Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Οικ. Πατριάρχης: “Η πίστη του Χριστιανού είναι το αληθινό και άσβεστο φως της Αναστάσεως”

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τελέστηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, 19ης Απριλίου, ο Εσπερινός της Αναστάσεως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείο, ο , αφού ενδύθηκε με τα Αρχιερατικά άμφια, στην Αίθουσα Ακροάσεων του Πατριαρχείου, περιστοιχούμενος από τους κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής, έφθασε στον Πατριαρχικό Ναό, και τέλεσε τον Εσπερινό.
Ο Παναγιώτατος, από το Σύνθρονο, ανέγνωσε το Ι.Ευαγέλλιον στα Ελληνικά και ακολούθως διαβάστηκε, από κληρικούς, σε διάφορες γλώσσες.

ΗΠΑ και CIA στοχοποιούν την Κίνα για τον κορωνοιό – Montagnier (ανακάλυψε το AIDS): Στο Wuhan της Κίνας δημιουργήθηκε ο ιός


Οι ΗΠΑ αναθέτουν στην CIA έρευνα για το Wuhan της Κίνας με επίκεντρο τον κορωνοιό
Οι ΗΠΑ ξεκινούν επίσημα έρευνα με επίκεντρο την πόλη Wuhan της Κίνας ώστε να διερευνήσουν τις ευθύνες του κινεζικού κράτους και του κομουνιστικού κόμματος της Κίνας για την παγκόσμια Πανδημία.
Την ίδια στιγμή ο Luc Montagnier που ανακάλυψε τον ιό τoυ Aids, HIV, το 1983 υποστηρίζει ότι ο κορωνοιός έχει δημιουργηθεί σε εργαστήριο και εστιάζει στο Wuhan της Κίνας.

Ποιό εμπάργκο; Η Τουρκία ανεφοδιάζει κανονικά τους φιλότουρκους Τζιχαντιστές της Τριπόλεως μέσω Αιγαίου και Κρητικού


Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
pronews.gr
          Η επιχείρηση «IRINI» της ΕΕ υποτίθεται ότι θα σταματούσε των ανεφοδιασμών των ισλαμιστών του Φαγέτ αλ-Σαράτζ από την Τουρκία, κάτι που μέχρι στιγμής δεν συμβαίνει.
          Οι ισλαμιστές πολιτοφύλακες της φιλότουρκης κυβέρνησης της Τρίπολης στην Λιβύη εξαπέλυσαν αντεπίθεση και ανακατέλαβαν 2 στρατηγικές πόλεις στα βόρειο-δυτικά της Λιβύης Σομπράθα και Σορμάν, υποβοηθούμενοι από τουρκικά drones.

The Spies Who Predicted COVID-19

.
Despite US President Donald Trump's claims, a pandemic has long been among the top threats listed by America's intelligence community. But even the country's best analysts could not foresee that it would happen under a leader willing to sacrifice so many lives on the altar of his ego.
ATLANTA – Intelligence agencies are used to making headlines when they fail to do their job. But after months of US President Donald Trump ignoring their warnings about COVID-19, and after years of his administration discounting their alerts about the danger of a pandemic more generally, it is time that intelligence professionals receive the credit they deserve.

Νέα έκδοση του καθηγητή και Κοσμήτορα της Εταιρείας μας Χαράλαμπου Σπυρίδη


Η Εφορεία και ο γεραρός Πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός Ιωάννης Μαρκαντώνης, αείμνηστος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μου είχον κάνει την τιμήν να φιλοξενήσουν εις την ιστορικήν αίθουσαν «Κωστής Παλαμάς» του κτηρίου του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός από του έτους 2006 τας διαλέξεις των Σεμιναρίων μου περί την αρχαίαν Ελληνικήν Μουσικήν και Φιλοσοφίαν με θέμα «Μουσικολογική Αλληγορία της Πλατωνικής Πολιτειολογίας».

π.Γεώργιος Μεταλληνός: Η εθνική μας άμυνα εις τη «Νέαν Εποχήν»


Γράφει ο 

Στην μακρά ιστορική μας πορεία η άμυνα υπέρ Πατρίδος νοείται ως υπέρτατο καθήκον και θυσία για το Έθνος, για την υπεράσπιση της τιμής, της ανεξαρτησίας και της ιστορικής συνέχειάς του.

