεση στα ελληνοτουρκικά
    Οι λόγοι που επικρατεί σχετική ησυχία στα σύνορα Τουρκίας και Βουλγαρίας, τη στιγμή που ασκείται μεγάλη πίεση στα ελληνοτουρκικά από τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που επιχειρούν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος μετά τις τουρκικές εξαγγελίες περί ανοίγματος των συνόρων, βρίσκονται στο επίκεντρο δημοσιεύματος της Deutsche Welle.

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (4/3/2020)


    
 Τι λέει ο Τσαβούσογλου; Πως οι αγρότες με τις κυνηγετικές καραμπίνες που τους έδωσε ο Στρατός, πυροβολουν τους «κακόμοιρους» εισβολείς; Μάλλον κάποιο λάθος κάνει, γιατί ο στρατός δεν έχει κυνηγετικά όπλα, η δε εποχή του κυνηγιού , όπως το έψαξα, είναι τον Σεπτέμβριο! Άσε που όλοι οι αγρότες έχουν τα δικά τους  κυνηγετικά…
------------------------------------------
    Και λέει η Ούρσουλα, πως θα μας δώσουν 700.000.000 ευρώ ενίσχυση για το λαθρομεταναστευτικό, και πως δυνάμεις της FRONTEX θα ενισχύσουν τις δικές μας στην φύλαξη των συνόρων…. Τα 700 εκατομμύρια, καλά είναι και ευπρόσδεκτα ( «τα λεφτά που πάνε, σε τι χέρια πέφτουνε…» λέει το λαϊκόν άσμα ). Όσο για την FRONTEX, η «ειδικότητά» της είναι η…. καταμέτρηση, και όχι η απαγόρευση ή αποτροπή. Στα νησιά, αυτοί τους… διασώζουν και μας τους «φορτώνουν στην πλάτη».
------------------------------------------

Αλληλεγγύη στην πράξη


Μπορεί τα μηνύματα αλληλεγγύης να περίσσευαν στον Έβρο ωστόσο εξέλιπαν τα κατάλληλα μηνύματα προς τον κύριο υπεύθυνο της κρίσης αυτής, την Τουρκία. Οι ευθύνες του Ερντογάν, ο οποίος εκβιάζει ωμά την Ε.Ε. εργαλειοποιώντας ανθρώπινες ψυχές, για άλλη μία φορά αποσιωπήθηκαν.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η χθεσινή παρουσία των επικεφαλής των τριών θεσμών της Ε.Ε. μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό στον Έβρο στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης στην πατρίδα μας.

Από τη Χάγη και το μπόλιασμα, στον όψιμο πατριωτισμό


Μάλλον ανέλαβε άλλος πρωθυπουργός το τιμόνι της χώρας.
Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνουμε από την απίστευτη προπαγάνδα των φιλοκυβερνητικών μέσων, τα οποία οσονούπω θα εμφανίσουν τον πρωθυπουργό με φουστανέλα ζωσμένο με φυσεκλίκια.