Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

H μαρτυρια του Σύριου που πρέπει όλοι να δουν!


Aσπίδα Προστασίας στον Εβρο η αντιαρματική τάφροςΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ι. ΜΑΝΑΚΑΝΑΤΑΣ

Ολη η αλήθεια για τον πολυσυζητημένο φράχτη

Πριν από περίπου μια πενταετία είχε περάσει σχεδόν απαρατήρητο ή σε κάθε περίπτωση δεν είχε δοθεί η δοθεί η δέουσα προσοχή σε ένα ρεπορτάζ του SPIEGEL-Online με τίτλο «Η Ελλάδα θέλει να κατασκευάσει τάφρο κατά των μεταναστών» και υπότιτλο «Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες πέρασαν πέρσι από την Ελλάδα με προορισμό την Ευρώπη».

Ένταση στον Έβρο – Μπίζνες στη Θεσσαλονίκη


Μπορεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα να δοκιμάζονται στον Έβρο οι ελληνοτουρκικές σχέσεις γειτονίας εξ αιτίας της προκλητικότητας που επιδεικνύει η πολιτική ηγεσία της γείτονος εργαλειοποιώντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ωστόσο η ένταση αυτή δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τη συνέχιση και ανάπτυξη συνεργασιών ανάμεσα στον επιχειρηματικό κόσμο των δύο χωρών.

Οι 27 της ΕΕ “απορρίπτουν τη χρήση της μεταναστευτικής πίεσης για πολιτικούς σκοπούς” από την Τουρκία


Η Ευρωπαϊκή Ενωση “απορρίπτει κατηγορηματικά τη χρήση της μεταναστευτικής πίεσης για πολιτικούς σκοπούς”, αναφέρουν οι υπουργοί Εσωτερικών των 27 στο κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν, μετά την έκτακτη συνεδρίασή τους σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες.
Το Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, το οποίο συνήλθε εκτάκτως απόψε στις Βρυξέλλες, ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο των 6 σημείων για την υποστήριξη της Ελλάδας σε σχέση με τις πιέσεις που δέχεται στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία και ταυτόχρονα εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη των 27 σε Κύπρο και Βουλγαρία, “οι οποίες μπορεί να επηρεαστούν παρομοίως”.

“Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας” αλλά ψήφισαν ΟΧΙ για να δεχτούν 5.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα!


Oι Πράσινοι πρότειναν να δεχτεί η Γερμανία 5.000 πρόσφυγες από τους ελληνικούς καταυλισμούς, αλλά μειοψήφισαν  στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag).
Καταψήφισε, εκτός από τα συντηρητικά κόμματα (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), αν και πολλοί Σοσιαλδημοκράτες ήταν κατά βάσιν υπέρ της πρότασης των Πρασίνων. Η αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του SPD Εύα Χεγκλ είπε στην ομιλία της ότι «στην πρόταση των Πρασίνων υπάρχουν πολλά θετικά, δεν βοηθά όμως περαιτέρω στην παρούσα φάση. Αναγκαία είναι μια ευρωπαϊκή λύση».

“Η σκέψη όλων” τώρα είναι στις ΕΔ αλλά όταν έκοψαν ακόμη 50 εκ. ευρώ κάπου αλλού “θα ΄τρεχε”


Στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ, του Ελληνικού Στρατού και του Λιμενικού Σώματος, για να αντιμετωπίσουν την «ασύμμετρη απειλή» στα σύνορα, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή.
«Είναι σαφές ότι η σκέψη μας, η συμπαράστασή μας, η ηθική μας στράτευση βρίσκεται με τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ, του Ελληνικού Στρατού, του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι αυτή τη στιγμή υπερασπίζονται τα σύνορα της Ελλάδος από μια ασύμμετρη απειλή η οποία είναι απολύτως οργανωμένη και απολύτως ενταγμένη στα σχέδια της Τουρκίας και στα γεωπολιτικά παιχνίδια που αυτή θέλει παίξει», είπε ο Μάκης Βορίδης.

Η ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΦΥΛΑΤΤΕΙ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΤΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ


Μια ημέρα, ένα μικρό άνοιγμα εμφανίστηκε σε ένα κουκούλι, ένας άντρας κάθισε και παρακολουθούσε την πεταλούδα για ώρες καθώς πάλευε για να περάσει το σώμα της μέσα από την μικρή οπή.
Τότε, φάνηκε σαν να είχε σταματήσει κάθε προσπάθεια. Έμοιαζε σαν να είχε προχωρήσει όσο μπορούσε και να μην μπορούσε να πάει παραπέρα. Τότε ο άντρας αποφάσισε να βοηθήσει την πεταλούδα, πήρε ένα ψαλίδι και άνοιξε το κουκούλι. Η πεταλούδα τότε ξεπρόβαλε εύκολα. Αλλά είχε ένα μαραμένο σώμα και ζαρωμένα φτερά. Ο άντρας συνέχισε να παρακολουθεί γιατί περίμενε, από στιγμή σε στιγμή, ότι τα φτερά θα άνοιγαν, θα μεγάλωναν και θα επεκτείνονταν, ότι θα ήταν ικανά να στηρίξουν το σώμα της πεταλούδας και ότι θα γίνονταν γερά.

ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΒΑ


Η Τουρκία καλεί σε ξεσηκωμό αλλοδαπούς που βρίσκονται στην Ελλάδα, προκειμένου να εκδικηθεί για την ήττα που υπέστη στον Έβρο, καθώς νόμιζε πως οι παρατρεχάμενοι πράκτορες και οι τουρκόφωνοι αλλοδαποί θα πέρναγαν τα ελληνικά σύνορα.
Αυτό που σοκάρει είναι οι αντιδράσεις των αλλοδαπών σε αυτό το μήνυμα!

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ: Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ.​Η χώρα μας τις τελευταίες μέρες δέχεται μια υβριδική εισβολή στον Έβρο και στα νησιά. Yβριδικές επιχειρήσεις είναι αυτές στις οποίες οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούν συγχρόνως και κατά την κρίση τους ολόκληρο το φάσμα των μέσων που έχουν στη διάθεση τους. Αυτό περιλαμβάνει στρατιωτικά συμβατικά, πολιτικά, διπλωματικά, οικονομικά, πληροφοριακά και προπαγανδιστικά μέσα, αλλά και ανορθόδοξες ή και τρομοκρατικές τακτικές με πειθαναγκασμό, με ενδεχόμενη χρήση ελεγχόμενης ή ανεξέλεγκτης βίας, εγκληματικές πρακτικές, ψυχολογικές επιχειρήσεις και κυβερνοπόλεμο αλλά και οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα παρουσιασθεί, με σκοπό την επίτευξη των τεθέντων στόχων.