Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Τούρκος αναλυτής αποκαλύπτει το σχέδιο Ερντογάν για άλωση της Ελλάδας και της Ευρώπης μέσω μεταναστών!!!

Το νέο σχέδιο μετανάστευσης και επιδρομής φυλών του Ερντογάν
Του Ali Ağcakulu*
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία, είναι το γεγονός ότι γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από την πολιτική εξουσία οποιαδήποτε πανανθρώπινη αξία. Άνθρωποι που έχουν πέσει θύματα διεθνών κρίσεων ή καταπίεσης από αυταρχικά καθεστώτα, έχουν αξιολογηθεί από την τουρκική κυβέρνηση ως ευκαιρία και έχουν γίνει και συνετίζουν να γίνονται σχέδια πάνω στις πλάτες τους, για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα. και καταβάλλονται πάνω σ ‘αυτήν.

199 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821-2020.

Αντγος ε.α.Νικόλαος Φωτιάδης Επίτιμος Υδκτής Δ΄ΣΣ
25η Μαρτίου : Διπλή Γιορτή !!

    Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την έναρξη του Αγώνα των προγόνων μας για την απόκτηση της Ελευθερίας!
    «Χαίρε Κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά Σου» είπε ο Άγγελος Κυρίου στην Παρθένο Μαρία και το μήνυμα της ελεύσεως του Σωτήρος στην Γη άλλαξε τον κόσμο.
    «Ελευθερία ή Θάνατος», ορκίσθηκαν οι Αρματωλοί και κλέφτες στην Αγία Λαύρα στις 25 Μαρτίου 1821 και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλόγησε τ’ άρματά τους.
    Η Ι.Μονή της Αγίας Λάυρας που ιδρύθηκε το 961 μ.Χ  από τον Μοναχό Ευγένιο, συνδέθηκε με το ένδοξο γεγονός της έναρξης του Αγώνα του Έθνους το 1821, προς αποτίναξη του ξένου ζυγού και κατάκτηση του αγαθού της Ελευθερίας.
    Η 25η Μαρτίου καθιερώθηκε από το 1838 ως «Εθνική Επέτειος».

ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821Ν. Ι. Μέρτζος

    Τον σπόρο της Εθνεγερσίας έσπειρε ο Εθναπόστολος Ρήγας ο Βελεστινλής καταγόμενος από το Περιβόλι της Μακεδονικής Πίνδου. Τα έργα του τύπωσαν στη Βιέννη οι αδελφοί Πούλιου από τη Σιάτιστα. Μαζί του εκτελέστηκαν το 1798 οι Καστοριανοί αδελφοί Ιωάννης και Παναγιώτης Εμμανουήλ και ο Σιατιστινός Θεοχάρης Τουρούντιζιας. Τον σπόρο του καλλιέργησε η Φιλική Εταιρεία. Το 1820 τέσσερις κορυφαίοι Φιλικοί είναι Μακεδόνες. Αρχές 1820 συναντώνται στο Βουκουρέστι και προετοιμάζουν τον ξεσηκωμό ο Παπαφλέσσας και οι Μακεδόνες Γεωργάκης ΟλύμπιοςΓιάννης Φαρμάκης και Χριστόφορος Περραιβός εκπρόσωπος του Αλεξάνδρου Υψηλάντη.

ΟΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΜΑΣ


Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντγος ε.α. Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε.
-           Ο Φιλελληνισμός είναι ένας όρος που μαρτυρείται ήδη από το 1761. Από τα τέλη του 18ου αιώνα δήλωνε στην ουσία, την ιδεολογική και πολιτική στάση που αναπτύχθηκε κυρίως στις Ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική. Αποσκοπούσε δε τόσο στην ηθική, όσο και στην υλική Ενίσχυση του Ελληνισμού κατά την Τουρκοκρατία και κατά την διάρκεια της Επαναστάσεως του 1821.
-           Στους Φιλέλληνες συγκαταλέγονται άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές ομάδες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου και όχι μόνο.
Ρομαντικοί ιδεαλιστές
Λάτρεις της Αρχαίας Ελλάδος
Πολιτικοί
Στρατιωτικοί Απόστρατοι
Διωκόμενοι για την δράση τους Επαναστάτες
Έμποροι
Τραπεζίτες
Μέλη εκπαιδευτικών ή θρησκευτικών Ιδρυμάτων
Επίσης Ευγενείς, όπως π.χ. ο Ιταλός κόμης Σανταρόζα, κ.λπ.

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ


Γιώργος Φωτόπουλος

3 possible scenarios of how coronavirus pandemic will end

The coronavirus outbreak recently took a troubling turn when it was declared a pandemic, and although it erased hopes of containment, there is still much that can be done to defeat it. Here are a few ways how this pandemic could play, or hopefully die, out

Η σκοπιανή προπαγάνδα και οι υποστηρικτές τηςΓράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Την περασμένη Τρίτη η Βουλή της Ισπανίας κύρωσε το πρωτόκολλο προσχώρησης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και έτσι ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης από τα 29 κράτη-μέλη του. Μόλις κατατεθεί το συγκεκριμένο πρωτόκολλο προσχώρησης, τα Σκόπια θα γίνουν το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ. Φυσικά με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Να θυμηθούμε ότι τον Ιούλιο του 2018 τα Σκόπια έλαβαν πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ με αυτό το όνομα το οποίο ήταν αποτέλεσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σε κάθε περίπτωση για την Ελλάδα το πρόβλημα δεν είναι ότι τα Σκόπια εισέρχονται στο ΝΑΤΟ, αλλά το όνομα με το οποίο εντάσσονται σε αυτό.
Ενώ λοιπόν η Συμφωνία των Πρεσπών αποφέρει στους Σκοπιανούς οφέλη, αυτοί ξεχνούν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτήν και συνεχίζουν να είναι προκλητικοί, μάλιστα τώρα περισσότερο από ότι ήταν πριν από την υπογραφή της. Γενικότερα πάντως οι προκλήσεις των Σκοπιανών -αλλά και των φερέφωνων τους- δεν έχουν τελειωμό. Θα αναφερθούν μόνο μερικές περιπτώσεις από διαφορετικές χρονικές περιόδους και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.