Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Η Ευρώπη, ο κυκλώνας της πανδημίας και η Γερμανία μέσα στο μάτι του κυκλώνα

02 Απριλίου 2020, Εργασίες...

Δεν υπάρχουν «κακά» και «καλά» κράτη και «κακές» και «καλές» κοινωνίες... Όριο ο ουρανός πρωτοβουλιών και είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να εμφανίζεται στις Βρυξέλλες με σοβαρές προτάσεις ριζικών μεταρρυθμίσεων.

PICTURE ALLIANCE VIA GETTY IMAGES
02 Απριλίου 2020, Εργασίες καθαρισμού του μνημείου Μπίσμαρκ. Ουκ ολίγοι Γερμανοί επαναλαμβάνουν συχνά την περίφημη ρήση του Καγκελάριου Μπίσμαρκ «δεν με αφήνουν να κοιμηθώ οι εφιάλτες των αντί-γερμανικών συσπειρώσεων». Photo: Christian Charisius/dpa (Photo by Christian Charisius/picture alliance via Getty Images)

Μυστήριο με την μόλυνση της Ιταλίας. Είχαμε δει πιθανά κρούσματα του κορωναϊού στο Μιλάνο, πριν ξεσπάσει στην Κίνα.


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
pronews.gr
          Μεγαλώνει το μυστήριο σε ότι αφορά την ιταλική τραγωδία καθώς πληθαίνουν οι μαρτυρίες και τα δεδομένα ότι ο κορωνοϊός είχε ήδη ξεκινήσει την δράση του στην Λομβαρδία από τον Νοέμβριο του 2019.
          Όπως αναφέρει ο Ιταλός ιατρός Giuseppe Remuzzi, διευθυντής του Ινστιτούτου για φαρμακευτικές έρευνες Mario Negri είχε ήδη θεαθεί μια «παράξενη πνευμονία» στην Λομβαρδία πολύ νωρίτερα από το ξέσπασμα του κορωνοϊού στην Κίνα που τελικά δεν ήταν μια απλή «γριπούλα» και μόνο το pronews.gr

Με επιβάρυνση των καταναλωτών έγινε η δωρεά της ΔΕΗ στο ΕΣΥ

Είδες η...ΔΕΗ!!! (στη κυριολεξία "με ξένα κόλυβα"...)
Juan
Μια πολύ πρωτότυπη ιδέα είχε η κυβέρνηση για τη δωρεά της ΔΕΗ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αφού ανακοίνωσε πως η εταιρεία δωρίζει πέντε εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια υλικού στο ΕΣΥ, στη συνέχεια ενημέρωσε πως δεν πρόκειται ακριβώς για «δωρεά», αλλά το υλικό θα πληρωθεί με μια έξτρα επιβάρυνση στους λογαριασμούς των πολιτών. 

ΛΟΧΙΑΣ ΙΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΧΙΛΙΑΔΕΣ «ΟΧΙ» ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ


Γράφει ο Γεώργιος Τάτσιος, τ.Πρόεδρος Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη

Ο Ελληνικός Στρατός έδωσε ηρωική μάχη στα Οχυρά τον Απρίλιο του 1941. Πολλές ήταν οι περιπτώσεις που οι Έλληνες πολέμησαν με αυταπάρνηση του Γερμανούς κατακτητές. Ξεχωριστή όμως είναι η Ιστορία του έφεδρου Λοχία Δημήτριου Ίτσιου, ο οποίος ήταν επικεφαλής του πολυβολείου Π8 στην Ομορφοπλαγιά του Μπέλλες, πάνω από τα Άνω Πορόια Σερρών.

Η Μάχη των Οχυρών


Αμέσως μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όλα τα κράτη της Ευρώπης θεώρησαν επιτακτική την ανάγκη να  ενισχύσουν τα σύνορά τους με κατασκευή μονίμων έργων οχυρώσεως. Η Γαλλία κατασκεύασε την «Γραμμή Μαζινό», που πήρε το όνομά της από τον τότε υπουργό Άμυνας. Η «Γραμμή Μαζινό» βέβαια, δεν προσέφερε και πολλά στην γαλλική άμυνα έναντι των Γερμανών, οι οποίοι, με επικεφαλής τον Στρατηγό Ρόμελ, απλούστατα την παρέκαμψαν στις 10 Μαΐου του 1940 και εισέβαλαν στη Γαλλία από βορράν, στο ύψος της πόλεως Σεντάν.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ… ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ που μου λέγανε…
1996: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που μου λέγανε οτι την σημαία στα ΙΜΙΑ την πήρε ο αέρας…
1997: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που μου λέγανε οτι ο ΑΡΑΦΑΤ και οι Παλαιστίνιοι καταπιέζουν τους Ισραηλίτες στη Γάζα και οτι οι τελευταίοι θα πρεπει να επέμβουν…

Τουρκία, κορονοιός και παράνομη μετανάστευση.

Τείχος 764 χιλιομέτρων στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας. Φωτογραφία: Πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης – Μέλος του ΙΗΑ
Τουρκία, κορονοιός και παράνομη μετανάστευση.
Είναι γνωστό πως οι νέο-οθωμανικές φαντασιώσεις των Τούρκων ισλαμιστών δεν υποχώρησαν ούτε μπροστά στο παγκόσμιο πρόβλημα του κορονοιού
Όταν η Ελλάδα ανακοίνωνε το πρώτο κρούσμα (26 Φεβρουαρίου 2020) και η Περσία υπέφερε από την εξάπλωση του κορονοιού, η Ερντογανική Τουρκία έβλεπε τον ιό σαν ευκαιρία που θα ωφελούσε την οικονομία της και θα αντιμετωπιζόταν με «υπομονή» και «προσευχές»! 

ΣΤΑΥΡΟΣ 9 ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΗ ΧΙΜΑΡΑ

Ένας τεράστιος σταυρός τοποθετήθηκε στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής (Αθάλι – Παναγία η Αθαλιώτισσα) την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 και σκεπάζει με την χάρη του ολόκληρη την Χιμάρα.
 Η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία ανήκει στον συγχωριανό μας κ. Γιώργο Σκούρα. Όπως μας είπε, είχε συλλάβει την ιδέα από τον περασμένο Αύγουστο και η κατασκευή συλλογή υλικών και η κατασκευή ξεκίνησε τον Οκτώβριο. – Όταν είπα την ιδέα στους φίλους μου δεν με πίστευαν, μας είπε ο κ. Σκούρας.