Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ εκθειάζει ξανά την Τουρκία που θα αντιμετώπιζε τον COVID-19 με κολόνια!


Όλοι οι ΓΓ του ΝΑΤΟ “χάϊδευαν” την Τουρκία. Η Συμμαχία “κρυμμένη καλά” πίσω από μία δήθεν ουδετερότητα, πάντα “μας χτύπαγε στην πλάτη” και την ίδια στιγμή έκλεινε το μάτι στην Τουρκία. Οι ΓΓ του ΝΑΤΟ έπαιζαν πάντα το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, για να καλύψουν τον φιλοτουρκικό προσανατολισμό της Συμμαχίας. Τον οποίο ως γνωστόν επίσης καλύπτουν με τα γνωστά επιχειρήματα που λένε “πόσο μεγάλη χώρα είναι η Τουρκία” και “πόσο μεγάλο στρατό έχει”. Και αγορά για τις εταιρείες…
Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο όλοι προσπαθούσαν να κρατήσουν κάποια προσχήματα για να μη φέρνουν σε δύσκολη θέση τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Χρήστος Γιανναράς στις Ανιχνεύσεις web tv. Πως βλέπει την κρίση και τι αναμένει την επόμενη ημέρα.
Ο γνωστός Έλληνας φιλόσοφος μιλά στις Ανιχνεύσεις web tv για παρήγορα φαινόμενα που ανέδειξε η κρίση, αλλά δεν φαίνεται αισιόδοξος για τν επόμενη ημέρα. Μια διαδρομή σε εμβληματικές θέσεις του Χρήστου Γιανναρά. Μια συζήτηση χρήσιμη στην αποκορύφωση της κρίσης του κορονοϊού.

Agios & Dynamis - Fr Nikodimos Kabarnos in Montenegro


Agni Parthene (Live, Lebanon)


Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια


Ο κορωνοϊός ταράζει τις γεωπολιτικές ισορροπίες! Η εμφάνιση μιας νέας υπερδύναμης


Ζοφερό το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα αντανακλαστικά των ΗΠΑ έχουν επιβραδυνθεί και όλα δείχνουν, ότι η νέα hyperpower βγαίνει μπροστά με την πανδημία του κορωνοϊού να επισπεύδει τις εξελίξεις

Επιμέλεια: Χρήστος Κωνσταντινίδης – Άγγελος Χωριανόπουλος
Η πανδημία του κορωνοϊού έχει θέσει όλες τις πολιτισμένες χώρες του πλανήτη σε κατάσταση καραντίνας.
Οι κυβερνήσεις έχουν πάρει αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, το φονικό πέρασμα του οποίου έχει αφήσει το αποτύπωμά του σε Ιταλία (11.591), Ισπανία (7.716), Κίνα, Γαλλία, Ιράν, Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ εξελίσσεται σε νέα Βουχάν, παρότι ειδικοί ισχυρίζονται, ότι η εξάπλωση επιβραδύνεται.

Η μάνα του Ευαγόρα:

«Χαλάλι της πατρίδας μου, το αίμα του παιδιού μου».
Εν μέσω της πάνδημης τρομοκρατίας δημοσιεύω, ως χρέος τιμής και σεβασμού, το παρόν κείμενο, που το είχα συντάξει παλαιότερα. Οι ήρωες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου μας, ήταν όλοι τους πλασμένοι από οικογένειες χριστιανικές και γαλουχημένοι από τα κατηχητικά της Εκκλησίας. Μια παρένθεση.
 Άκουγα τις προάλλες των κυβερνητικό εκπρόσωπο, με βλοσυρό ύφος, να λέει για τα αρνιά του Πάσχα -τα Χριστούγεννα δώρα και το Πάσχα αρνί, τα πανηγύρια της Ορθοδοξίας σ’ αυτό περιορίζονται- το οποίο θα γιορτάσουμε στο σπίτι μας.

