Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Ο Ερντογάν εγκληματεί και χρησιμοποιεί τον κορονοϊό σαν “βιολογικό όπλο”


Λίγες ώρες μετά από μία ακόμη επίδειξη ευρωπαϊκής ανικανότητας στην αντιμετώπιση του Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος δείχνει ότι μπορεί να γίνει αδίστακτος.
Η απόφασή του να κλείσει τα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα -και τη Βουλγαρία- την ώρα που έχει εγκλωβίσει στην περιοχή χιλιάδες μετανάστες το αποδεικνύει. Όπως αποδεικνύεται ότι είναι μάταιο να προσπαθείς να βρεις λύση μ΄ έναν ηγέτη που από τη μία κλείνει τα σύνορά του για να προστατεύσει υποτίθεται τη χώρα του από τον κορονοϊό και από την άλλη απειλεί Ελλάδα και Ευρώπη με την προώθηση ανθρώπων που κανένας δεν ξέρει πόσο μπορούν να επιβαρύνουν την υπόθεση της πανδημίας.

Ποιους ξέχασε ο πρωθυπουργός και πως του το θυμίζουν οι στρατιωτικοί

Bιολόγος του MIT>Ο φόβος για τον COVID-19 είναι μια από τις μεγαλύτερες απάτες της ιστορίας


Για να χειραγωγήσουν τις οικονομίες, να καταστείλουν τη διαφωνία, και να προωθήσουν το επιτρεπόμενο φάρμακο!
τις 11 Μαρτίου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) κήρυξε τον COVID-19 παγκόσμια επιδημία (πανδημία). Ο ιός, ο οποίος προέρχεται από την Whuan στην Κίνα, αφαίρεσε πάνω από 4.000 ζωές με 100.000 μολυσμένα κρούσματα που αναφέρθηκαν παγκοσμίως. Ωστόσο, ορισμένοι πιστεύουν ότι ο πανικός για τον κορονοϊό είναι υπερβολικός και θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερες ζημιές στους πολίτες και να επιβαρύνει τα ήδη εύθραυστα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Posted: 18 Mar 2020 12:08 PM PDT
Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ δημοσιοποίησε την από 28 Φεβρουαρίου 2020 επιστολή που είχε στείλει στην Ιερά Σύνοδο για την απαγόρευση τέλεσης Λειτουργιών στις Εκκλησίες. Ο Ιεράρχης κάνει λόγο για πρωτοφανή απόφαση και ζητά να ισχύσουν όσα αποφάσισε στην τακτική συνεδρίαση. Αναλυτικά τα όσα αναφέρει: Εν Κυθήροις τη 28η Φεβρουαρίου 2020 Αριθ. Πρωτ.: 130 Προς Την Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας

Το «σύστημα Σόρος» και η δράση Ελλήνων και Ευρωπαίων ανθρωπιστών κατά της Ελλάδας


του Γιώργου Καραμπελιά
Η καταδίκη των ενεργειών του Ερντογάν και του καθεστώτος του από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία συντάχθηκε, παραδόξως για πάρα πολλούς, με την Ελλάδα, εκφράστηκε με ποικίλους τρόπους. Τόσο με την έλευση των ανώτερων αξιωματούχων της ΕΕ στα σύνορα του Έβρου, μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, όσο και έμπρακτα με την αποστολή δυνάμεων της Frontex στα ελληνικά σύνορα.
Αυτή όμως η απρόσμενη για πολλούς κινητοποίηση, που μετέβαλε επί τέλους για πρώτη φορά τα ελληνικά σύνορα σε όντως ευρωπαϊκά σύνορα, ανησύχησε και θορύβησε πολλά διεθνή και εγχώρια κέντρα. Κατ’ εξοχήν δε το διεθνές δίκτυο του μεγαλοχρηματιστή «φιλανθρώπου» Τζωρτζ Σόρος, την Open Society –παράρτημα της οποίας είναι στην Ελλάδα η οργάνωση Solidarity Now– που ασχολείται προνομιακά με το μεταναστευτικό και έχει ως διακηρυγμένο στόχο μια «πολυπολιτισμική» κοινωνία, μέσω της ανάμειξης των πληθυσμών.

"Τα πήραν" Έλληνες του εξωτερικού και έστειλαν επιστολή στη Μέρκελ!


Επιστολή – κόλαφο στην Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ έστειλε η "Νέα Φιλική Εταιρεία", η οποία συστάθηκε πρόσφατα από 8.500 Έλληνες μονίμους κατοίκους...


