Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Σιωπηλός Πόλεμος Αθόρυβα Οπλα 2 (επαναφόρτιση)Θρησκευτικός Ύμνος Μεγάλης Τετάρτης


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Η συγκλονιστική Μεγάλη Εβδομάδα της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας

Γράφει ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς

Αθήνα 1941. Σκίτσο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.
Hans Liska (1907-1984).
Είναι τόσοι οι αγώνες που έχει δώσει ο Ελληνικός λαός ώστε δυσκολεύεται όποιος αναζητήσει το πιο ηρωικό ή περιπετειώδες Πάσχα στη νεότερη ιστορία μας. Επιλέγουμε να παρουσιάσουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα του 1941, όταν οι Έλληνες ανέβηκαν τον δικό τους Γολγοθά. Κανείς εξ όσων έζησαν τα γεγονότα εκείνα δεν μπόρεσε να λησμονήσει. Οι Γερμανοί επιτέθηκαν στην Ελλάδα στις 6 Απριλίου 1941. Οπότε οι Έλληνες βίωσαν διπλά πάθη από τη Μεγάλη Δευτέρα, 14 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, 20 Απριλίου 1941.
Οι παιδικές ψυχές ποτίζονταν από τις σειρήνες που κτυπούσαν δαιμονισμένα σκεπάζοντας τους ήχους από τις καμπάνες. Οι νέοι άνδρες σταυροκοπιούνταν στα μέτωπα και ρίχνονταν στη μάχη. Οι γυναίκες και τα κορίτσια φρόντιζαν τα σπιτικά τους. Τα γερόντια προσπαθούσαν να εμψυχώσουν τον περίγυρό τους ανησυχώντας για το αύριο. Και όλοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά έστρεφαν το βλέμμα τους στα Πάθη του Χριστού, όταν λίγες ημέρες πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα βομβαρδιζόταν ο Πειραιεύς. Διαγγέλματα, ανακοινώσεις, περιορισμοί και η ζωή εξελισσόταν πλέον στα καταφύγια.

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΔΕΙΠΝΟΥ


Δημ. Α. Μουρτζούκος

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 47 12 Απριλίου, 2020

ΟΜΑΔΑ 21" ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ : 06/13/19
Steve Kirimlis

Αγαπητοί μου φίλοι γειά σας,

Δύσκολες ημέρες για όλους, λόγω του ΚορωνοΪού και τους περιορισμούς στις κινήσεις μας που επέβαλαν οι Κυβερνήσεις, εδώ και στην Ελλάδα , και όπως και εσείς, έτσι και εγώ, είμαι κλεισμένος στο σπίτι μου τις περισσότερες ώρες εκτός από μερικές που πάω στο γραφείο μου.

Οι επαφές μου με φίλους και γνωστούς έχουν περιορισθεί, και φυσικά και οι πληροφορίες μου για διάφορα θέματα είναι επίσης περιορισμένες. Ελπίζω όμως σύντομα να τελειώσει αυτό και να έχω καινούργιες πληροφορίες για εσάς……

Είναι συγκλονιστικό!

Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, δέντρο, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Είναι αυτές οι βραχοκλησιές, πανάρχαιες, που θα τις δεις μπροστά σου αν περιπλανηθείς στις κοιλάδες και στους βράχους της Καππαδοκίας, μακριά από τις τουριστικές διαδρομές.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΦΡΑΣΗΣ


του Σωκράτη Π. Μάσσια
 
Δεν είναι λίγες οι φορές που ο καθένας μας, ανάλογα και με τις γνώσεις του, κατά τη διεξαγωγή μιας απλής ή προγραμματισμένης συζήτησης πάνω σε ένα θέμα ή όταν συντάσσει και απευθύνει μια επιστολή σε κάποιον ή ακόμα όταν ένας μαθητής γράφει μια έκθεση, έχει οδηγηθεί με άνεση στην ακριβή απόδοση ενός νοήματος ανακαλώντας στη μνήμη του και χρησιμοποιώντας μια παγιωμένη και πολύ ετοιμόλογη φράση και με τον τρόπο αυτό έχει βγεί από γλωσσικά αδιέξοδα και αδυναμίες διάρθρωσης του λόγου. Μιλάμε για φράσεις που έχουν “αλεστεί” στη

Οι ΗΠΑ «ξελασπώνουν» την Τουρκία; Συζητήσεις για οικονομική βοήθεια μέσω FED


Σύμφωνα με το REUTERS, η Τουρκία βρίσκεται σε συζητήσεις με τις ΗΠΑ για παροχή οικονομικής στήριξης από την Ουάσινγκτον, καθώς η τουρκική οικονομία βρίσκεται στο «χείλος του γκρεμού».
Η Τουρκία διεξάγει συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για ενδεχόμενη ανταλλαγή συναλλάγματος με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ενώ έχει συζητήσει κι άλλες χρηματοδοτικές επιλογές για την άμβλυνση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού, ανέφεραν Τούρκοι αξιωματούχοι την Παρασκευή.

Βαλερί Μπιγκό: «Θα επιβάλλουν υποχρεωτικό εμβολιασμό»!


Στην καρδιά της παγκόσμιας άνευ προηγουμένου κρίσης η διακεκριμένη Γαλλίδα επιστήμονας και διανοούμενη Βαλερί Μπιγκό αναφέρεται στη γεωπολιτική του coronavirus σε συνέντευξή της στο strategika 1/4/20.
Η Valérie Bugault είναι Δρ. του Ιδιωτικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Panthéon-Sorbonne και δικηγόρος.
Από το 2009,διέκοψε τις δραστηριότητες της ως νομικός για ν΄αφιερωθεί στην διάδοση στο κοινό αποτελέσματος πολυάριθμων ερευνών της.
Είναι σήμερα αναλύτρια γεωπολιτικής (οικονομικής, νομικής και νομισματικής) και conférencière. Ses sujets de recherche sont les institutions – nationales et internationales – la monnaie, l’entreprise, le droit et le fonctionnement de l’économie globale.