Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Τουρκία: “Το σαράϊ ομολόγησε την πτώχευση”!


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Την ώρα που όλες οι χώρες άνοιξαν τα Ταμεία και εκπόνησαν σχέδια ενίσχυσης των πολιτών και των επιχειρήσεων  που πλήττονται από την πανδημία ο “ένας και μοναδικός ηγέτης” της Τουρκίας  ζήτησε από τους πολίτες να ενισχύσουν το Ταμείο για να μπορέσει στη συνέχεια να βοηθήσει  τους πληγέντες …

Η “εκστρατεία αλληλεγγύης” που ξεκίνησε ο σουλτάνος καταθέτοντας πρώτος επτά μισθούς του δείχνουν τα άδεια Ταμεία της Τουρκίας.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗ

 Μιχάλης Κωσταράκος: Χρειαζόμαστε άμεσα νέα ελληνική συνοριοφυλακή ...


 Στρατηγός Μιχαήλ Δημητρίου Κωσταράκος
Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ
π. Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ 
Η κρίση στον Έβρο απέδειξε ότι η διεξαγωγή υβριδικών επιχειρήσεων απαιτεί  διαφορετικού τύπου δυνάμεις, από αυτές στις οποίες μέχρι τώρα είχαμε αναθέσει την φύλαξη των συνόρων μας. Ο Στρατός έχει σίγουρα την ευθύνη της προάσπισης και της άμυνας των συνόρων, δεν έχει όμως την εκπαίδευση, την οργάνωση και την εμπειρία για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων ελέγχου και αντιμετωπίσεως πλήθους και τη χρήση μη-φονικών όπλων. Τα πυρά είναι βασικό συστατικό των δυνατοτήτων που έχει στη διάθεση του ο Στρατός και είναι εκπαιδευμένος και εξοπλισμένος να τα χρησιμοποιεί άμεσα και αποτελεσματικά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΦΕΤ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

 
Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη νόσο COVID-19 του αναπνευστικού συστήματος που σχετίζεται με τον νέο ιό SARS-CoV-2;
Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, η νέα νόσος του αναπνευστικού συστήματος COVID-19 οφείλεται σε μόλυνση από ένα νέο τύπο κορονοϊού, του SARS-CoV-2. Οι τρόποι μετάδοσης της COVID-19 σχετίζονται στενά με αυτόν άλλων γνωστών κορονοϊών.

Όσοι μας "δουλεύουν" δεν πρόκειται να μείνουν ... άνεργοι!!!


Τί νά πεῖ κανείς γιά τά ζητήματα Ἄμυνας; Οἱ ἐξ ἀνατολῶν προκλήσεις ἔχουν σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ καί οἱ τουρκικές ὑπερπτήσεις ἑλληνικοῦ ἐδάφους, παρότι τώρα ἀφοροῦν καί χερσαῖα μέρη τῆς ἑλληνικῆς ἐπικράτειας, δέν ἔχουν βρεῖ ἀκόμα τό ὅριο τῆς «ψυχραιμίας» μας. Μιᾶς ψυχραιμίας πού μοιάζει περισσότερο μέ νεκροφάνεια, ὅπως δείχνει ἡ σκανδαλώδης (δέν θά πῶ προδοτική…) ἀπουσία στρατιωτικῶν ἐξοπλισμῶν. 

Γιατί η κυβέρνηση δέχτηκε να δώσει λιμάνι της Κρήτης για υποδοχή μεταναστών;


Δύο ημέρες τώρα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο εξωτερικό όπως ο Guardian, αλλά και στην Ελλάδα, έχουν αναδείξει το θέμα της παραχώρησης “ελληνικών λιμανιών, στα οποία θα γίνεται η υποδοχή μεταναστών που θα διασώζονται” από την ευρωπαϊκή ναυτική δύναμη που θα περιπολεί στη Μεσόγειο. Θα πρόκειται δηλαδή για μετανάστες που θα επιχειρούν να περάσουν τη Μεσόγειο, κυρίως από τη Λιβύη.
Η πληροφορία δεν έχει αμφισβητηθεί, δεν έχει διαψευστεί και γενικώς ουδείς από την κυβέρνηση έχει πάρει θέση για το θέμα.

