Δευτέρα 27 Απριλίου 2020
Αναζητώντας την Αλήθεια
Του Ηλία Σταμπολιάδη

Στο επάγγελμα μας, οι Μηχανικοί Μεταλλείων και Μεταλλουργοί καλούμεθα να σχεδιάσουμε μεθόδους εξόρυξης και εργοστάσια επεξεργασίας μεταλλευμάτων έχοντας λίγα στοιχεία αλλά αρκετή εμπειρία του αντικειμένου. Για τον σκοπό αυτό δημιουργούμε μοντέλα πρόβλεψης των διαφόρων διαδικασιών χρησιμοποιώντας παραδοχές που βασίζονται σε εμπειρικές τιμές των αντιστοίχων παραμέτρων.
Η γειτονιά μας: Απώλειες λόγω του COVID-19
Να που χρειάζεται να τους παρακαλάμε, όταν το χρησιμοποιούν σκέτο το όνομα της Μακεδονίας, και όπως μας υποδεικνύεις, φίλε Σαράντη, να το κάνουμε μπαίνοντας στο σάϊτ τους. Όπως ακριβώς και πριν τη συμφωνία των Πρεσπών, το ίδιο και μετά. Τόσο πριν τη συμφωνία των Πρεσπών, λόγω της ενδιάμεσης συμφωνίας στον ΟΗΕ, που τους έδωσε το όνομα ΠΓΔΜ, όσο και μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, που τους έδωσε το Βόρεια Μακεδονία, οι καλοί μας γείτονες ήταν και είναι υποχρεωμένοι να μη χρησιμοποιούν το όνομα της Μακεδονίας σκέτο. Αλλά αυτοί περί άλλα τυρβάζουν.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΙΡΑΝ
Εκτόξευση ιρανικού στρατιωτικού δορυφόρου: Αμφιβολίες εκφράζει το Πεντάγωνο ότι ήταν επιτυχής
Ο Υπαρχηγός των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγός John Hyten εξέφρασε τις αμφιβολίες του εάν τελικά ο ιρανικός στρατιωτικός δορυφόρος, ο πρώτος που επιχειρεί να στείλει το Ιράν στο διάστημα, κατάφερε να μπει σε τροχιά.«Σίγουρα έφτασε ψηλά, αλλά δεν ξέρουμε τι απέγινε μετά», ανέφερε για να προσθέσει ότι θα επανέλθει στο θέμα μόλις περισσότερες πληροφορίες γίνουν διαθέσιμες.Το Ιράν είχε ανακοινώσει την εκτόξευση του δορυφόρου Noor την Τετάρτη(22/4) λέγοντας πως αυτός πέτυχε να μπει σε χαμηλή τροχιά.
Η ελληνορωμαϊκή αυτοκρατορία: Πώς οι Έλληνες διατήρησαν την ελληνικότητά τους
Η ελληνική ταυτότητα μαζί και ενάντια στη Ρώμη
Του Πωλ Βέιν* από το Άρδην τ. 65
Στη μικρή γειτονιά του σύμπαντός μας, γύρω στο έτος 200 π.Χ και μετά τις τεράστιες κατακτήσεις του Αλεξάνδρου του Μεγάλου, η Ελλάδα και η ελληνική Ανατολή αποτελούσαν μια ομάδα βασιλείων και πόλεων, που συγκροτούσαν την ισχυρότερη εθνότητα του κόσμου. Ο πολιτισμός της είχε ταυτιστεί στην αντίληψη όλων (Καρχηδονίων, Ετρούσκων ή και της ρωμαϊκής Ιταλίας) με την ίδια την έννοια του πολιτισμού. Ο πιο διάσημος άνδρας της εποχής δεν ήταν ο Καρχηδόνιος Αννίβας ούτε ο Ρωμαίος Σκιπίων αλλά ο Αντίοχος ο Μέγας, ο Έλληνας βασιλιάς της Εγγύς και της Μέσης Ανατολής.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)