Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Το Αιγαίο ως Ελληνικό Αρχιπέλαγος και ο Τουρκικός επεκτατισμός


του Δρ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Διεθνολόγου, Λέκτορα Νομικής Σχολής Α.Π.Θ, Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Πηγή: Εφημερίδα “Μακεδονία”
Από τον Δεκέμβριο 2017, στην επίσκεψη του στην Αθήνα, ο Ερντογάν επιχειρεί να αναιρέσει τη Συνθήκη της Λωζάννης (1923). Η κεντρική ιδέα της Λωζάννης είναι σαφής: η Τουρκία παίρνει τη Μ.Ασία, την Ανατ.Θράκη και τα 3 νησιά στην είσοδο των Δαρδανελλίων και η Ελλάδα  όλα τα νησιά του Αιγαίου, ενώ η Ιταλία, τότε, τα Δωδεκάνησα. Στη συνέχεια (1932) διευκρινίσθηκε και  οριστικοποιήθηκε η οριοθέτηση της αιγιαλίτιδας ζώνης και το καθεστώς των Δωδεκανήσων και  του Καστελλόριζου, που  από το 1947 εκχωρήθηκαν στην Ελλάδα

Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ C ΕΣΩΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ WUHAN ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Από τον Richard Cheng, M.D., Ph.D.
Η κυρία N ζει στο Wuhan της Κίνας. Λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα για την ευημερία ολόκληρης της οικογένειάς της, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας της ηλικίας 71 ετών. Η κυρία Ν. ενδιαφερόταν πάντα για τη διατροφή και πρόσφατα έμαθε για τα αντιικά αποτελέσματα της βιταμίνης C.
Είμαι γιατρός που κατοικεί σήμερα στη Σαγκάη. Διεξήγαγα συνέντευξη από την κυρία N μέσω τηλεφώνου, αφού έλαβα μια προωθημένη ιστορία που δημοσίευσε στα κινεζικά κοινωνικά μέσα WeChat.

Νέος κοροναϊός: Πανδημία ή απάτη;


 ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΑΛΛΗ ΜΙΑ «ΠΑΝΔΗΜΙΑ» ΑΠΑΤΗ ΟΠΩΣ ΤΟΥ Η1Ν1 ΤΟ 2009; Η ΠΑΝΕ ΓΙΑ …. «ΜΕΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ»;;;;
Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Ελληνίδες και Έλληνες.
Με τα δημοσιεύματα που παρακολουθούμε την τελευταία εβδομάδα, είναι φανερό ότι γίνεται μία προσπάθεια σε παγκόσμιο επίπεδο, να τρομοκρατήσουν τον κόσμο με έναν άγνωστο όπως τον αναφέρουν «κοροναϊό».
Και φαίνεται αυτό, διότι είχαμε το πρώτο δημοσίευμα πριν από έξι μέρες στις 17 Ιανουαρίου και ανέφερε για δύο άτομα που πέθαναν στην Κίνα από μία ιογενή λοίμωξη του αναπνευστικού, και από τότε ξέσπασε μία εντελώς παράλογη και δυσανάλογη προς το γεγονός ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ τρομο-κατάσταση, με δύο δημοσιεύματα περίπου ανά ώρα να αναφέρονται στον «κορονοϊό», μέσα στην ροή των ειδήσεων που δίδεται από τα μεγάλα ειδησιογραφικά πρακτορεία.

ΤΑ «ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ» ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ.

Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ;Τι συμβαίνει ;
Εμείς οφείλουμε να το διηγηθούμε τέτοιες ώρες και ο καιρός θα δείξει και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ θα αποδείξει.
Εβρίτης ιερέας πηγαινοέρχεται αυτές τις δύσκολες μέρες κατά μήκος της συνοριογραμμής μας στο ποτάμι για να βοηθήσει και να ευλογήσει.
Εκεί λοιπόν συναπαντούσε πολλές φορές πάνω – κάτω ένα τζιπ του Ελληνικού Στρατού να το οδηγεί μόνος του ένας άγνωστος του αξιωματικός με χαρακτηριστικά έντονα που τα συγκράτησε ο ιερέας.

Η Δύση ζορίζεται να "συνεννοηθεί" με το δημιούργημά της


Η Εανοησίας κάποιων "ειδικών" think tanks των ΗΠΑ. Εκείνων των ανιστόρητων τεχνοκρατών της "στρατηγικής", γιάπηδων, που τη δεκαετία ’90 αποφάσισαν να φτιάξουν ως αντίπαλο των κεμαλιστών της Τουρκίας ένα μετριοπαθές πολιτικό Ισλάμ, ανοικτό στον φιλικό προς τη Δύση αραβικό κόσμο.
Η Ευρώπη ολόκληρη και πρώτη στα σύνορά της (ποιος άλλος;) η Ελλάδα, "λούζονται" σήμερα για τα καλά την οδυνηρή "περίπτωση" Ερντογάν, δηλαδή το γέννημα της μέγιστης στρατηγικής 

«Κολοτούμπα» των New York Times: Ο «Σύρος» πρόσφυγας που μίλησε για μυστικά κέντρα κράτησης αλλοδαπών ήταν... ΤούρκοςΜετά την κατακραυγή της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των Ελλήνων σε εσωτερικό και εξωτερικό οι New York Times φαίνεται πως τα «γυρνούν» περί «μυστικών κέντρων κράτησης αλλοδαπών» καθώς αποκάλυψαν πως η πηγή του δημοσιεύματος ήταν Τούρκος πολίτης, κάτι που εξανεμίζει την όποια αξιοπιστία του άρθρου.

Την παραδοχή ότι απέκρυψαν μία σημαντική πληροφορία στο συκοφαντικό για την Ελλάδα δημοσίευμα για μυστικό κέντρο κράτησης στα σύνορα με την Τουρκία στον Εβρο έκανε ένας εκ των δημοσιογράφων που συνυπογράφουν το άρθρο.

Ποιοί είναι οι κατατρεμένοι-απελπισμένοι πρόσφυγες...


"Δεν μπορούσαν οι πανεπιστημιακοί «μαϊντανοί» της παγκοσμιοποιητικής «Αριστεράς» να μην βγουν για να υπερασπιστούν δήθεν τα δικαιώματα των προσφύγων στην  <https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/234237_se-ayton-ton-polemo-poios-einai-o-ehthros-mas> ανακοίνωση που δημοσίευσε η γνωστή φυλλάδα του ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος ολοκλήρωσε την οικονομική καταστροφή και εμβάθυνε την εξάρτηση της χώρας στην επάρατη τετραετία του). ...........

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΑΪΟ COVID-19

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου συνήλθε υπό τήν προεδρεία της Α.Θ.Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και μελέτησε διεξοδικώς, μεταξύ άλλων, τα δεδομένα του ιού Covid-19 (κορωνοϊού), με αίσθημα δε ποιμαντικής ευθύνης, επισημαίνει τα εξής: