Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Πένθος


      Η Ο/21 Μακεδονίας-Θράκης πενθεί την απώλεια του εκλεκτού μέλους της Φρίξου Πασχαλίδη.


Ο αποθανών ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Ομάδος και επί όλα του τα χρόνια έκτοτε μέλος του διοικητικού της συμβουλίου.
Υπήρξε εξαίρετος δικαστικός,εισαγγελεύς,χαίρων της εκτιμήσεως και του σεβασμού των συναδέλφων του.

Στην Ομάδα προσέφερε πάρα πολλά.

Λυπούμαστε που λόγω των συνθηκών ούτε ενημερωθήκαμε εγκαίρως ούτε θα μπορούσαμε άλλωστε να παραστούμε στην κηδεία του.

ΤΟ ΜΑΛΩΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΠΑΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Οι γονείς πρέπει να προσέχουν πολύ να μη μαλώνουν τα παιδιά τους το βράδυ, γιατί το βράδυ τα παιδιά δεν έχουν με τι να διασκεδάσουν την στενοχώρια τους και η μαυρίλα της νύχτας την μαυρίζει πιο πολύ. Αρχίζουν να σκέφτονται πώς να αντιδράσουν, ψάχνουν διάφορες λύσεις, μπαίνει στην μέση και ο διάβολος, και μπορεί να φθάσουν στην απελπισία… Την ημέρα, και να πουν τα παιδιά: «θα κάνω αυτό ή εκείνο», θα βγουν έξω, θα ξεχαστούν, οπότε διασκεδάζεται η στενοχώρια.

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 46 7 Απριλίου, 2020

Στέλιος Κυριμλής


Αγαπητοί μου φίλοι γειά σας,

Αυτό που δημιουργήθηκε σε όλον τον κόσμο, και ζούμε τώρα, πιστεύω πως έγινε από τις πολιτικές, τα ΜΜΕ και όπως πάντοτε, την κερδοσκοπία.
Όμως ας πάμε λίγο πίσω στον Ιανουάριο… Τότε οι ΗΠΑ και η Κίνα, ύστερα από ένα χρόνο πόλεμο δασμών δισεκατομμυρίων δολαρίων στα προιόντα εισαγωγής, υπέγραψαν μια εμπορική συμφωνία και νομίζαμε ότι όλα θα πάνε καλά….

Γ. Τράγκας: Αυτό που έρχεται δεν μπορεί να το φανταστεί ο Μητσοτάκης


Ουδείς μπορεί να κυβερνά επί μακρόν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και να επιβάλλει μέτρα περιορισμού της ελευθερίας των πολιτών μιας ολόκληρης χώρας


Όπως και εσείς, είμαι υπό περιορισμό. Καταλαβαίνω την αναγκαιότητα των μέτρων αλλά δεν μπορώ να καταλάβω, να ερμηνεύσω και να απαντήσω σε διάφορα «καυτά» και εύλογα ερωτήματα. Π.χ. πως ξεπήδησε αυτός ο κορονοϊός που προκαλεί σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων καταρρακτώδη πνευμονία και πολυοργανική ανεπάρκεια, ενώ ουσιαστικά δεν αγγίζει τους περισσότερους και αποφεύγει τη μαύρη φυλή.

Είμαι ένας γέρος που έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ το «προσδόκιμο επιβίωσης».


Αυτή η ανάρτηση στο Facebook, υπό τον τίτλο «Επίκαιρες Σκέψεις Γέροντος»», είναι από τα πιο συγκλονιστικά «πράγματα» που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό τον καιρό του κορωνοϊού. Είναι γραμμένη από τον εικονιζόμενο κ. Αλέξανδρο Καραγιάννη, που περιγράφει τον εαυτό του ως «Απόμαχο δικηγόρο και Μάχιμο πολίτη».

Η προέλευση του κορωνοϊου.Δημοσιεύθηκε στην Εστία, Απριλίου 2020. (Με τον τίτλο: Η «συνωμοσία» του κορωνοϊού ) Στις 17 Μαρτίου 2020 δημοσιεύθηκε στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό Nature ένα άρθρο με τίτλο «The proximal origin of SARS-CoV-2». Να σημειώσω εδώ ότι αυτό είναι το όνομα του ιού. Το όνομα COVID-19, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως, είναι το όνομα της πνευμονίας που προκαλεί ο ιός, όχι του ιδίου του ιού.

Πώς ξαναβρήκαμε την έννοια του καθήκοντος


Aκούγονται και γράφονται αυτές τις ημέρες έπαινοι σε διάφορους τόνους για τους ανθρώπους οι οποίοι διαχειρίζονται την κρίση της πανδημίας, σε όλα τα επίπεδα.
Επαινετικά σχόλια διατυπώνονται για την κυβέρνηση, για τον Πρωθυπουργό, για τους συνεργάτες του. Κάποιες φορές σε βαθμό υπερβολικό.
Το ίδιο για τους υπουργούς που έχουν εκ των πραγμάτων αναλάβει ειδικές αποστολές, για το πώς τις φέρουν εις πέρας, πώς κατορθώνουν μέσα σε λίγες ημέρες και ώρες αυτά που σε διαφορετική περίπτωση και υπό «κανονικές» συνθήκες, ενδεχομένως και να μην κατόρθωναν ποτέ.