Όλες οι πληροφορίες κάνουν λόγο για λιμάνι της Κρήτης, στο οποίο θα αποβιβάζονται οι διασωθέντες μετανάστες. Ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κότζιας σε δήλωση του έκανε λόγο για κίνδυνο να δημιουργηθεί στην Κρήτη, μία ακόμη Μόρια.

Ποιος Έβρος, ποιοι στρατιωτικοί; 3.000 επίδομα σίτισης στην ΕΡΤ αλλά για “τους ήρωες των συνόρων” κουβέντα


Έκτακτο-βοήθημα σίτισης 3.000 ευρώ “για τους υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης, που εργάζονται με φυσική παρουσία”, ανακοινώθηκε στην ΕΡΤ…
Δεν υποστηρίξαμε ποτέ τη λογική του “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”. Καλύπτοντας πολλά χρόνια το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ, έχουμε δει πολλές φορές τους στρατιωτικούς να γίνονται θύμα αυτής της λογικής.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ,ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΕΥΛΟΓΙΑ


Αυτό που ζούμε,ίσως είναι μια κρυμμένη ευλογία.Ποτέ άλλοτε δεν είχε η ανθρωπότητα την ευκαιρία,να σταματήσει ολόκληρη ταυτόχρονα τον ακράτητο καλπασμό της.Να κάνει ένα απρόσμενο διάλειμμα-έστω και αναγκαστικό-από το ποδοβολητό της πάνω σε τούτο τον πλανήτη.Να κάνει ένα βήμα πίσω,να πάρει μια βαθειά ανάσα και να έρθει αντιμέτωπη με τον εαυτό της.Να κοιτάξουμε κατάματα τα λάθη μας,σαν είδος αλλά και ο καθένας μας ατομικά.

Ισραηλινά μέσα: Κανονικά το Αγιο Φως στην Ελλάδα


Το Άγιο Φως θα φτάσει κανονικά στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες ορθόδοξες χώρες παρά τα δρακόντεια μέτρα κατά του κοροναϊού, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Jerusalem Post.

ο Άγιο Φως θα φτάσει κανονικά στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες ορθόδοξες χώρες παρά τα δρακόντεια μέτρα κατά του κοροναϊού, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Jerusalem Post, επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ.

Η Ευρώπη επίκεντρο αλληλεγγύης


Δεν είμαι Αθηναίος, ούτε Έλληνας πολίτης, αλλά πολίτης του κόσμου», έχει πει ο Σωκράτης. Στις στιγμές περισυλλογής που διαθέτω τώρα, πολλές περισσότερες από αυτές που είμαι συνηθισμένος, τα λόγια του ακούγονται πιο αληθινά από ποτέ. Η παγκόσμια κρίση υγείας, με την οποία όλοι βρισκόμαστε σήμερα αντιμέτωποι έχει αναδείξει δύο βασικά δεδομένα.
Το πρώτο είναι ότι είμαστε όλοι ίσοι. Ο ιός που μας πλήττει δεν κάνει διακρίσεις. Δεν γνωρίζει σύνορα, κοινωνικές τάξεις, εισοδήματα, θρησκείες ή πολιτισμούς.

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ


Posted: 29 Mar 2020 01:58 PM PDT
Oι ρώσικες ομάδες CBRN στην Ιταλία διαπιστώνουν μια βιολογική επίθεση σ΄εξέλιξη. Πρόκειται για αποκλειστική πληροφορία μη δημοσιευμένη ακόμη κι ανέκδοτη. Οι Δυνάμεις Άμυνας CBRN (χημική, βιολογική, ραδιολογική και πυρηνική) της Ρώσικης Ομοσπονδίας στην Ιταλία επιβεβαίωσαν την θέση μιας βιολογικής επίθεσης που δεν οφείλεται στον SRAS-nCov-2 αλλά σ΄έναν άλλον παράγοντα. Το COVID-19 του οποίου ο

Χάρτης του γαλλικού Κέντρου Ναυτικών Στρατηγικών Μελετών αποτυπώνει τις τουρκικές διεκδικήσεις σε Αιγαίο και Μεσόγειο


Δεν παράγει κανένα νομικό αποτέλεσμα το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης”, είναι η θέση που σταθερά υποστηρίζεται από την ελληνική κυβέρνηση, από την ημέρα που αυτό δημοσιοποιήθηκε ,αιφνιδιάζοντας την Αθήνα. Ωστόσο παράγει …χάρτες ακόμη και από χώρες πολύ φιλικές στην Ελλάδα.