Τρίτη 19 Μαΐου 2020

O I Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 49 18 Μαίου, 2020

Αγαπητοί μου φίλοι σας χαιρετώ,

……Πολλά γίνονται και δεν προλαβαίνω να τα σκεφτώ, η να τα καταλάβω, για να μπορέσω να βρώ η να δώσω μια δικαιολογία τέλος πάντων, για  να μπορέσω και εγώ να βρώ μέσα μου μια ανακούφιση….     αλλά έχω δυσκολία!
....Όταν έφτασα στην Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του 1960, διαπίστωσα ότι η Αμερική ήταν όντως η υπερδύναμη του πλανήτη μας, όπως άκουγα να λένε τότε οι μεγαλύτεροι μου, στην Ελλάδα, στις διάφορες συνομιλίες τους...

Ψήφισμα


Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων
Θέμα: Διαμαρτυρία προς την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», για απαξιωτικές αναφορές κατά του Ιωάννη Καποδίστρια από τον Καθηγητή κ. Αριστείδη Χατζή
​Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, αλλά και ο κερκυραϊκός λαός, διάβασαν με ανάμεικτα συναισθήματα οργής, αγανάκτησης και απορίας την απαξιωτική αναφορά του Καθηγητή Αριστείδη Χατζή, μέλους της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», για το πρόσωπο του Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια. Συγκεκριμένα και στην επίσημη ιστοσελίδα της Εθνικής Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ο εν λόγω Καθηγητής αναφέρει ότι ο Ιωάννης Καποδίστριας «κηρύσσει ουσιαστικά δικτατορία και το τέλος τηςΠρώτης Ελληνικής Δημοκρατίας».

Συγκλονιστική ομιλία κατά του Bill Gates στην ιταλική Βουλή – Προσπάθησαν να την σταματήσουν (ΒΙΝΤΕΟ)


Ιστορία μου, αμαρτία μου: Η Procter & Gamble (Ελλάς) διαφημίζεται σε τουρκοσειρές


Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης, μέλος του ΙΗΑ
Η Procter & Gamble (P&G) είναι μια αμερικανική πολυεθνική εταιρία καταναλωτικών αγαθών με έδρα στο Οχάιο των  ΗΠΑ. Σύμφωνα με οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν τον Ιούνιο του 2019, το 55% του ετήσιου κύκλου των εργασιών της (67,7 δισεκατομμύρια δολάρια), πραγματοποιήθηκε εκτός Αμερικής σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Ασία, Μ. Ανατολή και Αφρική.
Το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρίας ήταν 48,6%, τα μικτά κέρδη 32,9 δισεκατομμύρια δολάρια και τα καθαρά της κέρδη μόλις… 4 δισεκατομμύρια δολάρια!

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Λίγο πριν από τον απόλυτο ευτελισμό


του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ

Υπάρχει μια σειρά γεγονότων που δείχνουν πως η χώρα έχει φτάσει στο κρίσιμο σημείο, κάτω από το οποίο θα βιώνει έναν απόλυτο ευτελισμό.
Εδώ και χρόνια παραβιάζεται η κυριαρχία της σε αέρα και θάλασσα και η Αθήνα προβάλλει το επιχείρημα της στρατηγικής ψυχραιμίας.
Οι παραβιάσεις συνεχίστηκαν πάνω από μικρά στην αρχή νησιά, στη συνέχεια πάνω από μεγαλύτερα, και τώρα πάνω από χερσαίο έδαφος της ηπειρωτικής χώρας. Η στρατηγική ψυχραιμία είναι το δόγμα της Αθήνας.

Αυτός οργάνωσε την προβοκάτσια στα Ίμια: Ο περιβόητος Ονούρ Οϋμέν κτυπά την Ελλάδα με ασύστολα ψεύδη…


Ο περιβόητος Τούρκος διπλωμάτης, Ονούρ Οϊμέν σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Bizim TV. Φωτογραφία via Twitter, @bizimtvcomtr
17 Μαΐου, 2020
Επανεμφανίσθηκε ο συνταξιούχος διπλωμάτης Ονούρ Οϋμέν, ιθύνων νούς της τουρκικής επιδρομής στα Ίμια το 1996. Και αναμασά, σε φασιστικό έντυπο, την τουρκική προπαγάνδα για τα Ίμια, το Αιγαίο και τα “δικαιώματα” της Τουρκίας. Και προτείνει στη Αθήνα “διαπραγματεύσεις” για να “επιλυθούν”, τάχατες οι διαφορές.