Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Ποιούς “στοιχειώνει” ο Καποδίστριας…


Γράφει ο Θανάσης Κ.
Μέλος της Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, ανέλαβε να… “αποδομήσει” τον πρώτο κυβερνήτη της χώρας, τον Ιωάννη Καποδίστρια…
Και απαντώντας στις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε αυτό, η Πρόεδρος της Επιτροπής, κα Γιάννα Αγγελοπούλου, δήλωσε ότι η Επιτροπή της θα προβάλλει όλες τις απόψεις για τους πρωταγωνιστές της Παλιγγενεσίας…

Γονείς: προστατέψτε τα παιδιά σας από την «ηλεκτρονική ηρωίνη»

«Ουδέν καινόν όλα κενά»
Μ. Χάκκας
Ως γνωστόν κάθε νέος υπουργός Παιδείας μας απειλεί, έχει δυστυχώς και ένα «νέο όραμα» για την Παιδεία. Και υποστυλώνει το «όραμα» του με μια εμβληματική λέξη, μια λέξη – σύνθημα, που σαν αφηρημένο αναφορικό υποκατάστατο σημαίνει δυνητικά τα πάντα, χωρίς στην πραγματικότητα να περιέχει τίποτε.

Ο άγνωστος πόλεμος των Αρχαίων Ελλήνων εναντίον των Κινέζων

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Πότε και γιατί οι Κινέζοι πολιόρκησαν μία αρχαία ελληνική πόλη.
    Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν έφτασε ποτέ στην Κίνα, ούτε τα πλοία της Αθηναϊκής Συμμαχίας, ούτε φυσικά και οι Λακεδαιμόνιοι; “Τότε πού βρήκαν τους Έλληνες οι Κινέζοι για να πολεμήσουν μαζί τους”, ίσως να αναρωτηθείς. Αν είσαι όμως λίγο υποψιασμένος ίσως να έχεις ήδη υποθέσει ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί στα ελληνιστικά χρόνια, όταν τα ελληνιστικά βασίλεια είχαν εξαπλωθεί βαθιά μέσα στην Ασία, όταν πια η βάση τους βρισκόταν τόσο κοντά στο Πεκίνο όσο και στην Αθήνα.

Επιθετική δράση της Τουρκίας


Νέα μέθοδο επίθεσης επέλεξε ο Ερντογάν για να καταστρέψει την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό. Μας στέλνει ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ αναμεσά στους οποίους έχει και Ιρανούς, από μια χώρα με πολύ σοβαρό πρόβλημα πανδημίας, με 6.500 νεκρούς και 100.000 κρούσματα.

Ο Καποδίστριας και η μεγάλη Ρωσοφοβία


To φθινόπωρο του 2008 ζήτησα από τον αγαπημένο φίλο πρώην υπουργό Εσωτερικών Αλέκο Παπαδόπουλο, γνώριμό μου από τον καιρό που ως απλός ρεπόρτερ είχα το «χαρτοφυλάκιο» της Δημόσιας Διοίκησης, στην «Απογευματινή», να ταξιδέψουμε αυθημερόν στην Αίγινα.
  • Από τον Μανώλη Κοττάκη
Παρουσίαζα τότε μια εβδομαδιαία εκπομπή συνεντεύξεων με προσωπικότητες στην ΕΡΤ, την «Άλλη Όψη», και στο πλαίσιο της περιπατητικής συζήτησης που είχα καθιερώσει παρακάλεσα τον Αλέκο να κάνουμε στο νησί μια συνέντευξη για τον Καποδίστρια. Το άξιζε δικαιωματικώς.

21 Απριλίου 1967 και αντίσταση (Μέρος 3ο)https://www.dimokratianews.gr/wp-content/uploads/2020/05/main-1-696x402.jpg
Αντίσταση με σχεδιάγραμμα δράσεως…

  •  Του Χρήστου Μπολώση

11|05|2020 | 13:28

Για να κλείσουμε το μεγάλο κεφάλαιο της αντιστάσεως των καλλιτεχνών, που αρχίσαμε στο προηγούμενο μέρος, θα αναφερθούμε στο τραγούδι «Ζαβαρακατρανέμια», το οποίο ως γνωστόν, είχε γράψει ο Γιάννης Μαρκόπουλος για την ταινία «Επιχείρησις Απόλλων» το 1968, ντάλα χούντα δηλαδή.
Τα λόγια του, ακούγονται ακαταλαβίστικα. Αρκετά αργότερα, δόθηκαν πολλές εκδοχές για το τι μπορεί να σημαίνουν.