Νοεί­ται παράλληλα ως εθνική αυτοπροστασία, με την διαφύλαξη των συνόρων της  υπό την διπλή έννοιά τους, την γεωγραφική και την συνειδησιακή-καρδιακή. Αυτό σημαίνει διάσωση των ορίων της εθνικής μας ύπαρξης και συνάμα δυνατότητα συνέχειας της ταυτότητάς μας με όλα τα συστατικά της, χωρίς τα οποία ούτε η διάσωση των γεωγραφικών μας συνόρων είναι δυνατή.

Αποκωδικοποιώντας τον «Υβριδικό Πόλεμο» με απλά λόγια


  Του Γεωργίου Φινοκαλιώτη*
Το πραγματικό ζήτημα του υβριδικού πολέμου δεν είναι τόσο το πρόβλημα του ορισμού του όρου, ή η συζήτηση του κατά πόσο η έννοια αυτή είναι παλαιά ή όχι (1), ή αν έχει οποιαδήποτε αναλυτική χρησιμότητα διαφοροποίησης από τις έννοιες του πολέμου ή της υψηλής στρατηγικής. Το πραγματικό ζήτημα είναι η αποσαφήνιση της συγκεκριμένης έννοιας, ώστε να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο επικοινωνίας, σκέψης και δράσης(2). Αυτός είναι και ο σκοπός του κειμένου αυτού.

“Ο κορονοϊός οδηγεί προς μία ανθρωπιστική καταστροφή” προειδοποιεί ο ΟΗΕ


Σύμβολο πρωτόγνωρων οικονομικών αναταράξεων που προκλήθηκαν από την πανδημία, η τιμή του βαρελιού του αμερικανικού πετρελαίου πέρασε τη Δευτέρα σε αρνητικό έδαφος, φτάνοντας κάτω από τα 38 δολάρια.
Η τιμή του μαύρου χρυσού ανέκαμψε σήμερα στην Ασία, περνώντας ελαφρά πάνω από το μηδέν. Το βαρέλι του Μπρεντ της Βόρειας θάλασσας έπεσε κάτω από τα 20 δολάρια λίγο μετά, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Δεκέμβριο του 2001.

Χείμαρρος Στρατηγός Σίσι: Οι τύραννοι του κόσμου δεν θέλουν να εξαφανιστεί ο Covid-19


Σε μία αποκαλυπτική δήλωση προέβη ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι μιλώντας για το πως οι δυτικές κυβερνήσεις άδραξαν την ευκαιρία να περιορίσουν τις ελευθερίες της ανθρωπότητας με το πρόσχημα του Κορωνοιού, μίλησε για τις τακτικές τις οποίες χρησιμοποιεί η Δύση για να επιβληθεί καθολικά στους πολίτες και ανέφερε τον μεγάλο προβληματισμό του για την νέα 5η γενιά τεχνολογίας ασύρματων επικοινωνιών (5G)

Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ;


Γεώργιος Επιτήδειος    Αντιστράτηγος ε.α

ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


1) Ο πατέρας φοράει γραβάτα πράγμα που σημαίνει ότι σέβεται την στιγμή του δείπνου.
 
2) Η οικογένεια είναι πολύτεκνη. Σήμερα πάρα πολλές οικογένειες έχουν μόνο ένα παιδί. Δεν κάνουν δεύτερο γιατί δεν μπορούν να το στείλουν μπαλέτο, ποδόσφαιρο, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, φροντιστήριο μαθημάτων σχολείου, πιάνο, κολυμβητήριο. τοξοβολία, ιππασία και και και.

Ο ΞΥΛΟΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ


Μια φορά και έναν καιρό, ένας σωματώδης και δυνατός ξυλοκόπος ζήτησε δουλειά σε κάποιο χονδρέμπορο ξυλείας.
 
Ο έμπορος τον προσέλαβε με καλό μισθό και καλές συνθήκες δουλειάς. Έτσι ο ξυλοκόπος αποφάσισε να δώσει τον καλύτερο εαυτό του.
Το αφεντικό του έδωσε ένα τσεκούρι και του υπέδειξε που να δουλέψει. Την πρώτη μέρα ο ξυλοκόπος έφερε 18 κορμούς δένδρων.
“ Συγχαρητήρια,” είπε το αφεντικό. “Συνέχισε έτσι!”