Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Θρησκευτικός Ύμνος Μεγάλης Παρασκευής


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΙΡΑΝ
Οι ΗΠΑ θα εμποδίσουν αίτημα του Ιράν για δάνειο 5 δις δολαρίων από το ΔΝΤ για καταπολέμηση του κοροναϊού
Ενσωματωμένη εικόνα
Οι ΗΠΑ, οι οποίες ασκούν βέτο στο ΔΝΤ, ανέφεραν ότι εάν επέτρεπε στο Ιράν να εκμεταλλευτεί τα ταμεία του ΔΝΤ, η Τεχεράνη θα εκτρέψει τα χρήματα για να βοηθήσει την οικονομία της, η οποία έχει αποδυναμωθεί από χρόνια κυρώσεων.

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Ο Στρατός παρέλαβε το υπερ-σκάφος επιτήρησης του Έβρου (ΦΩΤΟ)


Το πλωτό μέσο παρακολούθησης του Έβρου, το υπερ­σκάφος με το οποίο θα σφραγίσει την φύλαξη κάθε «τυφλού» σημείου στο φυσικό υδάτινο σύνορο με την Τουρκία παρέλαβε ο Ελληνικός Στρατός.

Του Χρήστου Μαζανίτη - Πηγή: enikos.gr

Πρόκειται για το σκάφος με τον κωδικό «ONEX Νεώριον Ερμής ΧΙΧ» που όπως πρώτοι είχαμε γράψει στο enikos.gr στις 25 Μαρτίου, αποτελεί δωρεά των Ναυπηγείων Σύρου, για την ενίσχυση της θωράκισης των συνόρων με την Τουρκία.

ΞΥΠΝΑ.... VIDEO ΣΟΚ!!!


ΜΚΟ: Διαφάνεια και Λογοδοσία


 Αγαπητά μέλη, Αγαπητοί φίλοι, 

 Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) περί «Καθορισμού λειτουργίας του Μητρώου Ελληνικών και Ξένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και του Μητρώου Μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που δραστηριοποιούνται σε θέματα διεθνούς προστασίας, μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης εντός της Ελληνικής Επικράτειας» 
(https://drive.google.com/file/d/12yuxqKCkFp5W9zz06wSjEJgYIM3aV5P9/view), στη σύνταξη της οποίας συνέβαλε και η Διεθνής Διαφάνεια - Ελλάς. 

Η τελετή του Νιπτήρος στηv Πάτμο


niptir2

1 Μαΐου 2013
Στο δροσόχαρο νησάκι των θείων οραματισμών, την μικρή ιερή Πάτμο, εδώ και τετρακόσια χρόνια, σαν από παράδοση αναπαριστάνεται, κάθε χρόνο, την Μεγάλη Πέμπτη, το θείο δράμα του Μυστικού Δείπνου, που ούτε ο χρόνος, ούτε η μακρόχρονη σκλαβιά του νησιού μας, κάτω από τους Τούρκους, Ιταλούς και Γερμανούς, δεν μπόρεσαν να σβήσουν, σαν τον πιο δυνατό κι’ άρρηκτο κρίκο της χριστιανοεθνικής του ενότητας, τον θρησκευτικό, του αγιοποδοπατημένου νησιού μας, που στάθηκε φάρος ολόφωτος και μια υπέροχη πνευματική ακρόπολις, στο σύνολο του δωδεκανησιακού συμπλέγματος, το βορειότερο όλων, στο πέρασμα τόσων αιώνων…

Παν Μέτρον Άριστον

Του Ηλία Σταμπολιάδη
Καθ. Ηλίας Σταμπολιάδης
Από την οπτική γωνία ενός πολίτη έξω από το σύστημα υγείας, που παρακολουθεί και καταγράφει καθημερινά τα αποτελέσματα του κορωνοϊού που δηλώνονται, είχε υπολογιστεί ένα μοντέλο εξέλιξης της άγνωστης αυτής ίωσης που παρουσιάζεται στο Διάγραμμα 1 με στοιχεία μέχρι την 95η ημέρα του έτους (4/4/2020). Τότε, 23 ημέρες από την εμφάνιση του πρώτου θύματος (12/3/2020), υπήρχε ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός θανάτων που αντιστοιχούσε στην περίοδο πριν ληφθούν τα περιοριστικά μέτρα. Το εμβαδόν κάτω από την μπλέ καμπύλη δείχνει τον τελικό προβλεπόμενο αριθμό 1.800 θυμάτων που στην κορύφωση θα έφθαναν και τα 30 ημερησίως με μέση τιμή  γύρω στα 10 κατά την διάρκεια του φαινομένου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΨΑΛΑΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο φωτισμένος γέροντας Ευθύμιος από την Καψάλα του Αγίου Ορους με μία αιχμηρή επιστολή προς τον λαό στέλνει το δικό του μήνυμα στον λαό εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊου και απαντά σε ερωτήματα για τη στάση της Εκκλησίας που όλοι έχουμε!
 
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ:
”Στίς κρίσιμες ἡμέρες πού διανύομε καί στήν ἱερότητα τῶν ἡμερῶν τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδος ἐπιβάλλεται μᾶλλον σιωπή καί προσευχή.

Η κληρονομιά ενός γέρου!!!

    Το συγκλονιστικό ποίημα ενός γέρου άντρα που βρέθηκε στα υπάρχοντά του όταν πέθανε
    Όταν ένας γέρος άντρας πέθανε στη γηριατρική πτέρυγα ενός γηροκομείου σε μια πόλη της Αυστραλίας, θεωρήθηκε πως δεν είχε αφήσει τίποτα αξίας. Αργότερα, όταν οι νοσοκόμες έψαχναν ανάμεσα στα λιγοστά υπάρχοντά του, βρήκαν αυτό το ποίημα. Η ποιότητά του και το περιεχόμενό του εντυπωσίασαν τόσο πολύ το προσωπικό, που φτιάχτηκαν αντίγραφα του και μοιράστηκε σε κάθε νοσοκόμα του νοσοκομείου.

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΕΩΣ


Δημ. Α. Μουρτζούκος

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ;

Τόσα χρόνια πήγαινες στην Ανάσταση για 10 λεπτά, ίσα-ίσα για το “Χριστός ανέστη”, και μετά έτρεχες στο σπίτι για τη μαγειρίτσα.
Τόσα χρόνια περίμενες να βγεις μετά τη μαγειρίτσα και να πιεις μέχρι σκασμού, να μεθύσεις και να γυρίσεις ξημέρωμα στο σπίτι. Ούτε ήξερες τι γιόρταζες.
Τόσα χρόνια κοινωνούσες ανεξομολόγητος.
Τόσα χρόνια μες στη Μεγάλη Σαρακοστή καταβρόχθιζες σουβλάκια και πανσέτες, “έθαβες” τον διπλανό σου, υπέκυπτες στη λαγνεία.
Τόσα χρόνια δεν άνοιξες μια φορά την Αγία Γραφή να κατηχηθείς, να διαβάσεις τον λόγο Του, να μάθεις την πίστη σου.