Σάββατο 9 Μαΐου 2020

75η επέτειος της 9ης Μάη 1945 – Διαδικτυακή συζήτηση του ΕΣΔΟΓΕ


Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) προκειμένου να τιμήσει την 75η επέτειο της λήξης του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και να κλιμακώσει τον Αγώνα Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση – εκδήλωση το Σάββατο 9 Μάη, 9.00 μμ.
Κύρια θέματα της συζήτησης:

Επικοινωνία Α/ΓΕΕΘΑ με το ΝΑΤΟ για τις τουρκικές επιθετικές κινήσεις στο Αιγαίο: “Θα γίνει ατύχημα να το ξέρετε”


Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποίησε δύο τηλεδιασκέψεις με ΝΑΤΟϊκούς αξιωματούχους στους οποίους και έκανε σαφές ότι οι προκλήσεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και Έβρο οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ατύχημα με απρόβλεπτες συνέπειες.Ο Α/ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε σ΄ όλες τις προκλήσεις των Τούρκων οι οποίες προφανώς και είναι γνωστές στο ΝΑΤΟ, το οποίο συστηματικά καλύπτει την Τουρκία. Τόσο συστηματικά που πλέον υπάρχουν δικαιολογημένα βάσιμες υποψίες ότι τις επικροτεί κιόλας.
Σε ανακοίνωση του το ΓΕΕΘΑ αναφέρει ότι  ο Α/ΓΕΕΘΑ επικοινώνησε:

Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού


Γράφει ο
Ταξίαρχος εα Βασίλειος Νικολόπουλος

Πρόεδρος ΔΣ/ΛΑΣ – Πρόεδρος ΔΣ/ΠΟΣ
Τακτικό Μέλος Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος
Ο εορτασμός της «Ημέρας Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού» ξεκίνησε το έτος 2011, από το αεροδρόμιο Πάχης Μεγάρων, μετά από πρωτοβουλία της Λέσχης Αεροπορίας Στρατού (ΛΑΣ). Στη συνέχεια και λόγω της καθολικής αποδοχής της, από το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό της Αεροπορίας Στρατού (ΑΣ), συνεχίστηκε ο εορτασμός της στο αεροδρόμιο Στεφανοβικείου, έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ).

“Βρισκόμαστε ήδη σε κρίση με την Τουρκία” λέει ο Αποστολάκης και η δήλωση Συρίγου για τις “φοβίες μας”


“Βρισκόμαστε σε κρίση για την Τουρκία και πρέπει να ΄μαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Όμως το θερμό επεισόδιο μπορεί να προκύψει από κάποιο λάθος που θα γίνει. Δεν είμαι βέβαιος ότι και ο Ερντογάν θέλει το θερμό επεισόδιο. Ξέρει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να βάλει την ουρά στα σκέλια”. Αυτή είναι η απάντηση του πρώην ΥΕΘΑ και Επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη στο ερώτημα που τίθεται και ξανατίθεται τους τελευταίους μήνες για τη πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία.Πρόσθεσε ότι δεν είναι καθόλου βέβαιος πως ο Ερντογάν επιθυμεί ένα θερμό επεισόδιο, αφού γνωρίζει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να “βάλει την ουρά στα σκέλια”.