Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Τα αεροδρόμιά μας - μερικές λεπτομέρειες

ΟΙ ΛΑΟΙ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΧΑΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ

Ομιλία που δόθηκε σε εκδήλωση μνήμης των μαρτύρων της Άλωσης και των θυμάτων της Κεμαλικής θηριωδίας.
Σεβαστοί πατέρες, κύριε δήμαρχε, συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, αγαπητά μου παιδιά,
Ο μήνας Μάιος, για εμάς τους Έλληνες, είναι ο μήνας της μνήμης.
Στις 19 Μαΐου μνημονεύουμε τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και στις 29 τους υπερασπιστές της Πόλης.
Ίσως κάποιοι από εμάς να αναρωτηθούν: Μέσα σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, που καταστρέφεται και λεηλατείται η ζωή μας και που η λέξη μνήμη έχει ταυτισθεί με την λέξη μνημόνιο, τι νόημα έχει, άραγε, να γιορτάζονται γιορτές Μνήμης;

Μια αποθεωτική κριτική για το βιβλίο του Κ.Γρίβα «Η ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»

Γράφει ο Ιωάννης Κόντος, ομότιμος καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης του ΕΚΠΑ 
  1. Εισαγωγή
Διάβασα και θαύμασα το λίαν διεξοδικό και λίαν ενδιαφέρον βιβλίο του καθηγητή Κωνσταντίνου Γρίβα με τίτλο «Η ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ». [1]

Το εντυπωσιακό  αυτό βιβλίο προσφέρει ένα εκτεταμένο πανόραμα διεθνών δραστηριοτήτων σχετικών με την βληματοκεντρική στροφή που συντελείται παγκοσμίως σε αντίθεση με τις μεγάλες πλατφόρμες. Οι αναλύσεις των πολλών αμυντικών συστημάτων που περιέχει το βιβλίο υποστηρίζονται από πλούσιο κατάλογο βιβλιογραφικών αναφορών και σημειώσεις επ αυτών.

Βούλγαρος καθηγητής αμφισβητεί την ελληνικότητα του Κύριλλου και Μεθόδιου


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
pentapostagma.gr

Ο Βούλγαρος καθηγητής τόνισε ότι οι Άγιοι αδελφοί Κύριλλος και Μεθόδιος ήταν υπήκοοι του Βυζαντίου
«Είναι πολύ ανόητο να μιλάμε για τη σλαβική γλώσσα της εκκλησίας τον 9ο αιώνα και μια φιλική χώρα όπως η Ρωσία, να συμπεριφέρεται έτσι προς τη Βουλγαρία στη μεγάλη αυτή θρησκευτική γιορτή όπως της 24ης Μαΐου- Κυρίλλου και Μεθοδίου», δήλωσε ο καθηγητής Πανεπιστημίου της Σόφιας, Πλάμεν Παυλόφ.

Οι Σεΐχηδες της Λιβύης καλούν την Αίγυπτο και όλο τον αραβικό κόσμο να πολεμήσει κατά της Τουρκίας


Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
tribune.gr
          
Το Ύπατο Συμβούλιο των Σεΐχηδων της Λιβύης (θρησκευτικός οργανισμός) απηύθυνε δραματική έκκληση την Πέμπτη(21/5για ενεργοποίηση της συμφωνίας κοινής αραβικής άμυνας, όπως και την επέμβαση της Αιγύπτου στη Λιβύη για να σταματήσει η τουρκική εισβολή στη χώρα, μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA.

Ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται (Θεώρηση των αλωνιών. Όχι των σαλονιών)


Του Νικολάου Ιωαν. Παπαγεωργίου

Η ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ!

κάτι τρέχει στον έβρο


Ο Έβρος είναι υπό κατοχή", "ο Έβρος γκρίζαρε", "δώσαμε τον Έβρο" είναι μερικά από τα αστεία δημοσιεύματα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
Τι πραγματικά συμβαίνει στον Έβρο, μπορούμε να το πούμε όλοι εμείς που ζούμε εδώ και που σίγουρα δεν θα αφήναμε κανέναν να μπει τόσο εύκολα στον τόπο μας.
Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές εργασίες, μετρήσεις στην πραγματικότητα, για την κατασκευή, επέκταση, προέκταση του φράκτη στον Έβρο.

Μια ωραία πεταλούδα


petaloudaΠολλές φορές τα φαινόμενα απατούν. Το λέω αυτό, διότι ενδεχομένως άλλα περιμένετε να δείτε κι άλλα θα διαβάσατε.

  • Του Χρήστου Μπολώση

Και πρώτα πρώτα ν’ αυτοσυστηθώ. Η γέννησή μου χάνεται στα βάθη των αιώνων, όμως οι πολιτικές μου πεποιθήσεις είναι σταθερές, σαν των προθύμων που ψήφισαν την συμφωνίας της λίμνης. Συγκεκριμένα, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, ανήκα, αρχικώς μεν στο ΣΕΚΕ και στην συνέχεια στο τιμημένο ΚΚΕ. Κατά την διάρκεια της δικτατορίας του Μεταξά, βγήκα στη θάλασσα. Τι διάολο όλοι στο βουνό θα βγαίνουμε. Έκανα σαμποτάζ, συνελήφθηκα και βασανίστηκα.

Πώς το φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ αλλάζει το παιχνίδι και κάνει την Τουρκία πιθανό προμηθευτή της ΕΕ


Όταν πριν από μερικούς μήνες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωνε, μέσα από την αίθουσα του Λευκού Οίκου, ότι κατέληξε σε συμφωνία με τον Τραμπ για εμπορικές συναλλαγές ύψους 100 δισ. δολαρίων, όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό και οι αναλυτές έσπευσαν να αποκρυπτογραφήσουν τι μπορεί να περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία, αλλά και τις επιπτώσεις μπορεί να έχει.
Όπως δήλωσε την Πέμπτη ο Τούρκος υφυπουργός Ενέργειας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, τουλάχιστον το ένα τρίτο της προμήθειας φυσικού αερίου της Τουρκίας αναμένεται να προέλθει από υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) το 2020.