Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Στις μεγάλες φουρτούνες πρώτα ξεβράζονται τα σκουπίδια…

«….Ότι αρχή και τέλος, όλα τα θερία πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε»
 Μακρυγιάννης
Το παρακάτω κείμενο το δημοσίευσα τον Νοέμβριο του 2016 με τίτλο «Τώρα εσυνηθίσαμε να φοβόμαστε τους Τούρκους». Το ξαναδημοσιεύω, όχι για να υποδύομαι τον σοφό και λοιπές ανοησίες που λέγονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Όχι. Όμως θεωρώ πως η επίθεση που γίνεται στον Έβρο μέσω των επίδοξων λαθρομεταναστών –εισβολέων είναι πάγια τακτική της Τουρκιάς. Τα ίδια έκαναν το 1453, τα ίδια το 1922 με τους Τσέτες, τα ίδια στην Πόλη το 1955 με τους στρατιές των βασιβουζούκων που έσφαζαν και λεηλατούσαν, τα ίδια στην Κύπρο με τους τουρκοκύπριους που εκτελούσαν τους Έλληνες.
Το κείμενο:

Υβριδικός πόλεμος


Το έστειλε ο Γιαννης Κόντης
Δημ. Θ. Καραμήτσος
Θεσσαλονίκη 5 Μαρτίου 2020

Προς
Την Εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
    
Κύριε Διευθυντά
    Το λεγόμενο «προσφυγικό ζήτημα» εμφανίστηκε πριν από χρόνια με τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.  Σύντομα, όμως, άρχισαν να έρχονται μέσω της Τουρκίας λαθρομετανάστες από χώρες που δεν είχαν εμπόλεμες συρράξεις. Σήμερα ακόμη και από τη Συρία οι πραγματικοί πρόσφυγες είναι σπάνιοι, διότι πόλεμος εκεί υπάρχει σε ένα ελάχιστο ποσοστό του εδάφους της. Εξάλλου αυτοί που κινδυνεύουν στην εμπόλεμη περιοχή μπορούν να μετακινηθούν σε απολύτως ασφαλή και ήσυχα μέρη της Συρίας.

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ BILD ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΑΘΛΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ξεπέρασε κάθε αθλιότητα η ανταπόκριση Γερμανού δημοσιογράφου της εφημερίδας BILD με την οποία μεταδίδει ότι οι ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο κτυπούν , βασανίζουν και ξεγυμνώνουν τους μετανάστες που περνούν τα σύνορα. Μάλιστα δημοσιεύει στο twitter φωτογραφίες ξεγυμνωμένων «μεταναστών», αλλά πουθενά δεν φαίνονται Έλληνες αστυνομικοί ή συνοριοφύλακες που να αποδεικνύεται ότι αυτό είναι πραγματικό γεγονός και δεν είναι μοντάζ.