Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Πρόσφυγες μεταφέρονται με τη βία στα σύνορα καταγγέλουν οι δικηγόροι της Άγκυρας


Καταγγελία του Κέντρου για τα Δικαιώματα των Προσφύγων του Δικηγορικού Συλλόγου της Άγκυρας: περίπου 300 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στα ελληνικά σύνορα παρά τη θέλησή τους τη νύχτα της 29ης Φεβρουαρίου.Μια φωτογραφία με λεωφορεία που περιμένουν να μεταφέρουν πρόσφυγες στα σύνορα έξω από το Κέντρο Επαναπροώθησης Ακγιουρτ της Άγκυρας δημοσιεύει η τουρκική ιστοσελίδα gazeteduvar.com.

Ισλαμοφασίστες και αγύρτες

.
Γράφει ο Διονύσης Κ. Καραχάλιος, Δικηγόρος
Όταν το ανατολίτικο θράσος των Ερντογάν και Τσαβούσογλου συναντά την βλακεία του Κυρίτση και την αγυρτεία του Τζανακόπουλου δεν μπορεί παρά να διαμορφώνεται το εκρηκτικό μείγμα που απειλεί την χώρα:
Από την μια πλευρά οι τούρκοι ισλαμοφασίστες, που αναζητούν διαρκώς την αποσταθεροποίηση της χώρας μας και την προσβολή της εθνικής μας κυριαρχίας.

Συστηματικός πόλεμος στα ΜΜΕ


Stratos Chatzikefalas 

Οι Τούρκοι, εκτός από τον πόλεμο μέσω της εργαλειοποίησης των προσφύγων, κάνουν συστηματικό πόλεμο στα ΜΜΕ και σε διεθνείς οργανισμούς κατά της Ελλάδας και υπέρ των παράνομων και ανήθικων μεθόδων τους.
Την προπαγάνδα φυσικά δεν την  εφηύραν οι Τούρκοι, αλλά την έχουν οργανώσει. Αντίθετα, η Ελλάδα πως απαντά στις διαρκείς επιθέσεις κατά των συμφερόντων της και κατά της αξιοπρέπειας της χώρας και των κατοίκων της;

Γεώργιος Βλάχος: «Ανοικτή επιστολή» προς τον Αδόλφο Χίτλερ


   

Σαν σήμερα, το 1941, ο Γεώργιος Βλάχος δημοσίευσε στην εφημερίδα Καθημερινή την «Ανοικτή επιστολή» προς τον Αδόλφο Χίτλερ. Το άρθρο έφτασε μέσα σε λίγες ώρες στις πιο απομακρυσμένες γραμμές του μετώπου του πολέμου και ενέπνευσε στρατιώτες και πολίτες. Μέσα σε λίγες μέρες το άρθρο τυπώνεται σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα, αναδημοσιεύεται στον ξένο τύπο μεταφρασμένο και τα πρακτορεία ειδήσεων σημειώνουν με θαυμασμό «τη γενναία φωνή ενός γενναίου λαού» και η «Καθημερινή» γράφει μια σπουδαία σελίδα στην Ιστορία της ελληνικής δημοσιογραφίας.

Από τη Χάγη και το μπόλιασμα, στον όψιμο πατριωτισμό


Το έστειλε ο Γιάννης Κόντης

    Μάλλον ανέλαβε άλλος πρωθυπουργός το τιμόνι της χώρας.
    Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνουμε από την απίστευτη προπαγάνδα των φιλοκυβερνητικών μέσων, τα οποία οσονούπω θα εμφανίσουν τον πρωθυπουργό με φουστανέλα ζωσμένο με φυσεκλίκια.
    Ξέχασαν όμως να μας πουν, γιατί είναι αναγκασμένα να κάνουν αυτού του είδους την άθλια προπαγάνδα και να καπηλεύονται το πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων.
    Ξέχασαν να μας πουν, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να πανηγυρίζουμε για την φύλαξη των συνόρων. Δηλαδή, την αυτονόητη πράξη ενός κυρίαρχου κράτους.
    Ίσως να ευθύνεται ο υπερβάλλων ζήλος προς ενίσχυση του καταρρακωμένου πρωθυπουργικού προφίλ, απόρροια των απανωτών λαθών των τελευταίων οκτώ σχεδόν μηνών.

Το άσυλο είναι για μεμονωμένες και ειδικές περιπτώσεις, δεν είναι για να το παρέχεις σε ολόκληρους λαούς


Το έστειλε ο Γιάννης Κόντης
https://infognomonpolitics.gr

    Οι κυβερνώντες συνεχίζουν με τερατώδη ψέματα να προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους Έλληνες πολίτες σχετικά με την εθνική πανωλεθρία που υφίσταται η χώρα επί χρόνια στο μεταναστευτικό ζήτημα λόγω της βλακώδους ιδεολογικής αγκύλωσης και της πρωτοφανούς ανικανότητας των ιθυνόντων. Σταχυολογώ τα πιο χονδροειδή ψεύδη: 
        1) Μας έλεγαν ότι το μήκος των χερσαίων συνόρων στον Έβρο είναι πολύ μεγάλο και γι’ αυτό είναι αδύνατον να εμποδιστεί η είσοδος λαθρομεταναστών. Αποδείχτηκε περίτρανα τις τελευταίες μέρες ότι πέντε χρόνια τώρα οι λαθρομετανάστες περνούσαν σαν κύριοι από… τα τελωνεία (!), χωρίς να τους εμποδίζει κανείς, γι’ αυτό και συνέρρευσαν εκεί αμέσως μόλις τους έδωσε το σύνθημα ο Ερντογάν.
        2) Μας έλεγαν ότι το «push back» στη θάλασσα αντιβαίνει τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα, αλλά και τους άγραφους κανόνες του ανθρωπισμού. Και είδαμε όλοι το ελληνικό κράτος να εφαρμόζει το πιο άγριο «push back» στο μεθοριακό πέρασμα των Καστανιών στον Έβρο, χωρίς να διστάζει όχι μόνο να κάνει ευρύτατη χρήση δακρυγόνων αλλά και να βάζει το στρατιωτικό προσωπικό να πυροβολεί στον αέρα και στα νερά του ποταμού για εκφοβισμό!