των κρατών- μελών της Ε.Ε. Δείτε τι γράφουν στην επιστολή τους:
"Αν δεν θυμάστε κάτι κα. Μερκελ… δεν πειράζει, θα σας βοηθήσουμε εμείς. Διαθέτουμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία …για τόπο, χρόνο, τραπεζικούς λογαριασμούς και διαπλεκόμενα πρόσωπα ……έως και για τα εσώρουχα που φορούσαν.
1. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, ότι από τον Ιούνιο του 1998 έως σήμερα, η γερμανική καγκελαρία επιστατεί, προωθεί και κατευθύνει τόσο την είσπραξη όσο και την ¨νομιμοποίηση¨ των παράνομων προμηθειών όλων των πολιτικών προσώπων τόσο των εκάστοτε κυβερνήσεων όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Τσεχία, η Κροατία και η Ρουμανία;

Καλή επιτυχία στην έρευνα του Χρήστου Κυρατσού!Από: missioud@hist.auth.gr
Ημερομηνία: 18 Μαρτίου 2020 - 8:09:21 μμ EET
Προς: dialogos-dep@faidra.ee.auth.gr
Θέμα: Απ.: [Dialogos-DEP] Ελληνική συνεισφορά στη "μάχη" κατά του COVID-19
Απάντηση-Προς: dialogos-dep@faidra.ee.auth.gr
Καλή επιτυχία στην έρευνα του Χρήστου Κυρατσού!

Διονυσία Μισίου


Παραθέτοντας από Christos Panagiotidis <pchristo@pharm.auth.gr>:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μέσα στο ζοφερό, λόγω COVID-19, κλίμα της εποχής είναι σημαντικό να μοιραζόμαστε και κάποια ενθαρρυντικά μηνύματα που μας έρχονται σχετικά με την αντιμετώπιση του ιού, ιδιαίτερα όταν αυτά έχουν και «ελληνική διάσταση».

Η εταιρεία Regeneron ανακοίνωσε χθες την επιτυχία της να ταυτοποιήσει, σε πρώτη φάση, εκατοντάδες ανθρώπινα μονοκλωνικά αντισώματα που εξουδετερώνουν τον κορωνοϊό του COVID-19 (https://investor.regeneron.com/news-releases/news-release-details/regeneron-announces-important-advances-novel-covid-19-antibody/ <https://investor.regeneron.com/news-releases/news-release-details/regeneron-announces-important-advances-novel-covid-19-antibody/>, και στο CNBC: https://www.youtube.com/watch?v=I4IyVg_yphA <https://www.youtube.com/watch?v=I4IyVg_yphA>). Αυτό βέβαια είναι το «εύκολο» βήμα στη διαδικασία ανάπτυξης ενός αποτελεσματικού  φαρμάκου ενάντια στον ιό μια και το κρίσιμο σημείο βρίσκεται στο επόμενο στάδιο, δηλαδή στην επιλογή και παραγωγή σε ικανές ποσότητες των 2-3 πλέον αποτελεσματικών αντισωμάτων, με σκοπό την εκτίμηση της ασφάλειας και αποτελεσματικότητας τους μέσα από!
κλινικές
δοκιμές.

Απάντηση σε απαράδεκτο άρθρο της "Καθημερινής"


Posted: 17 Mar 2020
https://1.bp.blogspot.com/-Kcv9-DDrK0A/XnD4fj6uuDI/AAAAAAADIaQ/XvapAmTVitw1XaTc0Y_iHGH5TTPD-0R3ACLcBGAsYHQ/s320/okoe.jpg
Προς την εφημερίδα « Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Υπόψη Διευθυντή κυρίου Αλέξη Παπαχελά.

Αξιότιμε κύριε Παπαχελά,

Αναφερόμαστε στο άρθρο του συντάκτη σας, Στέφανου Κασιμάτη που δημοσιεύτηκε στην σελ. 2 του κυριακάτικου φύλλου υπ. αριθμ. 30.371/15-3-2020, το οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων, στην πρόσκληση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, προς την Νέα πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Επίκαιρη ευχή για την πανδημία του κορονοϊού, από τον Μητροπολίτη Ιωήλ


Επίκαιρη ευχή για την πανδημία του κορoνοϊού συνέταξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.
Δημοσιεύεται για πρώτη φορά στις ιστοσελίδες της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα.
Ποίημα Μητροπολίτου Ἐδέσσης Ιωήλ
Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ ο Θεός ἡμῶν, ο ἀρχίατρος τῶν ψυχῶν και τῶν σωμάτων, ὁ δι᾽ ἡμᾶς ἐνανθρωπήσας, ἵνα ἰάσῃς το μέγα τραῦμα τον ἄνθρωπον, ὁ μη καταφρονήσας τους ἀνιάτως νοσήσαντας δέκα λεπρούς, ἀλλά τῇ σωστικῇ χάριτί σου καθαρίσας αὐτούς, ο διελθών ὡς Θεάνθρωπος τας ἡμέρας τῆς ἐπί γῆς παρουσίας σου εὐεργετῶν και ἰώμενος πάντας