Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός η θλιβερή αλήθεια που δεν παρατήρησες


Κορωνοϊός - Μήνυμα Βαρθολομαίου: Αυτό που κινδυνεύει δεν είναι η πίστη αλλά οι άνθρωποι


Ο Οικουμενικό Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξήρε τη δράση γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ είπε ότι σε μια τέτοια κρίση, όπως αυτή του κορωνοϊού, ο λόγο της εκκλησίας δεν μπορεί να απουσιάζει
Μήνυμα για την πανδημία του κορωνοϊού έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από το Φανάρι προς το πλήρωμα της Εκκλησίας.
«Θα βιώσουμε αυτή την περίοδο ως πορεία στην έρημο για να φθάσουμε με ασφάλεια στη Γη της Επαγγελίας, όταν η επιστήμη, με τη χάρη του Θεού, κερδίσει τη μάχη με τον ιό. Γιατί είμαστε βέβαιοι ότι, και με τις δικές μας προσευχές, θα την κερδίσει. Τότε, λοιπόν, καλό είναι να είμαστε όλοι μαζί, εδώ, ενωμένοι πνευματικά, συνεχίζοντας τον αγώνα της μετανοίας και του αγιασμού» αναφέρει .

Πώς το ανοσοποιητικό μας σύστημα μάχεται τον κορωνοϊό


Αυστραλοί χαρτογράφησαν τη μάχη των κυττάρων με τον Covid-19
Τεράστια ανακάλυψη. Αυστραλοί χαρτογράφησαν πώς το ανοσοποιητικό μας σύστημα πολεμά εναντίον του νέου κορωνοϊού.
Επιστήμονες στην Αυστραλία ανακοίνωσαν ότι έχουν ταυτοποιήσει και χαρτογραφήσει τον τρόπο με τον οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου μάχεται κατά του νέου κορωνοϊού, Covid-19.

"Για όσους πούλησαν τη συνείδησή τους"


Το έστειλε ο Γιάννης Ζάχος

Γράφει ο Σωτήρης Καλκατζάκος
    


Κατά τη διάρκεια της βρετανικής κατοχής της Ινδίας συνέβη ένα συμβάν. Ένας Βρετανός αξιωματικός χτυπά έναν Ινδό πολίτη στο πρόσωπο, και η αντίδραση του Ινδού πολίτη ήταν να χτυπήσει τον αξιωματικό με όλη του τη δύναμη και να τον ρίχνει στο έδαφος.

Έγινε το αυτονόητο: Δίνουν τα κατασχεμένα τεθωρακισμένα των ισλαμιστών της Λιβύης στις δυνάμεις ασφαλείας - Πάνε Έβρο


Έπρεπε να έχουμε κατάσταση πολέμου για να γίνει το αυτονόητο: Να δοθούν στις δυνάμεις ασφαλείας τα κατασχεθέντα προ πέντε ετών(!) τεθωρακισμένα οχήματα που σάπιζαν στον Πειραιά.
Μάλιστα, ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε αναφερθεί για το ζήτημα της μη αξιοποίησής τους πριν δύο ημέρες σε τηλεοπτική εκπομπή.

Bill Gates, "ο προφήτης" του κοροναϊού και οι "συμπτώσεις"

Το θέμα της (προαναγγελθείσας από τριμήνου και πλέον) επιδημίας στην Κίνα είναι πολύ πιο σοβαρό απ' ό,τι δείχνει, 
από την άποψη της προέλευσης του κοροναϊού που είναι εργαστηριακό κατασκεύασμα, 
των στόχων της όλης μεθόδευσης της και της επίπτωσης στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και στις οικονομίες όλων των χωρών. 
Ο κοροναϊός (Wuhan virus) δεν είναι ούτε καινούριος και ούτε άγνωστος.Ο κοροναϊός Wuhan virus:

Ώστε υπάρχει και η αρετή της φιλοπατρίας;

«Ουδέν κακόν αμιγές καλού». Τώρα με την «πανδημία» -όπως όλος ο πλανήτης την ονομάζει προς δόξαν της «αειφεγγούς ημών γλώσσης»- η οποία τρομοκρατεί και πλουσίους του Βορρά και πένητες του Νότου, οι ηγέτες πολλών χωρών για να φιλοτιμήσουν τους λαούς τους και να επιδείξουν πειθαρχία και συνοχή, θυμήθηκαν, κατέβασαν από το σκονισμένο ράφι της ιστορίας τους, την λησμονημένη και περιφρονημένη αρετή, την φιλοπατρία. Οι ταλαίπωροι, πανικοβλημένοι Ιταλοί, ψάλλουν στα σφαλιστά πορτοπαράθυρά τους τον Εθνικό Ύμνο, Γάλλοι, Δανοί το ίδιο. Ξαφνικά η παγκοσμιοποίηση, η αερόφουσκα της πολυπολιτισμικότητας, από ευλογία, κατήντησε κατάρα. Τα σύνορα κλείνουν και τα κράτη ανακαλύπτουν ότι το μυστικό υφάδι που μπορεί να ενώσει το λαό τους είναι ο πατριωτισμός. 

Κυριακάτικες διαπιστώσεις σε εποχή κορωνοϊού


Παναγιώτης Αρ. Υφαντής 
Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. 

Σήμερα (15 Μαρτίου 2020) παρακολούθησα τη θεία Λειτουργία από την τηλεόραση. Ο ναός δεν ήταν γεμάτος, όμως οι πιστοί δεν στέκονταν όλοι σε ικανή απόσταση ο ένας από τον άλλον. Και ανάμεσά τους αρκετοί ήταν ηλικιωμένοι και παιδάκια. Από την πλευρά τους, οι κληρικοί, όλων των βαθμίδων (καθώς η θεία λειτουργία ήταν αρχιερατική), ποικίλων ηλικιών και φαντάζομαι διαφορετικής φυσικής κατάστασης ο καθένας, ανυποψίαστοι ή εντελώς αδιάφοροι, συνωθούνταν γύρω από την Αγία Τράπεζα, έλεγαν τις ευχές ο ένας σχεδόν στο πρόσωπο του άλλου, αγκαλιάζονταν και ασπάζονταν ο ένας τον άλλο, ωσάν να μην συμβαίνει τίποτα. Στα αναλόγια των ψαλτών ο ίδιος συνωστισμός. Είδα τους εκκολαπτόμενους ψάλτες, μαθητές οι περισσότεροι και φοιτητές, να κρέμονται κυριολεκτικά από τα χείλη των χαρισματικών δασκάλων τους οι οποίοι, όπως κάθε Κυριακή, έβγαζαν παρατεταμένες κορώνες, ψιθύριζαν υποδείξεις στα αυτιά των γύρω του, και πού και πού καθάριζαν τον λαιμό τους βήχοντας με δύναμη.