Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

«Άρτον και θεάματα»: Οι τουρκοσειρές στην ελληνική τηλεόραση είναι και δική μας ευθύνη

DELAWARE – USA
http://www.professors-phds.com
IHAHellas@gmail.com
18 Μαΐου 2020
Από τον «άρτον και θεάματα», οι πιο πολλοί από μας μπορεί σήμερα να τρώμε ψίχουλα, αλλά τα θεάματα που μας προσφέρονται —και μάλιστα τουρκικά— τα δεχόμαστε ευχαρίστως, αποχαυνωμένοι μέχρι την τελική πτώση.
Είναι αποκαρδιωτικό το γεγονός ότι, ενώ η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα παντοιοτρόπως, πολλοί Έλληνες «απολαμβάνουν» τις τουρκοσειρές στην ελληνική τηλεόραση, οι οποίες προπαγανδίζουν μια ιδανική Τουρκία με υψηλές πολιτιστικές επιδόσεις, με το φωτοστέφανο μιας ιδανικής χώρας με κοινωνικές ευαισθησίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, αντιστρέφοντας την απάνθρωπη πραγματικότητα του στυγνού καθεστώτος του Ερντογάν.

Χάρτης με την Τουρκία να κατέχει Ελλάδα,Κύπρο,Κριμαία και Βόρεια Αφρική!
Στο στιγμιότυπο από συνέντευξη μαχητή του FSA (Free Syrian Army) τον οποίο υποστηρίζει η Τουρκία, στο τουρκικό κανάλι TRT βλέπουμε χάρτη, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την Ελλάδα,την Κύπρο,την Κριμαία και πολλές χώρες της Αφρικής, υπό  τουρκική κατοχή…Οι “κατσαπλιάδες” του Ερντογάν υπηρετούν το “όραμα” του…

Ρεζίλι το Spiegel και το Bellingcat που χρέωσαν στην Ελλάδα “νεκρό μετανάστη” στον φράχτη του Έβρου


Το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel στις 8 Μαΐου σχετικά με έρευνα που υποτίθεται πως αποτύπωνε τον θάνατο του Πακιστανού μετανάστη Muhammad Gulzar από τις ελληνικές αρχές ασφαλείας στις 4 Μαρτίου, προκάλεσε την αντίδραση της ελληνικής πλευράς, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει λόγο για fake news. Το δημοσίευμα στηρίχθηκε στην “έρευνα” ενός αποστράτου Βρετανού αξιωματικού, του Νικ Γουότερς, για λογαριασμό του ιστοχώρου “Bellingcat”.

Ασταμάτητη και αναπάντητη η τουρκική προπαγάνδα: Είναι και ανίκητη; Αυτό είναι βασικό ερώτημα…


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με όλα τα τσιράκια του. Διακρίνονται ο Ιμπραί, Καλίν και ο Fehretin Altun. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία
Η τουρκική προπαγάνδα είναι ασταμάτητη, παραμένει αναπάντητη και είναι, συνεπώς, ανίκητη. Είναι προπαγάνδα σε όλα τα αζιμούθ.

Η ΜΕΓΑΘΥΜΙΑ, ΩΣ ΕΝΔΟΣΙΜΟ ΕΥΑΡΕΣΚΕΙΑΣ


                                                                            Δημήτρης Κ. Μπάκας

Προοίμιο
Μεγαθυμία είναι η αρετή που συνιστά   το ενδόσιμο για μια πρώτη προσέγγιση , κατανόηση,  συγχώρηση και δημιουργίας συνθηκών συμφιλίωσης. Είναι ένας ειλικρινής και ευτυχής συνάμα τρόπος  συνάντησης με την «αλήθεια» κάθε συγκεκριμένου περιστατικού. Φυσικά στη φάση αυτή  δεν  ζητάμε ουσιαστικά και την απάλειψη του σφάλματος. Απαιτείται  μεγάλη ψυχική δύναμη για να  συγχωρήσουμε (συν+ χωρώ)! Πρακτικά σημαίνει  να δεχθούμε και πάλι ψυχικά κοντά μας τον άλλον.  Κανένας δεν μπορεί να ματαιώσει ένα γεγονός του παρελθόντος.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - Μύθοι και Αλήθειες


Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος
Η παραπληροφόρηση στο μείζον ζήτημα της μαζικής παράνομης εισόδου αλλοδαπών (χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα και έγγραφα ταυτοποίησής τους) στην χώρα μας τείνει να οδηγήσει του Έλληνες σε εγκληματικό συμβιβασμό με την απότομη και βίαιη υποβάθμιση της κοινωνικής ζωής. Πολλά ψευδή επιχειρήματα προβάλλονται που σκοπό έχουν να «αποκοιμίσουν» του Έλληνες πολίτες για να αποδεχθούν ένα μέλλον ζοφερό για την Ελλάδα.
ΜΥΘΟΣ: Είναι «πατριωτικό» καθήκον η ισοκατανομή των παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών στην ενδοχώρα για να αποσυμφορηθούν τα νησιά.
ΑΛΗΘΕΙΑ:

ΟΙ «ΑΘΩΕΣ» ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟ 11-15 ΜΑΙΟΥ 2020.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΙΗΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΙΟΥ 2020
Την εβδομάδα 11 έως και 15 Μαΐου 2020 εκατόν δέκα περίπου διαφορετικές εταιρίες, «χρηματοδότησαν» με την δαπάνη 420 περίπου διαφημιστικών μηνυμάτων τις τουρκικές σειρές – βιτρίνα της ελληνικής τηλεόρασης.
Ολόκληρο το κόστος των διαφημιστικών δαπανών πληρώθηκε από την τσέπη των καταναλωτών οι οποίοι αγοράζουν τα προϊόντα που διαφημίζονται σε τουρκοσειρές – βιτρίνα, γιατί το διαφημιστικό κόστος συμπεριλαμβάνεται στην τελική τιμή πώλησης κάθε προϊόντος ή υπηρεσίας και επιβαρύνει τον τελικό καταναλωτή.

ΑΔΗΡΙΤΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΞΙΟΜΑΧΟΥ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


Γεώργιος Επιτήδειος