Σάββατο 30 Μαΐου 2020

ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ


Ν Ι. Μέρτζος

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ


Ιωάννης Μ. Ασλανίδης

Ιδού πως τα Σκόπια παραβιάζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών


Στις 12 Φεβρουαρίου 2019, τέθηκε σε ισχύ η περίφημη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία σύμφωνα με τους υποστηρικτές της, προστατεύει τα ελληνικά συμφέροντα, μεταξύ άλλων, διότι, βάσει αυτής, η γειτονική χώρα δεν έχει δικαίωμα να αναμειγνύεται σε εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας. Όμως, μια κίνηση ενός φορέα της γείτονος που είδε προσφάτως το φως της δημοσιότητας έρχεται να θέσει υπό αμφισβήτηση αυτή την άποψη.

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (29/5/2020)


    Πέρασαν 566 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της Τρίτης 29 Μαϊου 1453, από την ημέρα της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως.  Από την ημέρα, που ο τελευταίος μας Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ανέκραξε πριν σκοτωθεί: «Ουκ εστι τις των χριστιανών του λαβείν την κεφαλήν μου απ' εμού;» Και δεν υπήρχε, γιατί αυτός ήταν ο τελευταίος…
   Την σημερινή ημέρα, όλος ο Ελληνισμός θρηνεί, από το άλγος της Άλωσης. Παραδίπλα μας, οι άσπονδοι «φίλοι» μας, γιορτάζουν με χαρές και πανηγύρια την επιτυχία τους. Έτσι είναι αυτά… Χαρά στους νικητές, πόνος για τους ηττημένους.

Τι Κοτζιάς, τι Δένδιας…


Είναι απορίας άξιο και προκαλεί απέχθεια σε όλους τους συντηρητικούς, σκεπτόμενους και δεξιούς ψηφοφόρους αυτής της μεγάλης παράταξης, η εξωτερική πολιτική που ασκείται από το δίδυμο Μητσοτάκη - Δένδια.
Εξωτερική πολιτική που σε τίποτα δεν θυμίζει τις αρχές και αξίες του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, εξωτερική πολιτική που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από την πολιτική Σημίτη, ΓΑΠ και φυσικά Αλέξη Τσίπρα και Νίκου Κοτζιά.
Όλοι όσοι διαβάζετε αυτό το άρθρο, ειλικρινά, είστε ικανοποιημένοι με τις παλινωδίες και την απαράδεκτη στάση στα εθνικά θέματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη;

Του Έβρου τα Παράλογα και η Τελική Λύση.


slpress.gr
Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης

>> _WHAT HAS BEEN SAID ABOUT THE GREEK LANGUAGE_

>>>> _ΑΣ ΔΟΎΜΕ ΤΙ ΕΊΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ >>>> ΓΛΏΣΣΑ..._

>>>> _ΚΙΚΈΡΩΝ _(ο ενδοξότερος ρήτωρ της
>>>> αρχαίας Ρώμης):
>>>> "Ει οι θεοί διαλέγονται, τη των
>>>> Ελλήνων γλώττι χρώνται"
>>>>
>>>> HUAN AZIO (Βάσκος γερουσιαστής):
>>>> "Διά την διεθνοποίησιν της
>>>> Ελληνικής γλώσσης μεγάλην έχομεν
>>>> ευθύνην, ως ουκ ούσαν άλλην γλώσσαν
>>>> αυτής ανωτέραν".

Η ζωή είναι ωραία όταν...


Όταν απολαμβάνεις τη ζωή....
Όταν απολαμβάνεις την ελευθερία..... 

ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΣΩ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ


Ο παρακάτω διάλογος μεταξύ Αμερικανών και Ισπανών είναι πραγματικός, σύμφωνα με αυτούς που τον δημοσιοποίησαν, και καταγράφτηκε από το κανάλι 106 (Finisterra/ Galicia) των Θαλάσσιων Επικοινωνιών.

Οι Παρθενώνες που χάθηκαν

Οι περισσότεροι γνωρίζουν έναν. Στην πραγματικότητα οι αρχαίοι ναοί της Αθηνάς στον Ιερό Βράχο ήταν τρεις, ωστόσο μόνο μικρά κομμάτια τους διασώζονται ως σήμερα.
http://www.defencenet.gr/defence/sites/default/files/styles/830x420/public/GALLERY/parthenwnes.jpg

 Yπήρξε ο αρχαιότερος σημαντικός ναός στην Ακρόπολη. Ήταν δωρικός, περίπτερος και αν οι μεγάλοι καλλιτέχνες της εποχής δεν είχαν αρχίσει ακόμη να χρησιμοποιούν για τα έργα τους
καθολικά το μάρμαρο, τα γλυπτά τους από πωρόλιθο που κοσμούσαν τα αετώματά του- ένα μέρος τους έχει διασωθεί ως σήμερα- έχουν κρατήσει ανέπαφα τα αρχαία χρώματα μεταφέροντάς