Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Ρώσο-αμερικανική σύρραξη για ελληνοτουρκικά επί ελληνικού εδάφους - Δήλωση Τ.Πάιατ προκαλεί οργίλη απάντηση Μόσχας

Άμεση και οργισμένη ήταν η απάντηση της ρωσικής πρεσβεία στην Αθήνα, έπειτα από τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, κατά τις οποίες ζητούσε από Ελλάδα και Τουρκία να μην «τσακώνονται», καθώς σε τέτοια περίπτωση αυτός που κερδίζει είναι ο... Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Τουρκικό ΥΠΕΞ προς Ελλάδα: «Σεβαστείτε τους παράνομους μετανάστες - Να μην τους επαναπροωθείτε»!


Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ με μια εξαιρετικά επιθετική δήλωση εναντίον της Ελλάδας και με το γνωστό τουρκικό θράσος κάνει μαθήματα περί…βαρβαρότητας στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας “παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων”.

Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος: «Η Αγία Σοφία να γίνει η έδρα του Πατριαρχείου, το Βατικανό της Ορθοδοξίας»


Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης για τα εθνικά θέματα σε μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της βόρειας Ελλάδας και τη μεγαλύτερη της ανατολικής  Μακεδονίας τη «Νέα Εγνατία»  της Καβάλας έδωσε ο στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος.

Κωνσταντίνος Παλαιολόγος: Ό τελευταίος αυτοκράτορας τών Ελλήνων


Αθηνά Κατσαφάδου
Ή σημερινή αποφράς μέρα είναι πληγή πού δέ λέει νά κλείσει. Ή βασιλίς τών πόλεων ή Κωνσταντίνου Πόλη έπεσε στά χέρια τών Οθωμανών. Ή βασιλεύουσα άλλαξε πίστη, άλλαξε γλώσσα, άλλαξε κουλτούρα.
Ή βασιλίς έπεσε στά χέρια βαρβάρων. Ή ιαχή «εάλω ή Πόλις» ακούγεται σά θρήνος από αυτήν τήν καταραμένη Τρίτη, στίς 29 τού Μαϊου τού 1453 μέχρι σήμερα από τήν θάλασσα τού Μαρμαρά, στόν Βόσπορο, στήν Μεσόγειο, σέ όλες τίς χώρες τής Δύσης καί τής Ανατολής.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ


Κάθε χρόνο στις 29 Μαΐου τιμούμε τους ηρωικώς πεσόντες κατά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Τούρκους. Αλλά παράλληλα είναι χρήσιμο να θυμόμαστε πώς επιβίωσε το Γένος μετά την Άλωση. Επί 400 ή και 500 χρόνια (για τη Βόρειο Ελλάδα) οι υπόδουλοι στηρίχθηκαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, στη συνείδηση της διαχρονικής συνέχειας του Ελληνισμού, στην αγάπη για τα γράμματα, στον κοινοτισμό, στην αλληλεγγύη, στην εμπορική και ναυτική τους δεινότητα και στην ελπίδα. Η Μεγάλη Ιδέα για την απελευθέρωση όλων των ελληνορθοδόξων πληθυσμών  ήταν το υπόβαθρο των δεκάδων κινημάτων πριν και μετά το 1821.

Ο γαμπρός του Ερντογάν και η πτήση του UAV 1453 στον Έβρο…


Ο γαμπρός του Ερντογάν, όχι ο υπουργός Οικονομικών ,αλλά ο επιχειρηματίας και κατασκευαστής μη επανδρωμένων αεροσκαφών Σ.Μπαϊρακτάρ, με μήνυμα του στο twitter, ενημερώνει για την πτήση ενός τουρκικού uav Bayraktar στον Έβρο. Ο κωδικός αριθμός της πτήσης 1453.
Η πτήση αυτή δεν έγινε μόνο σήμερα. Τουρκικά uav πετούν σχεδόν κάθε μέρα στην περιοχή του Έβρου…


Στο μήνυμα του που συνοδεύει τον χάρτη με τη πτήση του τουρκικού uav στον Έβρο, ο γαμπρός του Ερντογάν μνημονεύει τον Πορθητή και την Άλωση της Πόλης.