Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ


Κλαίνε και οδύρονται για τους Σομαλούς στο Κρανίδι, αλλά υπογράφουν νύχτα συμφωνία να φέρουν άλλους 100.000 μέσω Λιβύης!Ενώ στην Ελλάδα επικρατεί αναβρασμός για τα κρούσματα στο Κρανίδι και τους Σομαλούς μετανάστες, η κυβέρνηση προχωρά κανονικά στο σχέδιο να φέρει άλλες 100.000 μετανάστες σε συμφωνία μέσω Λιβύης! Συμφωνία που υπεγράφη φυσικά νύχτα, εν μέσω πανδημίας, από μία κυβέρνηση που υποτίθεται ότι θα έκλεινε τα σύνορα. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλείται η Εστία:

ΕΝΩ οι ευρωπαϊκές δυνάμεις αναλαμβάνουν το έργο του ναυτικού αποκλεισμού της Λιβύης, κάποιες παράλληλες δράσεις της σχετικής επιχειρήσεως επηρεάζουν αμέσως την Ελλάδα, η οποία για λόγους ανεξηγήτους έχει αποδεχθεί να είναι η χώρα υποδοχής των παρανόμων μεταναστών, 

Τα τουρκικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου χτυπούν την… πόρτα μας.


Το έστειλε ο Θεόδωρος Βλαχοπάνος

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ


Γεώργιος Επιτήδειος

Λαός κατά φαντασίαν… “αντιστασιακών”!


Του Θανάση Κ.
Δεν ήθελα να γράψω χθες κάτι για την θλιβερή επέτειο της 21ης Απριλίου.53 χρόνια πέρασαν απ’ όταν έγινε…Και 46 χρόνια πέρασαν απ’ όταν κατέρρευσε.Ό,τι ήταν να γραφτεί, έχει ήδη γραφτεί. Πολλές φορές μάλιστα…Δεν είναι κάτι να το… “γιορτάζουμε”. Ούτε να το αναπολούμε.

Ιανουάριος - Μάρτιος: Κρατικός προϋπολογισμός στην κόψη του ξυραφιού


Δημήτρης Μάρδας

Ο πρώτος μήνας, ο Ιανουάριος  του 2020 δεν έκανε καλό… ποδαρικό στον κρατικό προϋπολογισμό καθώς οι αποκλίσεις από τους στόχους ήταν αρκετές, με τις πιο σημαντικές στα έσοδα (απόκλιση -745 εκ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο) και το ΕΣΠΑ (απόκλιση στα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) -644 εκ. ευρώ), βλ. Πίνακα. Αποτέλεσμα των αποκλίσεων ήταν το χαμηλό πρωτογενές πλεόνασμα (495 εκ. ευρώ αντί του στόχου 1.209 εκ. ευρώ) ενώ το έλλειμμα του ισοζυγίου του κρατικού προϋπολογισμού εκτροχιάστηκε (-977 εκ. ευρώ).