Επιτέλους!! Μηταράκης: Τέλος τα επιδόματα και οι παροχές σε όσους έχουν άσυλο


https://thessbomb.blogspot.com
   
 «Κόβουμε επιδόματα και φιλοξενία γιατί όλα αυτά λειτουργούν θελκτικά» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης - Στόχος όσοι δικαιούνται να παίρνουν άσυλο σε δύο έως τρεις μήνες αλλά οι παροχές θα κόβονται.
    Τέλος τα επιδόματα σε όσους έχουν άσυλο μέσα στο 
Μάρτιο είπε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Καλημέρα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.
    «
Στόχος μας είναι να δίνουμε άσυλο σε αυτούς που δικαιούνται σε 2-3 μήνες και από εκεί και πέρα κόβουμε επιδόματα και φιλοξενία γιατί όλα αυτά λειτουργούσαν θελκτικά για να έρθουν στην χώρα μας και να εκμεταλλευτούν όλες αυτές τις παροχές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Η καταστροφή της Σμύρνης σε 40 σπάνια καρέ

Μέσα από τη συγκλονιστική αφήγηση μιας νεαρής Σμυρνιάς και με τη βοήθεια του Φωτογραφικού Αρχείου του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, το NEWS247 αναβιώνει την πιο σκοτεινή σελίδα του ελληνισμού της Μικράς Ασίας , 94 χρόνια μετά τη σφαγή και την πυρπόληση της Σμύρνης το Σεπτέμβριο του 1922

«Οι γονείς μου κατοικούσαν στη Σμύρνη και ωνομάζοντο Ανδρομάχη και Κωνσταντίνος Χατζημάρκου. Ο πατέρας μου είχε ξενοδοχείο ύπνου, καφενείο και ηλεκτροκίνητο καφετριβείο “η Μόκα” στην προκυμαία της Σμύρνης. Γεννήθηκα στη Σμύρνη, στο ξενοδοχείο μας, στες 15 Μαρτίου του 1909. Επειδή οι αδελφές μου μεγάλωσαν και δεν ήθελε ο πατέρας μου να ζούμε στο ξενοδοχείο, κατοικήσαμε σ’ άλλο προάστειο, τον Κιός Τεπέ. Το σπίτι μας ήταν μία ωραία έπαυλις σ’ένα ύψωμα, από όπου εφαίνετο ωραία η κίνησις του κόλπου…

Μία μικρή αλλά πραγματική ιστορία από τους Εβρίτες,, τους ανθρώπους του ακριτικού ¨Εβρου

SaturdayMarch 7th, 2020

Έλαβα το παρακάτω δημοσίευμα και ευχαρίστως σας το προωθώ,

____________________________________


Του κ. Βασίλη Πανταζή, 01.03.2020 από την Κόρινθο,  
Διπλ. πολιτικού μηχανικού Ε.Μ.Π. 
και μόνιμου αξιωματικού μηχανικού απόφοιτου της Σ.Σ.Ε.

Μια αληθινή ιστορία για να καταλάβουμε εμείς οι Νότιοι τη νοοτροπία όσων ζουν με τον Τούρκο απέναντι.

Σφάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ με τα κλειστά και ανοιχτά σύνορα

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Ο ΣΥΡΙΖΑ των διεθνιστών, των γιαλαντζί αριστερών, των σαλονιών και των αλωνιών, των δίγλωσσων, των παρτάκηδων που η Εξουσία τους λίγδωσε το αντεράκι και δεν τρώνε πλέον “βρώμικο” στην Κυψέλη αλλά ψαρικές λιχουδιές σε χλιδάτα στέκια της Δροσιάς στα Βόρεια της Αθήνας, οι πάλαι ποτέ Αντιαμερικανοί και αντιευρωπαϊστές, έσκασαν μύτη και βγήκαν από τα λαγούμια της ανυποληψίας τους!

Για να μην αποδειχθεί η "νίκη" στον Έβρο πύρρειος

Από τον Οκτώβριο του 2009 ώς τον Μάιο του 2010, από τη στιγμή δηλαδή του εκλογικού του θριάμβου ώς το διάγγελμα του Καστελλόριζου και την είσοδο της χώρας στον διεθνή οικονομικό έλεγχο και τα μνημόνια, ο Γιώργος Παπανδρέου τα έκανε όλα λάθος. Ενώ η χώρα πήγαινε στα βράχια, αυτός κατέβαινε στον προεκλογικό αγώνα με σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», μοίραζε επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης και αποκαλούσε το ίδιο του κράτος του διεφθαρμένο.

Για την αντιμετώπιση των αλληλέγγυων που υπονομεύουν την πατρίδα : Η λύση έρχεται από τον Καναδά !!


Όλοι αυτοί που διαδηλώνουν και συμπαραστέκονται ενεργά υπέρ των παρανόμως εισερχομένων και παραμενόντων στην Ελλάδα μεταναστών, θα πρέπει να αποδείξουν ενεργά και στην πράξη το ενδιαφέρον για αυτούς.
Η λύση έρχεται από τον Καναδά και δείτε γιατί.