Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Ευρωπαϊκή βοήθεια για τον Covid 19; Πολωνία 22 δις, Πορτογαλία 13 δις, ΕΛΛΑΔΑ 2 δις…


Η ανακοίνωση των κονδυλίων οικονομικής βοήθειας που ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για κράτη μέλη της ΕΕ είναι απογοητευτική για την Ελλάδα: 13 δις για την Πορτογαλία, 22 για την Πολωνία και μόλις 2 δις για την Ελλάδα!

Μπαράζ παραβιάσεων και υπερπτήσεων με τον Άγγ. Συρίγο να ζητά προετοιμασία για “θερμό επεισόδιο”


Η τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο δεν έχει καμφθεί ούτε στο ελάχιστο από την κρίση του COVID-19 και την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που καλείται να διαχειριστεί το καθεστώς Ερντογάν.
Μία ακόμη απόδειξη τα όσα έγιναν σήμερα.

Τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ :

Επιτροπή της γερμανικής βουλής κατηγορεί την Ελλάδα ότι “παραβίασε το διεθνές δίκαιο στον Έβρο”!


Η επιστημονική υπηρεσία της γερμανικής σε γνωμοδότηση της υποστηρίζει ότι “η στάση των ελληνικών αρχών στον Έβρο δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί συμβατή με το διεθνές δίκαιο”! Οι Γερμανοί που κατά καιρούς μας έχουν…επιπλήξει μιλώντας για “καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ”, πως ακριβώς φαντάζονται ότι ένα κράτος περιφρουρεί τα σύνορα του; Η “επιστημονική υπηρεσία της γερμανικής Βουλής δεν το εξηγεί”.

Lost Voices of Hagia Sophia - Cappella Romana


Πολωνία: Απαγορεύεται και η παραμικρή αναφορά στον κομμουνισμό σε δημόσιους χώρους!

Το σχετικό νόμο υπέγραψε ο πρόεδρος Ντούντα

Ο συντηρητικός πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα υπέγραψε χθες έναν νόμο που απαγορεύει κάθε αναφορά σε δρόμους, δημόσια κτίρια και χώρους που διαδίδει τον κομμουνισμό ή οποιοδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς.

Σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο του νόμου, οι ονομασίες σε κτίρια, δρόμους, οδούς, πλατείες, γέφυρες "δεν μπορούν να τιμούν ανθρώπους, οργανώσεις, γεγονότα και ημερομηνίες που συμβολίζουν τον κομμουνισμό ή οποιαδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς, είτε προάγουν το καθεστώς με άλλους τρόπους".

Ένα τραγουδι για την Ελλάδα


Παντελής Γιαννακόπουλος
A
•A song dedicated to Athens, Greece.
•Una canción dedicada para Atenas, Grecia.
•Ένα τραγούδι αφιερωμένο στην Αθήνα και την Ελλάδα
Β
Το mail που διαβάζετε, προέκυψε από:
• Μια ιδέα του Αντιστράτηγου ε.α. Χαραλάμπου Τσιτσιμπίκου 
για την προώθηση ενός εξαιρετικού κουβανέζικου τραγουδιού
 στους εν ενεργεία και ε.α. συναδέλφους των ΕΔ και των 
Σωμάτων Ασφαλείας.

«Ανιχνεύσεις» - Ο Παντελής Σαββίδης με τον Καθηγητή Γενετικής Αθανάσιο ΤσαυτάρηΟ κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης υποστηρίζει στη συνέντευξη που ακολουθεί πως πριν δύο με τρία χρόνια το περιοδικό Nature δημοσίευσε έρευνα Κινέζων επιστημόνων οι οποίοι κατασκεύασαν εργαστηριακά RNA ιούς, όπως είναι και ο κορονοϊός covid 19 που προκάλεσε παγκόσμια αναστάτωση. 

Παραπομπή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο                                                                                                           Του Γεωργίου Τσακίρη , αξιωματικού ε.α., οικονομολόγου

Τα τελευταία χρόνια οι πολίτες των χωρών της Ανατολικής Λεκάνης της Μεσογείου, των Χωρών της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων, αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα γίνονται μάρτυρες μιας επιθετικής, εκβιαστικής και παρανοϊκής συμπεριφοράς από την ηγεσία της γειτονικής και συμμάχου Χώρας.
Επιδίδεται σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον γειτονικών χωρών κατά τη δική της πάντα περί δικαίου αντίληψη.

Τα... συγχαρητήρια της Κυβερνήσεως!  Γράφει ο Στρατηγός κ. Αθανάσιος Καραντζίκος

Αφορμή για τις παρούσες σκέψεις μου έδωσαν δύο τινά,πρώτον τα συγχαρητήρια της Κυβερνήσεως για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και το πράσινο φως για τη διαδικασία ένταξής τους στην ΕΕ και δεύτερον η κατ´εξακολούθηση παραβίαση της επονείδιστης συμφωνίας των Πρεσπών από την Κυβέρνηση των Σκοπίων.(βλέπε την ιστοσελίδα των-επισήμως- Μακεδόνων(ούτε κάν Βορειομακεδόνων) παραγωγών κρασιού:

Η προέλευση του κορωνοϊού


Δημοσιεύθηκε στην Εστία, Απριλίου 2020. (Με τον τίτλο: Η «συνωμοσία» του κορωνοϊού ) Στις 17 Μαρτίου 2020 δημοσιεύθηκε στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό Nature ένα άρθρο με τίτλο «The proximal origin of SARS-CoV-2». Να σημειώσω εδώ ότι αυτό είναι το όνομα του ιού. 

Το όνομα COVID-19, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως, είναι το όνομα της πνευμονίας που προκαλεί ο ιός, όχι του ιδίου του ιού.