Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Εκπαιδεύοντας τους στρατιωτικούς στην αδικία για να μην έχουν κι απαιτήσεις…


Γράψαμε χθες για την εκκωφαντική απουσία των στρατιωτικών στην αναγνώριση της μάχης που δίνει η χώρα στο μέτωπο του Covid 19. Εκτός από την κυβερνητική αυτοεπιβράβευση, αν και τα ερωτήματα και οι αντιφάσεις της στρατηγικής της γίνονται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερα, όλοι άκουσαν τον καλό της λόγο, εκτός από τις ΕΔ. Οι οποίες υπάρχουν για κάθε δυσκολία αλλά ποτέ δεν ανεβαίνουν στο …βάθρο των βραβείων. Έστω των λεκτικών…
Οι στρατιωτικοί όμως φαίνεται ότι ζουν αυτή τη πραγματικότητα από τις σχολές τους ακόμη…

Άρθρο που ζητά να αλλάξει η Ευζωνική Στολή προκαλεί έκρηξη αντιδράσεων στις ΕΔ- Επιστολή του ΕΛΙΣΜΕ


Ένα άρθρο της Καθημερινής προκάλεσε τις αντιδράσεις πολλών στρατιωτικών εν ενεργεία και απόστρατων. Κι όχι μόνο. Το Ελληνικό Ινστιτούρο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ), με επιστολή του προς τη διεύθυνση της εφημερίδας διαμαρτύρεται έντονα για το δημοσίευμα, το οποίο μεταξύ άλλων όπως αναφέρουν “χλευάζει και λοιδορεί την Ευζωνική Στολή (προτείνοντας να αλλάξει γιατί πιο γελοία δεν γίνεται και να φοράνε δικτυωτό καλτσόν και χαμηλοτάκουνα παπούτσια Prada  κλπ).
Η επιστολή:

Η Γλωσσική αλλοίωση ως μέσον πολιτικής επιβολής

Του Ηλία Σταμπολιάδη
Ηλίας Σταμπολιάδης
Ενώ οι απλοί Έλληνες πολίτες προσπαθούμε να προστατεύσουμε το έθνος μας από τον πολύπλευρο υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας, ένα από τα μέσα του οποίου είναι και οι προβαλλόμενες τηλεοπτικές σειρές, οι προδότες πολιτικοί μας έχουν ήδη ενδώσει σε άλλες πολύ σημαντικότερες μορφές πολέμου όπως είναι το μεταναστευτικό και οι όροι απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας σε ξένους λαθρομετανάστες.
Τα όργανα τους έχουν επιδοθεί στο έργο παραχάραξης και αλλοίωσης της Ελληνικής γλώσσας για να μας πείσουν ότι στα ελληνικά οι έννοιες ιθαγένεια, υπηκοότητα ή και ιδιότητα του πολίτη είναι ταυτόσημες επικαλούμενοι νομικά και όχι ετυμολογικά, γλωσσικά επιχειρήματα.

ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! «Μόλις ανοίξει ο δρόμος για την ΕΕ θα καταργήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών» – Θα απαντήσει η Αθήνα;


Η άρνηση των Ευρωπαίων να βάλουν τα Σκόπια στην ΕΕ τίναξε στον αέρα τη «στιβαρή» Συμφωνία των Πρεσπών των Τσίπρα-Κοτζιά.
Αποτέλεσμα; Να υπάρχει κυβερνητική κρίση στα Σκόπια και με βάση τις δημοσκοπήσεις το VMRO-DPMNE είναι έτοιμο να αναλάβει την εξουσία και να βάλει θέμα ονομασίας των Σκοπίων. Με λίγα λόγια να καταργήσει τη Συμφωνία (από τη μεριά των Σκοπίων) αφήνοντας την Ελλάδα ξεκρέμαστη, αφού θα έχει χάσει το διαπραγματευτικό χαρτί της ένταξης στο ΝΑΤΟ και θα πιέζεται από τους «συμμάχους» της για την ΕΕ.

Θεσσαλονίκη: 'τότε και τώρα'. Thessaloniki: 'then and now'.