Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Η Κίνα είναι πιο επικίνδυνη από τη Ρωσία: Το μήνυμα του Τραμπ για τον “ανόητο Κινέζο” έχει μεγίστη σημασία…Πολλοί εξεπλάγησαν με την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της Κίνας, η οποία ευθύνεται για τη λαίλαπα που σαρώνει όλο τον πλανήτη και ειδικά την Αμερική.
Παρά το γεγονός ότι έχει και ο ίδιος ευθύνη για την αμερικανική τραγωδία, είναι απόλυτα δικαιολογημένος να κτυπά αλύπητα το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, το οποίο είναι ακόμα πιο σκληρό από το καθεστώς της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης.

Η ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ!Το έστειλε ο Κώστας Καρασώτος

    Μπορεί να φαίνεται τέλειο για να είναι αληθινό, όμως αυτά τα φυτά που βλέπετε βρίσκονται στη φύση και αποτελούν άριστα παραδείγματα. γεωμετρίας!
    Βλέποντάς τα μπορεί να πιστεύουμε πως το ανθρώπινο χέρι έχει επέμβει στην εμφάνισή τους, όμως τίποτα τέτοιο δεν έχει συμβεί. Άλλωστε ο Galileo Galilei έγραψε στο "Il Saggiatore": [Το σύμπαν] είναι γραμμένο στη γλώσσα των μαθηματικών και οι χαρακτήρες του είναι τρίγωνα, κύκλοι και άλλα γεωμετρικά σχήματα!".
    Απολαύστε λοιπόν τις εικόνες και αφεθείτε στη μαγεία της φύσης.

Δοκιμάζεται η "ένοπλη ειρήνη" στα ελληνοτουρκικά – Τι πρέπει να κάνουμε

 Η πρόσφατη όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με απόλυτη ευθύνη της Άγκυρας, έρχεται να συνεχίσει, αλλά και να επιβαρύνει σημαντικά την λεγόμενη ελεγχόμενη ένταση, ή την "ένοπλη ειρήνη", που με εξάρσεις (1976, 1987, 1996 κλπ) ίσχυσε στις σχέσεις μας με τον πονηρό και πλεονέκτη γείτονα!
Η "εισβολή των αμάχων" στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου και η επιχειρηθείσα πραγματική εισβολή μεταναστών στα σύνορα του Έβρου, ήταν ενορχηστρωμένες και καθοδηγούμενες από το τουρκικό κράτος. Το τουρκολιβυκό σύμφωνο παραβιάζει κάθε έννοια και αρχή του δικαίου της θάλασσας σε βάρος της Ελλάδος.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Εκατομμύρια επισκέπτες, από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται σε διάφορα μέρη με σημαντική ιστορία και πολιτισμό. Ερευνήσαμε και βρήκαμε τους κρυφούς ιερούς τόπους και με τη βοήθεια των καλύτερων οδηγών καταγράψαμε κάθε δυνατή λεπτομέρεια. Η σειρά ταξιδεύει στην Ιερουσαλήμ, την Ελλάδα, τον Πόντο, την Κωνσταντινούπολη και την Κύπρο … για να δει πού εξακολουθεί να συμβαίνει το θαύμα.

ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Φέτος τον Μάρτιο το Ευρωπαϊκó Συμβούλιο απεφάσισε άτυπα την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκóπια και την Αλβανία. Καλά νέα για την ασταθή ενδοχώρα της Ελλάδος αλλά μένει να επικυρωθούν. Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί με βραδύ ρυθμó την σταδιακή ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων: Σερβία, Μαυροβούνιο, Κóσοβο και Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Την περασμένο Φεβρουάριο, στις 25, συνήλθαν στη Θεσσαλονίκη οι αρμóδιοι Υπουργοί Εξωτερικών στη διάσκεψη «Απó τη Θεσσαλονίκη στο Ζάγκρεμπ»

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΝΤΟΥ (Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ)

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντιστράτηγος ε.α. Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.


- Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού, ο οποίος εσφαγιάσθη και εξεδιώχθη βιαίως από τις πατρογονικές του Εστίες.
- Η Βουλή των Ελλήνων με καθυστέρηση 70 ετών, αναγνώρισε την γενοκτονία και τις σφαγές των ποντίων. Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων έγινε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής την 24η Φεβρουαρίου 1994 δια του Νόμου 2193/1994 (ΦΕΚ Α΄32).
    Προτού αναφερθώ στοιχειωδώς και συμπερασματικά για την Γενοκτονία των Ποντίων, θα ήθελα αρχικά ν’ αναφερθώ  στην εμπειρία της προσωπικής μου οικογένειας. Η Γιαγιά μου Δέσποινα Ραφαηλίδου από την ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ, αφού συνέλαβαν οι Τούρκοι τσετέδες του Τοπάλ Οσμάν, τον παππού μου Χαράλαμπο Ραφαηλίδη και τον δολοφόνησαν αγρίως, αναγκάσθηκε με τα τρία της παιδιά, Ουρανία (μητέρα μου), Χρήστο και Κυριάκο, να εγκαταλείψει το σπίτι της και όλα τα υπάρχοντά της (πλούσια οικογένεια) και να κρυφθεί για λίγο με την βοήθεια τουρκικής κρυπτοχριστιανικής οικογένειας σε αγρόκτημα.

ΟΤΑΝ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΑΦΟΡΙΣΕ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ


Η εκκλησιαστική ποινή του αφορισμού στα (όχι πολύ) παλαιότερα χρόνια ήταν ευρέως διαδεδομένη, ελλείψει και της αστυνόμευσης για κλέφτες, ζωοκλέφτες κ.α. Ο αφορισμός ανακοινωνόταν πότε θα γίνει, και οι πιστοί το γνώριζαν εκ των προτέρων.
 Ο δράστης είχε την ευκαιρία να μετανοήσει και να αποφύγει τον αφορισμό.
Στις εκταφές των αφορεσμένων τα σώματα βρισκόντουσαν άλιωτα και τυμπανιαία, σύμφωνα με τις μαρτυρίες από αυτόπτες.

ΔΕΝ είναι εκπαιδευτικοί αυτοί…http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
Θανάσης Κ.
Είδα το πανό από τη διαδήλωση των «εκπαιδευτικών» – τρομάρα τους – που έφερε με τεράστια γράμματα ένα τρανταχτό γραμματικό λάθος!
Έγραφε: ΑπΕσυρε (το Νομοσχέδιο).
Αντί του σωστού: ΑπΟσυρε…
Δεν ξέρουν ότι η Προστατική δεν παίρνει χρονική αύξηση;
Και καλά, ένας που το ’γραψε ήταν «ντουγάνι»!
Τόσοι άλλοι, συνάδελφοί του που το είδαν, κανείς τους δεν πρόσεξε το λάθος που έβγαζε μάτι;
Ντουγάνια κι αυτοί; Προφανώς…

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών καταδικάζει απερίφραστα τις ανυπόστατες κατηγορίες του τουρκικού περιοδικού «Gerçek Hayat» εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχου

Η απώλεια της πολιτικής ΕυπρέπειαςΓράφει ο Ιωάννης Αθ. Κόντης*

Το τουρκικό ΥΠΕΞ “ξέχασε” τις σφαγές Ελλήνων στη Σμύρνη και μας κάνει μαθήματα σεβασμού της σημαίας…


Το κάψιμο μιας τουρκικής σημαίας χθες προκάλεσε την αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ το οποίο σε ανακοίνωση του αναφέρεται στη Σμύρνη “ξεχνώντας” τη σφαγή των Ελλήνων και τη πυρπόληση της από τις δυνάμεις του Κεμάλ. Λέει όμως ότι …δεν πάτησαν την ελληνική σημαία! Απλά έσφαζαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους…