Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

21 Απριλίου 1967 και αντίσταση (Μέρος 2ο)Νέα μορφή αντιστάσεως. Αυτή του θερμοσίφωνα….
  • Του Χρήστου Μπολώση
Είδαμε λοιπόν πώς η «αιμοσταγής χούντα» επέτρεψε την ελευθέρα τέλεση της κηδείας του Γ. Παπανδρέου, ενώ η πανίσχυρη δημοκρατία, περιδεής και τρεμάμενη, απαγόρευσε να κηδευθεί μία πρώην Βασίλισσα στη γη στην οποία ανήκε.
Και μια και αναφερόμαστε στους Βασιλείς, κυκλοφόρησαν τότε, όπως και ακόμα κυκλοφορούν, διάφορες ηλιθιότητες που ανέφεραν ότι το δημοψήφισμα του Παπαδόπουλου ήταν νόθο, αφού έβγαλε υπέρ της Βασιλείας ποσοστό μόνο 21,57%.  Εμείς απλώς να θυμίσουμε, ότι στο «γνήσιο» δημοψήφισμα της μεταπολιτεύσεως το 1974, υπέρ της Βασιλείας ψήφισαν 30,82%. Ε, η διαφορά δεν είναι και κολοσσιαία.
Όμως, κακά τα ψέματα, η αντίσταση εκείνη τη εποχή είχε φτάσει στα όρια του επικού. Υπήρξαν ήρωες που στις 3 η ώρα τα ξημερώματα έβαλαν βόμβα στο άγαλμα του Τρούμαν και σκότωσαν τον φρουρό αστυνομικό. Πώς λεγόταν; Ούτε που θυμάμαι. Φύσσας λεγόταν, Ζακ λεγόταν, Αλέξης λεγόταν; Θα σας γελάσω. Άλλωστε τι σημασία έχει; Κάνας φασίστας του κερατά θα ήταν. Ή μήπως κάνα φτωχόπαιδο που πάλευε για το μεροκάματο και τα καθάρματα τον σκοτωσαν;

Σάρον: Το ιρανικό χωριό που ομιλεί την Ελληνική

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
greeknation.blogspot.gr,
weeklynews.gr
         Ταξιδεύοντας στο Ιράν, συνάντησα κάποιον που μόλις άκουσε ότι ήμουν Έλληνας, μου είπε την ακόλουθη συναρπαστική ιστορία. Στο Ιράν, στα βουνά κοντά στη Περσέπολη, υπάρχει ένα χωριό αποκαλούμενο Σάροο (Σάρον), όπου οι άνθρωποι μιλούν Ελληνικά μέχρι σήμερα.
          Μου είπε ότι επισκέφτηκε το χωριό ο ίδιος και άκουσε τους ανθρώπους εκεί να μιλάνε την Ελληνική γλώσσα. Η εξήγησή του ήταν ότι αφότου ο Αλέξανδρος επέστρεψε από τις Ινδίες, και αφού έκαψε την Περσέπολη, μερικοί από τους Στρατιώτες του παρέμειναν πίσω και δημιούργησαν εκεί μια αποικία ονόματι Σάρον. Αυτή η αποικία είναι σήμερα το χωριό Σάροο.

Τέλος ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και αριθμός ταυτότητας – Έρχεται ο προσωπικός αριθμόςhttps://thessbomb.blogspot.com/

    «Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ψηφιακό άλμα σε σχέση με την πρότερη κατάσταση, αλλά είναι το πρώτο βήμα από όσα σχεδιάζουμε», επεσήμανε ο Πιερρακάκης
    Περισσότερες από 520 υπηρεσίες έχουν ενταχθεί στη ψηφιακή πύλη του κράτους, 
gov.gr, και πλέον οι πολίτες μπορούν να τις κάνουν ψηφιακά, όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο MEGA και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ;


Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων
Από την αγγλική ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Daily Sabah (27.4.2020) ενημερωθήκαμε ότι το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει την πραγματοποίηση της άσκησης με τίτλο: «Μεσογειακή Ασπίδα» και με χώρο διεξαγωγής την Ανατολική Μεσόγειο. Σκοπός της άσκησης είναι η επίδειξη δυσφορίας για τις έρευνες που διεξάγει η νόμιμη Κυπριακή Κυβέρνηση στην ΑΟΖ της Μεγαλονήσου και γενικότερα η υποστήριξη της παρουσίας της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλσασα, στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Το δημοσίευμα αναφέρει την Κυπριακή Δημοκρατία ως «ελληνοκυπριακή διοίκηση».

Ο λαθροεποικισμός συνεχίζεται αμείωτος!


Νικόλαος Ταμουρίδης

Μαρτυρία Πτέραρχου Π.Μπαλέ για Φάντομ που δεν έφτασαν το 1974 στην Κύπρο

Aπάντηση στον καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευάνθη Χατζηβασιλείου για  άρθρο στην εφημερίδα Καθημερινή  ημερομηνίας 08 Μαρτίου 2020 με τίτλο «Ο Αττίλας ΙΙ και η στάση της Ελλάδας»  απέστειλε ο Αντιπτέραρχος ε.α  Παναγιώτης Μπαλές (φώτο) , Αρχηγός Σχηματισμού ΡΗΑΝΤΟΜ για την Κύπρο το 1974. 
Ακολουθεί αυτούσια η Επιστολή 

Ο Ερντογάν, οι Σομαλοί, η Σιντική και η κουλτούρα του βιασμού...

        Κυβέρνηση, τοπικοί άρχοντες και «ημέτεροι» έπαιξαν άσχημο παιχνίδι στους κατοίκους της ακριτικής Σιντικής. Πρόσφατα άνοιξε η δήθεν «κλειστή» δομή του Κλειδίου Σερρών που θα λειτουργούσε δήθεν για 30 ημέρες. Μέχρι και ο αστυνομικός διευθυντής Σερρών μας διαβεβαίωνε για τα παραπάνω. Το κοντινότερο χωριό στην δομή του Κλειδίου είναι το Νέο Πετρίτσι όπου άρχισαν να πυκνώνουν οι «επισκέψεις» των πρόσφατα παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών.

Για τον Γιάννη Σειραδάκη

Από Παύλο Ν. Ευθυμίου

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

   Στη ζωή μας, όσο και άν ταξιδεύσουμε και αναπτύξουμε μια αρκετά
έντονη και πολύπλευρη επιστημονική ή/και κοινωνική δραστηριότητα,
είναι πολύ σπάνιο να γνωρίσουμε, να θαυμάσουμε και να χαρούμε την
συνομιλία μας και την ατμόσφαιρα της συντροφιάς που δημιουργείται
με έναν ΑΝΘΡΩΠΟ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, με ένα μόνιμο χαμόγελο,
με σπάνιο ήθος, αρετή και ακτινοβολία ενός σπάνιου, πολύ καλλιεργη-
μένου συναδέλφου, που σου μένει μονίμως στη μνήμη και στην ψυχή
για πάντα.