Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Κάτι τρέχει με “αναθέρμανση σχέσεων” Ισραήλ-Τουρκίας! Άρθρο διπλωμάτη καλεί την Άγκυρα να κάνει το πρώτο βήμα


Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που η Τουρκία ισχυρίστηκε ότι είναι στις προθέσεις της να υπογράψει με το Ισραήλ, ανάλογη συμφωνία μ ΄ αυτή που έχει υπογράψει με τη Λιβύη. Το Ισραήλ διέψευσε ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο…
Γράψαμε ήδη ότι η Ελλάδα, βρίσκεται δυο βήματα πριν από τη πλήρη απομόνωση: το ένα οδηγεί στην Αίγυπτο, η οποία κατά καιρούς δέχεται πιέσεις για να “μαλακώσει” τη στάση της έναντι της Τουρκίας…

“Η ΜΙΤ αλωνίζει στην Αθήνα, χρησιμοποιώντας την πρεσβεία και μειονοτικές ομάδες”! Ποιους παρακολουθούν


Η τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών , η ΜΙΤ  (Milli İstihbarat Teşkilatı ή MIT) “αλωνίζει” στην Αθήνα, χρησιμοποιώντας την  τουρκική πρεσβεία, γράφει η ιστοσελίδα nordicmonitor.com η οποία αποκαλύπτει και σχετικά έγγραφα.
Τα έγγραφα ,όπως αναφέρει το δημοσίευμα “αποκαλύπτουν  εκτεταμένες, παράνομες και εχθρικές δραστηριότητες που διεξάγονται από Τούρκους μυστικούς πράκτορες και διπλωμάτες σε μια χώρα του ΝΑΤΟ. Οι μυστικές επιχειρήσεις, μολονότι στοχεύουν σε Τούρκους που θεωρούνται “γκιουλενιστές” και ζουν στην Αθήνα, επιβεβαιώνουν   πώς η Τουρκία υπό τις οδηγίες του  Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεξάγει μυστικές επιχειρήσεις  σε γειτονική χώρα ,απειλώντας τα  ελληνικά συμφέροντα”. 

Η Ρωσία έστειλε 14 μαχητικά MiG 29 και Su-24 στη Λιβύη, επιμένουν οι ΗΠΑ


Ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό πέταξε τα μαχητικά αεροσκάφη MiG 29 και SU-24 σε μια αεροπορική βάση της Λιβύης με τη συνοδεία άλλων ρωσικών μαχητικών, ανέφερε σήμερα ο αμερικανικός στρατός, περιγράφοντας λεπτομερώς την ανάπτυξη της αεροπορικής δύναμης που μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στον πόλεμο της Λιβύης.
Η Μόσχα στηρίζει τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA), στην ανατολική Λιβύη, του Χαλίφα Χάφταρ στον πόλεμο ενάντια στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), η οποία αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη και στηρίζεται από την Τουρκία. Η Λιβύη υπόκειται σε εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ.

ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ


H τελευταία επίμονη απóπειρα του Προέδρου Ερντογάν να διασπάσει τα σύνορα του Έβρου πλημμυρίζοντας την Ελλάδα με χιλιάδες Μουσουλμάνους πρóσφυγες-μετανάστες εκφράζει το ιδεολóγημα του Νέο-Οθωμανισμού. H Άγκυρα θεωρεί χώρες της άμεσης επιρροής της óσα κράτη των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής ανήκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Τον Νεο-Οθωμανισμó, τελείως ασύμβατον με το Εθνικó Δóγμα του Κεμάλ Ατατούρκ, εξειδίκευσε και επί δέκα έτη προώθησε υπó τον Ερντογάν ο τóτε υπουργóς Εξωτερικών καθηγητής Αχμέτ Νταβούτογλου. Γράφει: