Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Αγώνας στον Έβρο και το Αιγαίο


Με την επικέντρωση τωνΜΜΕ στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού δεν πρέπει να λησμονούμε την προσπάθεια που καταβάλλουν οι ΕΔ,τα Σώματα Ασφαλείαςκαι οι κάτοικοι του Έβρου και των  νησιών στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της Τουρκίας με όπλο τους πρόσφυγες-λαθρομετανάστες.Η ένταση συνεχίζεται.Οι προκλήσεις έχουν λάβει τη μορφή αντιπαράθεσης.Πλήθος μεταναστών παραμένουν στα σύνορα του Έβρου ή επιχειρούν να έλθουν  στα νησιά μας καθοδηγούμενοι από την Τουρκία.
Οι ΕΔ και τα Σώματα Ασφαλείας συνεχίζουν σε 24ωρη βάση τον αγώνα υπεράσπισης των συνόρων.Η κατάσταση παραμένει σοβαρή. Με ευθύνη της Τουρκίας η αντιπαράθεση συνεχίζεται και η προσπάθεια αποτροπής εισόδου των λαθρομεταναστών συνεχίζεται.Συμπαριστάμεθα στο προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους αυτούς που εκπληρώνουν το ύψιστο καθήκον της υπεράσπισης των συνόρων της Πατρίδος μας.

                Για την Ο/21 Μακεδονίας-Θράκης,                                  Ο Πρόεδρος

          Αθανάσιος Καραντζίκος     

Νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο


Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος – αφουγκραζόμενος τον παλμό της κοινωνίας, όπως κάνει πάντα – ανακοινώνει συνεχώς νέα μέτρα

Κόντρα στην ατολμία και στα μισόλογα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ένας άλλος ιεράρχης, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος – αφουγκραζόμενος τον παλμό της κοινωνίας, όπως κάνει πάντα – ανακοινώνει συνεχώς νέα μέτρα.

Κορωνοϊός - Μητροπολίτης Φθιώτιδας: «Παρακαλούσα τις γιαγιάδες να φύγουν από την εκκλησία και απαντούσαν... ας πεθάνουμε»

.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών ανέφερε ότι οι παππούδες στα χωριά του λένε: «Πίνουμε τσίπουρο, τρώμε κοκορέτσι και δεν μας πιάνει»

«Μένουμε σπίτι. Δεν είναι ιδεολογία, είναι ιατρική συνταγή». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών στο lamianow.gr, μιλώντας για τον κορωνοϊό και για τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται για να περιοριστεί η εξάπλωσή του.

 «Αυτό που ζουμε είναι μια ειδική κατάσταση. Είναι ένας επιδημικός τυφώνας που μας αφορά όλους ανεξαιρέτως. Δεν κινδυνεύουμε από την Θεία Κοινωνία αλλά από την φυσική μας παρουσία. Από τον αέρα που αναπνέουμε και τον αέρα που μεταδίδουμε.

Οκτώ τεθωρακισμένα Θηρία «MRAP Τyphoon GSS-300» …Σαπίζουν στο Πειραιά αντί να επιχειρούν στον Έβρο!!!http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
http://www.efenpress.gr
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/ 

 Μας έστειλαν οι Αυστριακοί ένα δήθεν υπερ άρμα και είμαστε και υποχρεωμένοι ,όταν στο Λιμάνι του Πειραιά σαπίζουν κυριολεκτικά Οκτώ Θηρία τεθωρακισμένα Στρατιωτικά Οχήματα MRAP Τyphoon GSS-300!!!
 Αν και έχουν περάσει περισσότερα από τρία χρόνια από την ημέρα που δεσμεύτηκαν τα οκτώ MRAP Τyphoon GSS-300 και τα πέντε Toyota Land Cruiser που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από την Συνοριοφυλακή στον Έβρο και στην Ήπειρο 40 μήνες σκουριάζουν τώρα στο Λιμάνι του Πειραιά 16 δεσμευμένα τεθωρακισμένα οχήματα Στρατιωτικά αλλά και πολιτικού τύπου σύμφωνα με ρεπορτάζ του defence-point.gr/

«Από τη Συρία με αγάπη!» Το μήνυμα των Ρώσων κομάντο στην Άγκυρα – Τουρκικό τεθωρακισμένο “τρόπαιο” στους δρόμους της Μόσχας!


Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
         
 Στα λόγια φέρονται να “συμφωνούν” Πούτιν και Ερντογάν για τη Συρία, αλλά στις πράξεις υπάρχει μια μεγάλη κόντρα, η οποία έχει λάβει πολύ σοβαρές διαστάσεις, αυξάνοντας την ένταση τις επόμενες ημέρες. Στο πλαίσιο αυτό, ο ρωσικός στρατός μετέφερε στη Μόσχα τουρκικό τρόπαιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων του στη Συρία, με την αποκάλυψη ενός τουρκικού θωρακισμένου οχήματος Kirpi.

Το Αιγαίο ως Ελληνικό Αρχιπέλαγος και ο Τουρκικός επεκτατισμός


του Δρ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Διεθνολόγου, Λέκτορα Νομικής Σχολής Α.Π.Θ, Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας
Εφημερίδα “Μακεδονία”