Η απώλεια γεύσης και όσφρησης είναι συμπτώματα-κλειδιά στους ασθενείς με Covid-19


Έξι στους δέκα ασθενείς (το 59%) με λοίμωξη Covid-19 επιβεβαιωμένη με τεστ, ανέφεραν τα συμπτώματα της απώλειας όσφρησης ή γεύσης, σύμφωνα με έρευνα Βρετανών ερευνητών. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τους Βρετανούς επιστήμονες, δείχνει ότι πρόκειται για συμπτώματα-κλειδιά για τη διάγνωση της νόσου και όχι για περιθωριακά συμπτώματα. Συγκριτικά, μόνο το 18% όσων βρέθηκαν αρνητικοί στο τεστ για το νέο κορονοϊό, είχαν απώλεια γεύσης ή όσφρησης.

Ποιος Έβρος, ποιοι στρατιωτικοί; 3.000 επίδομα σίτισης στην ΕΡΤ αλλά για “τους ήρωες των συνόρων” κουβέντα


Έκτακτο-βοήθημα σίτισης 3.000 ευρώ “για τους υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης, που εργάζονται με φυσική παρουσία”, ανακοινώθηκε στην ΕΡΤ…
Δεν υποστηρίξαμε ποτέ τη λογική του “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”. Καλύπτοντας πολλά χρόνια το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ, έχουμε δει πολλές φορές τους στρατιωτικούς να γίνονται θύμα αυτής της λογικής.

Η περίπτωση της σύλληψης στις ΗΠΑ Κινέζου με θανατηφόρους ιούς σε φιαλίδια «προμήνυε» αυτό που θα ερχόταν


Τo πόσο εύκολα μπορούν να τριγυρίσουν στον πλανήτη θανατηφόροι βιολογικοί παράγοντες που να προξενήσουν ανθρωπιστικές τραγωδίες καταδεικνύει η σύλληψη που έγινε το 2018 στις ΗΠΑ στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ καθώς Κινέζος επιστήμονας βρέθηκε να κουβαλάει φιαλίδια με τους κορωνοϊούς, SARS και MERS!

Η γαλλική πρεσβεία απαντά για τον χάρτη με τις τουρκικές διεκδικήσεις


Η πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, εξέδωσε ανακοίνωση για τον χάρτη του Κέντρου Ναυτικών Στρατηγικών Μελετών, στον οποίο αποτυπώνονται οι τουρκικές παράλογες διεκδικήσεις σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Η γαλλική πρεσβεία επαναλαμβάνει ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι άκυρο και επισημαίνει ότι ο χάρτης απλά παρουσιάζει τις “αμφισβητούμενες ή διεκδικούμενες θαλάσσιες ζώνες”. 

Και μέσα στον πανικό του κορονοϊού το ΝΑΤΟ συζητά την “ανανέωσή του” με την Ελλάδα πάλι απούσα


Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ιμπέρ Βεντρίν επελέγη για να συμμετάσχει σε μια επιτροπή από δέκα προσωπικότητες που θα εκπονήσει προτάσεις για την ενίσχυση της πολιτικής διαδικασίας στους κόλπους του ΝΑΤΟ, την οποία ζητεί η Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.
Ανάμεσα στους 10 υπάρχει εκπρόσωπος της Τουρκίας αλλά όχι της Ελλάδας, η οποία γενικώς το τελευταίο διάστημα…απέχει.

Εξαλλος ο Χίτλερ με τους Eλληνες που μένουν σπίτι -Υπακούν τον Τσιόδρα και τον Χαρδαλιά, ανήκουστο!


NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Η πανδημία του κορωνοϊού και ο εγκλεισμός στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν οδηγήσει τον κόσμο στην αναζήτηση αστείων πραγμάτων προκειμένου να ξεφύγουν λιγάκι. Τα βίντεο που βλέπει κανείς στα social media είναι πολλά, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει viralη νέα εκδοχή του Χίτλερ. Αυτή την φορά όμως, τα βάζει με τον Τσιόδρα και τον Χαρδαλιά.

Φόρος τιμής σε όλους τους πιλότους της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας


Οι ήρωες και κυρίαρχοι των ελληνικών ουρανών, και το παράπονό τους...
Το έστειλε ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου


Επιστολή Μτροπολίτου προς την Υπουργό ΠαιδείαςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙC MECOCAIAC & N YPEWTIKHC 
Πρωτ. 452 Αριθμ
Διεκπ. 205 
Σπάτα, 30 Μαρτίου 2020 
Αξιότιμη κα Νίκη Κεραμέως Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων