Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Ο COVID-19, τα σενάρια για το πως δημιουργήθηκε και το τεράστιο γεωπολιτικό παιχνίδι που εξελίσσεται


Του Υποπτεράρχου (Ο) ε.α. Δημητρίου Δρόσου (MBA, MSc, PM, MA, LLB, BSc) Μέλους ΔΣ/ΣΕΕΘΑ
Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου , αποτυπωνόταν το γεγονός ότι γνωστές προσωπικότητες στο χώρο της οικονομίας μιλούσαν ήδη από το 2019 για επιβράδυνση και ύφεση το 2020, Lagarde και Phelps της Pimco και επίσης τα σημάδια δεν ήταν καλά, π.χ. υποχώρηση του δείκτη ΡΜΙ, Ιταλική οικονομία (too big to fail) κλπ. Υπήρχε και η ενδελεχής ανάλυση του Economist Intelligence Unit (ΕΙU), από τον Φεβρουάριο του 2019, όπου ο EIU έδινε τους εξής πέντε (5) μεγαλύτερους παγκόσμιους κινδύνους για το 2019:

Η Ανθρωπότητα θα νικήσει»: 10+4 ερωτήσεις (όλων μας) στον «στρατηγό» του ΠΟΥ


Ο δρ. Bruce Aylward έχει περίπου 30 χρόνια εμπειρίας στην καταπολέμηση της πολιομυελίτιδας, του ιού Έμπολα κι άλλων ασθενειών. Τώρα όλη του η προσοχή είναι στην φραγή της εξάπλωσης του COVID-19.
Είναι ο Ανώτερος Σύμβουλος του Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ και ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους του κόσμου που είναι επιφορτισμένοι με την καταπολέμηση της πανδημία.

25η Μαρτίου: Το μήνυμα του πιλότου του F-16 και η “μοναχική” κατάθεση στεφάνου της ΠτΔ


Ήταν ένας διαφορετικός εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο φετινός: υπό το φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού, στον ‘Αγνωστο Στρατιώτη ήταν μόνον η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, αρχηγοί κομμάτων και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ -όλοι σε ευθεία γραμμή και σε απόσταση ασφαλείας. Πολίτες με τα παιδιά τους δεν υπήρχαν στο αντικριστό πεζοδρόμιο και η μπάντα αποτελείτο από μόλις δέκα άτομα.

ΤΟ ΝΕΟ ΣΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ. VIDEOΠαρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες το νέο σήμα – σφραγίδα που θα συνοδεύει τα ελληνικά μακεδονικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές, ώστε να τα διαφοροποιεί από τα προϊόντα των Σκοπίων.
Για το σήμα επιλέχθηκε η λέξη Macedonia που είναι καθιερωμένη διεθνώς, ενώ το the great συνδέει τη Μακεδονία συνειρμικά με τον Μ. Αλέξανδρο. Τέλος το GR great με έντονη γραφή παραπέμπει ευθέως στα αρχικά της Ελλάδας.

“Υβριδικός πόλεμος” και από την Αλβανία?…Ο Ράμα επέβαλε στρατιωτικό νόμο και μεταφέρει 30 χιλ. μουσουλμάνους μετανάστες (που παρέλαβε από την Τουρκία) σε Ελληνικά χωριά της Β. Ηπείρου!
http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
europost.gr

Η Αλβανία επέβαλε στρατιωτικό νόμο υποτίθεται για να αντιμετωπίσει τον τις συνέπειες του κορωναϊού αν και μετρά μέχρι στιγμής μόλις 76 κρούσματα και μόλις δύο θανάτους, αλλά την ίδια στιγμή μετέφερε στα ελληνικά χωριά της Βορείου Ηπείρου, εκατοντάδες παράνομους μετανάστες τους οποίους «παρέλαβε» από την Τουρκία!

Ρωσία: Σπεύδει σε βοήθεια Ιταλίας. Απόβαση γιατρών, επιδημιολόγων, φαρμάκων, πειραματικών εμβολίων


Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
pronews.griskra.gr
   

 Η Ρωσία σπεύδει να βοηθήσει την Ιταλία και είναι η μόνη χώρα που το κάνει, καθώς η ΕΕ «σφυρίζει αδιάφορα» (η ΕΚΤ αρχικά είχε αρνηθεί ακόμα και ομόλογα να τους αγοράσει) και οι ΗΠΑ απλά… βλέπουν!
    Το Σάββατο(21/3) μετά την συνάντηση για την εξάπλωση της πανδημίας κορωνοϊού COVID-19 στην Ιταλία ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τ.Κόντι συνομίλησαν και συμφώνησαν άμεσα στο πλαίσιο της εφαρμογής περαιτέρω μέτρων για την αντιμετώπιση της μόλυνσης στην χώρα και ειδικά στην βόρεια Ιταλία.
    Συγκεκριμένα, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι στέλνει δεκάδες Ρώσους επιδημιολόγους και ειδικό ιατρικό προσωπικό στην βόρεια Ιταλία για να πολεμήσουν τον κορονοϊό COVID-19 καθώς και προστατευτικά μέσα και ιατρικό εξοπλισμό, όπως και φάρμακα.

ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΝ ΔΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΜΑΛΛΟΝ Η ΘΕΩ


Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε
 
Διαβάζοντας την εγκύκλιο της Ι. Συνόδου για την 25η Μαρτίου 2020, θα περίμενε κανείς έστω και ένοχα αργοπορημένα, μια οποιαδήποτε νύξη για τον εκκλησιαστικό εορτασμό της μεγάλης διπλής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του απελευθερωτικού μας αγώνα του 1821. Αντί γι αυτό διαβάσαμε ένα κατεβατό το οποίο μιλάει για επιστημονικά συνέδρια, ειδικές επιτροπές πολιτιστικής ταυτότητας, πολιτιστικές εκδηλώσεις για το 2021, και τελειώνει με το “μένουμε σπίτι” και εορτάζουμε μόνοι μας κατ΄οίκον τις δύο αυτές μεγάλες εορτές τις οποίες, κανείς από το 1821 δεν μας εμπόδισε να εορτάζουμε πανηγυρικά στους Ιερούς Ναούς μας.

H διπλωματία της μάσκας και η ανάδειξη της Κίνας σε ρόλο ΗΠΑ


Το τι και πόσο ρισκάρουν οι ΗΠΑ από το πλασάρισμα της Κίνας ως παγκόσμιας υπεύθυνης δύναμης, θα φανεί στο άμεσο μέλλον
ε μία προσπάθεια να ξεπεράσει την εικόνα της ως πηγής δύο πανδημιών του 21ου αιώνα, η Κίνα έχει ξεκινήσει μία γιγαντιαία επιχείρηση δωρεάν παροχής ιατρικού υλικού και ιατρικού προσωπικού, σε χώρες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.
Γράφει η Τίκυ Αλεξίου
Μέχρι στιγμής αυτή η παροχή βοήθειας αφορά χώρες όπως η Ιταλία, Ισπανία, Σερβία, Τσεχία, Ουκρανία, Πακιστάν, Ιράν, Ιράκ, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Φιλιππίνες, Καμπότζη, Σρι Λάνκα, Περού και Ναμίμπια. Επιπρόσθετα, το ίδρυμα του Τζακ Μα της Alibaba, έχει αποστείλει δωρεάν ιατρικό υλικό και εξειδικευμένο προσωπικό σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ιράν, Ιράκ, Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Νότια Κορέα, ενώ έχει εκπονήσει ένα σχέδιο αποστολής ιατρικών εφοδίων στις 54 χώρες της Αφρικής.