Κυριακή 12 Απριλίου 2020

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Πυθαγόρας-Πλάτων- Ηράκλειτος& Πολύντροπος Αρμονία


ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΑΡΚΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ;

Κάποια πράγματα τα βλέπουμε και τα ακούμε καθημερινά, αλλά ποτέ δεν έχουμε αναρωτηθεί πως μπορεί να έχουν συμβεί… Δείτε παρακάτω λοιπόν πως προκύπτει το όνομα κάθε μάρκας αυτοκινήτου…

ΟΤΑΝ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. VIDEO


Το βίντεο που πρέπει να δουν όλοι οι Έλληνες.
 
Τα έλεγε τότε ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος για τους Σιωνιστές και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων που θέλει να διαλύσει την Ελλάδα και την Ορθοδοξία της αλλά ποιος το άκουγε;
Η ομιλία του μακαριστού Χριστοδούλου έγινε στην Κύπρο το 2007. Στις 28 Ιανουαρίου 2008 έφυγε για την αιωνιότητα αφήνοντας πίσω ένα τεράστιο έργο και την μεγαλύτερα συμπάθεια των Ελλήνων σε Αρχιεπίσκοπο.

Τά ἐπίκαιρα προβλήματα ὑψηλοῦ κινδύνου στήν Ἑλλάδα

                 

Βομβαρδίζεται ὁ κόσμος ἀπό τά μέσα ἐνημέρωσης μονοθεματικά. Μόνον ὁ κορωνοϊός μᾶς ἀπασχολεῖ καί τίποτε ἄλλο. Ἀκόμη καί ἀθλητικές ἱστοσελίδες ἀναφέρονται κατά 80% στόν ἰό. Εἶναι πράγματι τό μόνο πρόβλημα πού πρέπει νά μᾶς ἀπασχολεῖ; Τί γίνεται μέ τό μεταναστευτικό καί τήν τουρκική ἐπιθετικότητα; Ἀς τά πάρουμε ὅμως μέ τήν σειρά:

Τα καταπληκτικά κτήρια του Vitaliano Poselli στη ΘεσσαλονίκηΑκολουθούμε τα βήματα του Βιταλιάνο Ποζέλι σε μια Θεσσαλονίκη κοσμοπολίτισσα!
Ένα εξαιρετικό ομαδικό άλμπουμ.
Ο Vitaliano Poselli γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου, 1838 στο Καστιλιόνε (Castiglione) της Σικελίας.
Ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους αρχιτέκτονες – μηχανικούς της εποχής του. Είχε τόσο ταλέντο, που όταν ζήτησε δουλειά από τον Σουλτάνο στην Κωνσταντινούπολη (1870), ο Σουλτάνος τον προσέλαβε αμέσως και τον έστειλε να κτίζει στρατώνες και γέφυρες στην περιοχή.
Ο Σουλτάνος είδε το έργο του και τον έστειλε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, για να κτίσει όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που χρειαζόταν. Ενδιάμεσα, έβρισκε ευκαιρία να κτίζει και ιδιωτικά αρχοντικά και βίλες, όπως η Βίλα Ίντα που δυστυχώς δεν υπάρχει πια.
Ξαναεπιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη και συνεχίζει να κτίζει συγκροτήματα για τον στρατό.
Ωστόσο, με αιτία μια μικρή (ερωτική) συγκυρία, έπρεπε να φύγει από την Πόλη και έτσι βρέθηκε και πάλι στη Θεσσαλονίκη, ως επίσημος Αρχιτέκτονας του Σουλτάνου.

Ευ.Αποστολάκης: “Η Ελλάδα δεν μπορεί να άγεται και να φέρεται από τις τουρκικές κινήσεις” (VIDEO)


Η συνέντευξη του Επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ και πρώην ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, γίνεται ακόμη πιο επίκαιρη μετά τις χθεσινές ακραίες προκλήσεις των Τούρκων. Ο κ. Αποστολάκης μιλά στο Militaire.gr με την αποφασιστικότητα του “βάτραχου”, την στρατηγική σκέψη που πρέπει να ΄χει ένας Αρχηγός και την ψυχραιμία που επιβάλλεται να διαθέτει ένας ΥΕΘΑ.