Κυριακή 24 Μαΐου 2020

ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ; ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΑΛΙ!

ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ 18-22 ΜΑΙΟΥ 2020
A picture containing guitar

Description automatically generated
Την εβδομάδα 18  22 Μαΐου 2020 εκατόν δέκα περίπου διαφορετικές εταιρίες, «χρηματοδότησαν» με την δαπάνη 430 περίπου διαφημιστικών μηνυμάτων τις τουρκικές σειρές–βιτρίνα της ελληνικής τηλεόρασης, οι οποίες αυξήθηκαν από δύο που ήταν την εβδομάδα 11-15 Μαΐου 2020, σε τρείς με την προσθήκη μιας ακόμα στην απογευματινή ζώνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι 32 διαφορετικές εταιρίες είχαν από μία μόνο διαφημιστική παρουσία κατά την διάρκεια της εβδομάδος 18-22 Μαΐου 2020.
Όπως προκύπτει από το εβδομαδιαίο «Παρατηρητήριο Διαφημίσεων Τουρκοσειρών στην Ελληνική TV» (παρατίθεται αναλυτικά στο τέλος της ανακοίνωσης), δύο μεγάλες πολυεθνικές αναδείχτηκαν Χρυσοί Χορηγοί, με 12 ή περισσότερα διαφημιστικά μηνύματα, για την εβδομάδα 18 έως και 22 Μαΐου 2020.

Διάβημα Αθήνας στην Άγκυρα για «θέμα» σε ελληνική περιοχή στο Νότιο Έβρο

https://thessbomb.blogspot.com

    Οι Τούρκοι φέρονται να έχουν εκμεταλλευτεί την αλλαγή της κοίτης του ποταμού, στη θέση Μελισσοκομείο κι έχουν εγκαταστήσει σε ελληνικό κομμάτι γης στρατιώτες και χωροφύλακες.
    Σε διάβημα προς την τουρκική πλευρά προχώρησε η Αθήνα, κατόπιν εντολής του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει σε σημείο του νοτίου Εβρου με αφορμή την αλλαγή της κοίτης του ποταμού, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές.
    Το θέμα προέκυψε τις προηγούμενες εβδομάδες στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, με αφορμή την παρουσίαση ενός τμήματος ελληνικού εδάφους ως τουρκικού.
    Ο λόγος γίνεται για τη θέση Μελισσοκομείο, στο νότιο Έβρο, η οποία βρίσκεται σε ένα σημείο που

Τζέιμς Σταυρίδης: Ο ελληνικής καταγωγής πιο Τούρκος από Τούρκους Αμερικανός ναύαρχος

Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Οι δηλώσεις του ελληνικής καταγωγής Αμερικανού ναυάρχου εν αποστρατεία Τζέιμς Σταυρίδη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της οργάνωσης Turkish Heritage Organization στην Ουάσιγκτον, που ανήκει στο τουρκικό λόμπι, σόκαραν αρκετούς στην Ελλάδα. Ο ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης εμφανίστηκε "βασιλικότερος του βασιλέως". Πολλές από τις απόψεις που διατύπωσε δεν διαφέρουν από τις θέσεις του καθεστώτος Ερντογάν.
    Αυτός είναι προφανώς ο λόγος που φιλοξενήθηκε ο ναύαρχος στην εκδήλωση. Διότι σε τέτοιες εκδηλώσεις, οι οργανωτές δεν παίρνουν το ρίσκο να ακουστούν δυσάρεστες απόψεις για την Τουρκία.

Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ: ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΙΣ


Ιωάννη Μ. Ασλανίδη

ΦΙΛΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΚΑΘΕ ΑΡΕΤΗΣ

                            
                                                               Δημήτρη Κ. Μπάκα

Προοίμιο
Φιλαλήθεια , η αξία  το να αγαπάμε την αλήθεια! Μα πιάνεται φίλος η αλήθεια; Κανένας δεν μπορεί να επιβληθεί στην αλήθεια. Εκείνη επιβάλλεται σε όλους και σε όλα! Εμείς απλά να τη γνωρίζουμε  και μάλιστα όχι απόλυτα ,αλλά την προσεγγίζουμε. Ακόμη και οι επιστήμες προχωρούν βήμα -βήμα  έχοντας ως βασική  αρχή την επιλαθευσιμότητα.  Η επιστημονική αλήθεια ισχύει μέχρι τη διάψευσή της. Ισχύει κάτι ως αληθές  μέχρις ότου διαπιστωθεί ότι είναι λάθος.
 Πολλές φορές, η αλήθεια είναι «πικρή», εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι  να την…αγαπάμε και  να την επιδιώκουμε. Αλλιώς, θα το μετανιώσουμε σίγουρα! Γιατί πρέπει να ζούμε μέσα στην πραγματικότητα.