Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Τι τον θέλετε τον Σωτήρη Τσιόδρα; Εξαφανίστε τον τώρα


Μάθαμε να είμαστε μη κανονικός λαός με μη κανονικούς πολιτικούς, αξιωματούχους, επιστήμονες, επαγγελματίες. Κι έρχεται ο κάθε Τσιόδρας να μας χαλάσει αυτό που χτίσαμε τόσα χρόνια
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αποθεώνεται με τέτοιο τρόπο ο Σωτήρης Τσιόδρας. Τέτοιες αγιογραφίες δεν έχουμε ξαναδεί τα τελευταία 50 χρόνια στην Ελλάδα.
Αν αύριο αποφάσιζε να βάλει για πρωθυπουργός, μέχρι και 80% ποσοστό θα έπαιρνε. Όχι ότι θα έκανε κάτι τέτοιο, είναι σοβαρός άνθρωπος για να μπλέξει.

Τουρκία: “Χάρις του Θεού ο κορωναϊός” και το “τέλειο έγκλημα” του Ερντογάν


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Οι Τούρκοι πολίτες έπαυσαν να εμπιστεύονται τον “πατερούλη”. Η κορύφωση της δυσπιστίας έγινε με την απόκρυψη του θανάτου του πρώην Αρχηγού Στρατού Ξηράς Aytac Yalman από τον θανατηφόρο ιό.
Δημοσιεύονται αρκετά καυστικά άρθρα για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης όλα αυτά τα χρόνια. Ενδεικτικά αναδημοσιεύουμε το άρθρο του Memduh Bayraktaroglu από  την εφημερίδα Sozcu, με τον δηκτικό τίτλο  “Χάρις του Θεού ο κορωναϊός”.
«Το ΑΚΡ βγήκε για πρώτη φορά μετά το 2002 με μειωμένο αριθμό βουλευτών από την κάλπη , στις εκλογές του 2015  και  δεν μπορούσε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Κατάπτυστη ανακοίνωση της νομαρχίας Αδριανούπολης κατά της Ελλάδας! Τα ψεύδη που αναφέρει


Στην Αδριανούπολη, πολλοί συμπατριώτες μας σπεύδουν να ψωνίσουν, γιατί... “είναι φθηνά”. Μόνο τη περίοδο της αιχμαλωσίας των δύο στρατιωτικών είχε σταματήσει το φαινόμενο. Αμέσως μετά τα ψώνια συνεχίστηκαν.
Η νομαρχία Αδριανούπολης λοιπόν ,αναγνωρίζοντας την “οικονομική αιμοδοσία” που της παρέχουμε εξέδωσε μια κατάπτυστη, συκοφαντική ανακοίνωση, στηριζόμενη στα ψεύδη του καθεστώτος Ερντογάν που υπηρετεί. Διαβάστε την ανακοίνωση:
“Κατά το έτος 2019 συνελήφθησαν από τις αρχές ασφαλείας εντός της Επαρχίας Αδριανούπολης συνολικά 126.827 παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι αφού καταγράφηκαν μεταφέρθηκαν σε άλλες πόλεις της Τουρκίας.

Το Μεταναστευτικό σε Τουρκία & Ελλάδα ως: Σχέδιο, Εργαλείο, Όπλο

Αθήνα 15/3/2020
Τα 4 Α της καταστροφής της ανθρωπότητας: Αμάθεια, Αντιζηλία, Απληστία, Αλαζονεία Του Βασίλη Κυρατζόπουλου Είναι γεγονός ότι το ανθρώπινο είδος μεταναστεύει από την πρώτη περίοδο εμφάνισης του Homo sapiens επί της γης. Στις πρώτες περιόδους είτε για τον επιούσιο (ως τροφοσυλλέκτης, κυνηγός) είτε για την αποφυγή θανάσιμων κινδύνων (φυσικές καταστροφές, θεομηνίες, ασθένειες, κλιματικές αλλαγές) και στις επόμενες περιόδους για να προστατευθεί από το είδος του (λόγω πολιτισμικής ή/και στρατιωτικής ανωτερότητας πρώτα και για να αποφύγει τις πρακτικές του ισχυρού διαφορετικού έπειτα). Ναι μεν η ανθρωπότητα προόδευε, όμως τα αίτια μετανάστευσης αυξήθηκαν λόγω των νέων αδυναμιών που εμφάνισε ο πολιτισμένος άνθρωπος (απληστία, αλαζονεία, επιβολή). 

