Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Οι Αμερικανοί μας έδωσαν 4 μεταχειρισμένα σκάφη ανορθοδόξου πολέμου


O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ επισκέφθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας το χώρο ελλιμενισμού των 4 Σκαφών Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ) MK-V, τα οποία παραχωρήθηκαν μεταχειρισμένα από το Αμερικανικό Ναυτικό για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ).

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ


Στρατηγός Μιχαήλ Δημητρίου Κωσταράκος
Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ
π. Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ 


Τον περασμένο μήνα η Ελλάδα αντιμετώπισε με επιτυχία μια υβριδική εισβολή. Η εξάπλωση τη πανδημίας στην Τουρκία έδωσε τέλος στην εισβολή και η Τουρκία απέσυρε βιαστικά τα βασικά της όπλα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, δηλαδή τις χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και τις δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής που είχε προωθήσει εκεί. Και η Τουρκία και η Ελλάδα ασχολούνται πλέον κατά κύριο λόγο με την αντιμετώπιση της πανδημίας. 
Ένα από τα θετικά της τουρκικής αιφνιδιαστικής ενέργειας ήταν ότι ξεκαθάρισε σε όλους τους πολιτικούς και ακαδημαϊκούς κύκλους, που το τελευταίο διάστημα διακήρυτταν την «συνεννόηση», «συνεργασία ή συνδιαχείριση» με την Τουρκία, ότι οι απόψεις τους δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και τη δυναμική των σχέσεων μας με την Τουρκία, ή με τις τουρκιές επιδιώξεις.

Τα Χελιδόνια

Απορεί η αγαπητή Βασιλική Αρωνιάδου (Καθηγήτρια Νευροεπιστημών στις ΗΠΑ), όπως και πολλοί άλλοι, γιατί δεν χρησιμοποιείται εκτεταμένα, βεβαίως με ιατρική παρακολούθηση, ο συνδυασμός  υδροχλωροκίνης και αζυθρομυκίνης σε ασθενείς που είναι θετικοί στον ιό και παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα, με την θεραπεία να γίνεται από νωρίς στο σπίτι και όχι όταν ο ασθενής φτάσει στο σημείο να χρειάζεται αναπνευστήρα, αντί να κατακλύζονται τα νοσοκομεία, πράγμα που αυξάνει τον κίνδυνο και για τους πάσχοντες και για τους θεράποντες, και ρωτάει, σε περίπτωση που υπάρχει έλλειψη, γιατί δεν αυξάνεται η παραγωγή αυτών των φαρμάκων;

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Posted: 07 Apr 2020 03:03 PM PDT
Με απειλές ότι το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό και η Ακτοφυλακή θα αναλάβουν να  διασφαλίσουν την «ελευθερία της ναυσιπλοΐας» στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, απαντά η Άγκυρα  στην προσπάθεια της Ελλάδας να αποτρέψει την διακίνηση όπλων και μεταναστών μέσω παλιών τουρκικών εμπορικών πλοίων. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ευθεία απειλή εναντίον της Ελλάδας ότι οποιοσδήποτε έλεγχος των ύποπτων

Μουλωχτή, πλην όμως «ηρωϊκή» υποχώρηση στο Μεταναστευτικό


Η "ηρωϊκή αντίσταση" της κυβέρνησης έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κράτησε πολύ. Αντίθετα, μετετράπη σε άτακτη φυγή.
Έτσι τώρα, παρά τις προσπάθειες να περάσει το θέμα όσο το δυνατόν στα "μουλωχτά" -κάτι που ευνοεί η συγκυρία του κορονοϊού- η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί, έστω μετά πάροδον πενθημέρου, ότι ήδη οι Μηταράκης - Χρυσοχοΐδης συμφώνησαν με την αρμόδια Επίτροπο της ΕΕ να υποβάλουν αίτηση ασύλου και εκείνοι, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, κατά την περίοδο της "πολιορκίας" των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο.

Η μυσταγωγία των ψαλμών της Αγίας Σοφίας


ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη δημιουργήθηκε από νεοπλατωνιστές αρχιτέκτονες που ενσωμάτωσαν στην κατασκευή της ελληνική γνώση – πυθαγόρεια και πλατωνική – για την πραγμάτωση της επαφής του ανθρώπου με το θείο. 1483 χρόνια μετά από τα εγκαίνια του λαμπρότερου χριστιανικού ναού (που έγινε στις 27 Δεκεμβρίου 537) η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Stanford των ΗΠΑ Μπισέρα Πέντσεβα έχει ολοκληρώσει μια πρωτοποριακή μελέτη που έχει οδηγήσει, με τη βοήθεια προηγμένων υπολογιστικών

«Η αμαρτωλή γυναίκα…»

 ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ


 Η βραδινή Ακολουθία της Μ.Τρίτης σηματοδοτείται από το γνωστό τροπάριο της Κασσιανής. Πρόκειται για ένα άφθαστης ποιοτικής ομορφιάς ιδιόμελο τροπάριο, το οποίο συνέθεσε η Οσία Κασσιανή, επιφανής βυζαντινή ποιήτρια, υμνογράφος και μελωδός, που ψάλλεται στο τέλος της ακολουθίας. 
Το τροπάριο «Η εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα γυνή..» αναφέρεται στην αμαρτωλή γυναίκα του Ευαγγελίου[Λουκ.7,35 επ.] η οποία τόλμησε να αναμετρήσει την άβυσσο των αμαρτιών της με την άπειρη αγάπη και το έλεος του Κυρίου.