Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

"Κάνουμε μαμ και νάνι": επιστροφή στις...ρίζες μας - Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός"Γιατί να μας ενδιαφέρουν οι επόμενες γενιές; Τι έκαναν ποτέ αυτές για μας;" 
Γ. Μαξ (κωμικός)
 
Το ρήμα είναι  το βασικό μέρος του λόγου. Άλλωστε και η λέξη «ρήμα» σημαίνει λόγος. ( « ...παν ρήμα αργόν ο εάν λαλήσωσιν οι άνθρωποι» διαβάζουμε στα κατά Ματθαίον,12, 36). Γι’ αυτό και η αποπτώχευση του λεξιλογίου έχει αρχίσει από τα ρήματα. Υπάρχει μάλιστα κι ένα ρήμα, ρήμα –τσίχλα θα το ονομάζαμε,  το συχνόχρηστο «κάνω». Πάρα πολλές λέξεις –σημασίες  της ελληνικής έχουν υποκατασταθεί στην χρήση τους από το ρήμα  «κάνω». Να σημειώσω , σκωπτικώς και περιπαικτικώς, ότι το ρήμα «κάνω» το έχει μέσα του ο άνθρωπος εκ γενετής τρόπον τινά.

Μνήμη Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄ +++....

         
ΚΑΙ ..... 10 Απριλίου 1826 η Ηρωίκή & τραγική Εξοδος του Μεσολογγίου...

Και προηγουμένως στις 12 Απριλίου 1204 Κατάληψη της Χριστιανικής Βασιλεύουσας
από τους οιονεί χριστιανούς ενετούς και φράγκους της Δ' Σταυροφορίας,
οι οποίοι επί τρείς ημέρες χάζευαν και δεν πίστευαν στα μάτια τους, το ό,τι
υπήρχε στη Ευρώπη αυτός ο Θαυμαστός & μοναδικός Ελληνο-Χριστιανικός
Πολιτισμός. Επί 59 χρόνια δήωσαν, άρπαξαν και μετέφεραν στις πατρίδες τους
(Δυτική Ευρώπη!!!) ό,τι πολυτιμότερο διάλεξαν.

Ελλάδα: Η παράνομη μετανάστευση σε αριθμούς

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης


FILE – In this Sunday, March 20, 2016 file photo, volunteers help migrants and refugees on a dingy as they arrive at the shore of the northeastern Greek island of Lesbos, after crossing the Aegean sea from Turkey.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ – ΑΠΑΞΙΩΣΗ … αλλά εμείς συνεχίζουμε ΑΠΤΟΗΤΟΙΤο 2013 ήταν η πρώτη χρονιά που δραστηριοποιήθηκαν οι Φίλοι του Οχυρού Ιστίμπεη, με αφορμή την πενιχρή επισκεψιμότητα του Οχυρού ιστίμπεη στην επέτειο του 2012 και την υποβάθμιση από τους πολιτικούς (το στεφάνι της Βουλής των Ελλήνων έμεινε ακατάθετο). Μια ομάδα νέων από το Νέο Πετρίτσι Σερρών αποφάσισε να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον του κόσμου για την Μάχη των Οχυρών. Στείλαμε επιστολές στα κόμματα της Βουλής και τονίσαμε τον εκφυλισμό της επετείου. Επισκευάσαμε (προσωρινά) τον δρόμο που οδηγεί στο Οχυρό με εθελοντική εργασία. Παρακινήσαμε εκατοντάδες επισκέπτες να ανέβουν στο

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ . ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO

Δεν γνωρίζουμε καμία λεπτομέρεια για την τοποθεσία και την χρονολογία όπου τραβήχτηκε το βίντεο.
Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι το θαύμα του Αγίου Φωτός μέσα στην αγία τράπεζα της εκκλησιάς, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο .
Πολλοί είναι αυτοί που στη ζωή του είχαν ένα ή και περισσότερα θαύματα αλλά στο τέλος δεν πίστεψαν. (μακάριοι όσοι δεν είδαν, και πίστεψαν. Ιωάν.κ:29).
Δείτε το βίντεο…