The violations of the Treaty of Lausanne

by the Turkish Republic 1923 to 1999 Vassilios S. KYRATZOPOULOS


Prepared September 2007


ABSTRACT Through this report, the reader will find out the violations of momentous treaties against the Greek minorities that remain at Turkey after first WW. The reader could notice that by 12 years periods we have serious violations against humanity. This report try to uncover the veil of secrecy that covered the first genocide that happen at European land after WWII and never came up to public opinion.

10 Καθημερινές εκφράσεις που προέρχονται από την αρχαιότητα


 «ΠΥΡΟΒΟΛΗΤΗΣ» ΙΑΝ – ΦΕΒ – ΜΑΡ 2020 (τ.72)
Eπιμέλεια: Πέτρος Μαρκόπουλος Αντγος ε.α.
    Στον  καθημερινό  μας  λόγο  χρησιμοποιούμε  διαχρονικές  φράσεις  λαϊκής  σοφίας,  την  προέλευση
των οποίων οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε.
    Οι φράσεις αυτές κρύβουν μια μικρή ιστορία, με άγνωστους  σε  εμάς  πρωταγωνιστές,  η  οποία  αφενός έχει κάτι να μας διδάξει, και αφετέρου απεικονίζει  γλαφυρά  τον  τρόπο  ζωής  και  δράσης  των  ανθρώπων μίας άλλης εποχής. Στις περισσότερες των περιπτώσεων η  λαϊκή  αυτή  σοφία,  έχει  τις  ρίζες  της  στην  Αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο,  αποδεικνύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο  την  συνέχεια  του  Ελληνισμού,  εφόσον  τις  ίδιες φράσεις χρησιμοποιούμε και σήμερα. Οι άνθρωποι μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές, ταυτόχρονα όμως,  εύκολα  διαπιστώνει  κανείς,  πως  στην  πραγματικότητα μοιραζόμαστε διαχρονικά τα ίδια πάθη, φόβους, ανησυχίες και ελπίδες.

Η αυτοκρατορία του τρόμου


Νότος Βοριάς Ανατολή και Δύση
Μέγας σταυρός κι απάνω βλέπω τώρα
Του ανθρώπου το πνεύμα σταυρωμένο»

Άγγελος Σικελιανός
«Δεν είμαστε υπεύθυνοι για ό, τι μας συμβαίνει
Είμαστε όμως υπεύθυνοι για το πώς διαχειριζόμαστε αυτό που μας συμβαίνει».

Φ. Ντοστογιέφσκι
1.- Έντρομος και σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης βιώνει το χάος και τον ίλιγγο που εξαπέλυσε ο δολοφονικός ιός, ο οποίος με αστραπιαία ταχύτητα, έζωσε όλον τον πλανήτη χωρίς ορατό αυτοκράτορα, χωρίς λεγεώνες κρούσης και αφού ως άλλος μονομάχος, κατήργησε τα πάσης φύσεως σύνορα, θρησκευτικά, εθνικά, φυλετικά, ιδεολογικά κ.ά., στέλνοντας στον αγύριστο τη σιγουριά ισχυρών και ανίσχυρων, πλούσιων και φτωχών, δίκαιων και αδίκων, ίδρυσε μια νέου τύπου αυτοκρατορία.

Μείνε σπίτι σου
From: Ioannis Christofilis <ichristofilis@gmail.com>
Sent: Saturday, March 21, 2020 2:19 AM
To: Panayotis Karafotias <
pkarafotias@hotmail.com>
Subject: Fwd: Fw: 
επανεκίνηση........       Μείνε σπίτι σου !! Και μένω και θα μείνω. Σκέπτομαι όμως τους αστέγους,τους πεινασμένους,
αυτούς που έτρωγαν στα συσσίτια ή ζούσαν από τα αποφάγια των εστιατορίων.! Αυτοί πού θα μείνουν ,
πού θα φάνε ? Υπέροχο το κείμενο,αλλά η εξίσωση δεν επέρχεται ούτε τώρα που όλη η ανθρωπότης
είναι τόσο κοντά στον θάνατο. Τελικά αυτή επέρχεται μόνον στην εξόδιο Ακολουθία της Εκκλησίας με την
ρήση " Τίς Βασιλεύς και τίς στρατιώτης ?"