Κυριακή 17 Μαΐου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΙΡΑΚ

Μυστική συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

 Ενσωματωμένη εικόνα

Του Κώστα Ράπτη
          Στις 4 Μαρτίου η υποψηφιότητα του Μουσταφά αλ-Καδίμι για την πρωθυπουργία του Ιράκ καταγγελλόταν από τον Αμπού Αλί Αλ-Ασκάρι, επικεφαλής της σιιτικής πολιτοφυλακής "Κατάεμπ Χεζμπολλάχ” ως "κήρυξη πολέμου εναντίον του ιρακινού λαού”. Επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Ιράκ, ο Καδίμι κατηγορούνταν για ανάμιξη στη δολοφονία του Ιρανού Στρατηγού Κάσεμ Σολεϊμανί και του ηγέτη των σιιτικών ιρακινών πολιτοφυλακών Αμπού Μάχντι αλ-Μουχάντις σε επιχείρηση αμερικανικού drone στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης στις 3 Ιανουαρίου.
          Δύο μήνες μετά, ο Καδίμι αναδεικνυόταν πρωθυπουργός με τη στήριξη και του κυριότερου σιιτικού μπλοκ στο ιρακινό κοινοβούλιο.

Σάββας Καλεντερίδης: Τι σημαίνει η διεκδίκηση της Τουρκίας για Κρήτη, Δωδεκάνησα, Αιγαίο, Δυτ. Θράκη


Σάββας Καλεντερίδης συνέντευξη στον Λάζαρο Μαύρο και τον Μάριο Πούλλαδο στις 14-5-2020: ΜΚΟ Τουρκίας και τι σημαίνει η νέα κίνηση της Τουρκίας για διεκδίκηση Κρήτης, Δωδεκανήσων, Αιγαίου και Δυτικής Θράκης. Παρέδωσα τεκμήρια τουρκικής ενοχής στον Έβρο και η κυβέρνηση δεν τα στέλνει στην Ευρώπη. 100 Ευρωβουλευτές υπέρ Τουρκίας, πολλοί αμειβόμενοι από την Τουρκία και τον Σόρος που την υπερασπίζεται.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ. ΜΗΝ ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο Γ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ


Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ.κ. Νεόφυτος, προειδοποιεί τους Χριστιανούς ότι μέσα σε αυτόν (2020) ή το πολύ και τον άλλο χρόνο (2021), θα χρειαστεί να Ομολογήσουν ανδρεία την Πίστη τους, δίνοντας κάθε τόσο “εξετάσεις” στον ίδιο τον Κύριο, που ετοιμάζει την διεθνή λάμψη της Ορθοδοξίας, μετά από τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που ήδη ξεκίνησε και ζούμε κιόλας το Βιολογικό προοίμιό του!

Δεν είναι αγράμματοι οι δάσκαλοι. Αγράμματοι είναι οι συνδικαλιστές και το κράτος

«Όταν οι εχθροί σου θα έχουν ξεμάθει την ορθογραφία τους, να ξέρεις ότι η νίκη πλησιάζει»  
Βλαντιμίρ Βολκόφ, Ρώσος λογοτέχνης
Εντόπισαν οι δημοσιογραφικές κάμερες δύο ορθογραφικά λάθη σε συνδικαλιστικές πορείες εκπαιδευτικών -σε πανό- και, κατά το συνήθειό τους, στα πρωτοσέλιδα των τηλεφημερίδων κυρίως και σε  πηχυαίους τίτλους, διαβάζουμε: “αγράμματοι οι δάσκαλοι”. “Εκπαιδευτικοί για κλάματα”. “Κόλαση στο τουίτερ για τους αγράμματους δασκάλους”. Το τίμιο και σωστό θα ήταν να γραφεί “αγράμματοι συνδικαλιστές”, όμως στην χώρα μας επιβιώνει ο λεγόμενος αυριανισμός, συνώνυμο του κιτρινισμού, φαινόμενο που πρωτοφανερώθηκε την μαύρη δεκαετία του “80.

Λίνος - Αλέξανδρος Σισιλιάνος: Ο Έλληνας Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων ΔικαιωμάτωνΗ Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) εξέλεξε ως νέο πρόεδρο του Δικαστηρίου, τον Έλληνα δικαστή στο Δικαστήριο, Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου, στα 60 χρόνια του ευρωπαϊκού θεσμού (1959-2019), είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται Έλληνας στη θέση αυτή.

Η οδύσσεια του Μεγάλου Αλέξανδρου στην Αθήνα!

Το άγαλμα χρειάστηκε 32 χρόνια για να ολοκληρωθεί και πέρασε μισός αιώνας για να του βρουν θέση...

Στην οδό Ανακρέοντος στου Ζωγράφου, ανάμεσα στις πολυόροφες πολυκατοικίες, δέσποζε για δεκαετίες το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που προκαλούσε έκπληξη στους περαστικούς. Σχεδιάστηκε για να στηθεί σε κάποια πλατεία ή κεντρικό δρόμο, αλλά εναποτέθηκε στον κήπο ενός νεοκλασικού κτιρίου μέσα σε δέντρα. Έξω από την πόρτα η επιγραφή έλεγε: «Εργαστήριο Γιάννη Παππά» Μουσείο Μπενάκη. Πρόκειται για το εργαστήριο του μεγάλου Έλληνα γλύπτη που έζησε τον περασμένο αιώνα και φιλοτέχνησε δεκάδες αγάλματα σπουδαίων προσωπικοτήτων.