Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Τι έχει συμβεί στον Έβρο; Ο Αντιστράτηγος ε.α Λάμπρος Τζούμης εξηγεί

Γράφει ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΖΟΥΜΗΣ
Αντιστράτηγος ε.α


Αν ισχύουν τα δημοσιεύματα, ακόμα και σ΄ ένα μέτρο ελληνικού εδάφους να έχουν εισέλθει Τούρκοι πρόκειται για μια σοβαρή πρόκληση, καθόσον πρόκειται για μια ενέργεια από έναν γείτονα κατ΄ εξακολούθηση δύστροπο ή τζαναμπέτη (οθωμανική λέξη). Να επισημάνουμε ότι κατά καιρούς στο παρελθόν αντιμετωπίσαμε περιστατικά, εισόδου προσωπικού της Τουρκίας σε περιοχές «αμφισβητούμενες» λόγω των γεωλογικών μεταβολών, τα οποία έληγαν πολύ σύντομα.

Δήλωση Ακάρ που δείχνει ότι οι Τούρκοι κάτι ετοιμάζουν


O Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Hulusi AKAR κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην ναυτική βάση της Αλεξανδρέττας ( Iskederun) προέβη μεταξύ άλλων στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με την Ελλάδα:
“Παρά τις προσπάθειές μας, την κατανόηση,την υπομονή και την προσήλωσή μας στις σχέσεις καλής γειτονίας, δεν είναι δυνατόν να εξηγήσουμε την παρενόχληση στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για πολύ σοβαρή πρόκληση.Δεν υπάρχει κανένα όφελος γι ‘αυτούς.” 

Οι ελίτ στην Αθήνα και τη Λευκωσία σφάλλουν: Η Τουρκία θα δημιουργήσει “κόλαση” στο Αιγαίο και στην Κύπρο

Προκαλεί μεγάλη εντύπωση ότι ενώ στην Ελλάδα προβληματίζονται πολύ οι πολιτικοί -εκτός της ελίτ- και οι πολίτες για την επιθετικότητα της Τουρκίας, στην Κύπρο αντιμετωπίζεται η παραβατικότητα της κατοχικής δύναμης με ένα τρόπο που δημιουργεί ανησυχία.
Οι εξελίξεις, το καλοκαίρι, προβλέπονται δύσκολες για την Αθήνα και τη Λευκωσία και ίσως απαιτηθεί να ληφθούν σκληρές αποφάσεις. Η κατοχική δύναμη σχεδιάζει να προκαλέσει το “θερμό επεισόδιο” στο Αιγαίο ή στον Έβρο. Όπου και να συμβεί θα το εκμεταλλευθεί…

Όταν η ελληνική Βουλή αρνήθηκε να παραλάβει τον περίφημο θησαυρό της Τροίας που μας χάριζε ο Σλήμαν


Αποτελούνταν από 8.750 χρυσά δαχτυλίδια και κουμπιά, κτερίσματα και αργυρά αγγεία - «Ας πάρει τα τσουκαλάκια του κι ας μας αφήσει επιτέλους ήσυχους» δήλωνε υπουργός το 1873
Πώς θα σας φαινόταν εάν ερχόταν κάποιος και χάριζε στο ελληνικό κράτος ένα σεντούκι με πολύτιμους θησαυρούς, χρυσά δαχτυλίδια, αρχαίες ασπίδες, πολύτιμα αγγεία και σπάνια σκουλαρίκια, αλλά ο πρωθυπουργός του απάνταγε «ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε» και μάλιστα αντίστοιχη άποψη να είχε και η Βουλή - έστω και με οριακή πλειοψηφία; Κι όμως κάτι τέτοιο συνέβη πριν από 147 χρόνια στον τόπο μας.