Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Το κρυφό φοβικό σύνδρομο των Τούρκων έναντι των Ελλήνων


Του Άγγελου Ζαχαρόπουλου 
Τώρα που κοπάζει η μονοθεματική μονοτονία περί πανδημίας και κορονοϊού, ας ασχοληθούμε πάλι με τον οχληρό γείτονα τον οποίο μας έχουν επιβάλει η γεωγραφία και η ιστορία.
Ο Βύρων Θεοδωρόπουλος στο θαυμάσιο βιβλίο του "Θουκυδίδης επίκαιρος" αναφέρει τις, κατά τον κορυφαίο Ιστορικό τρεις αιτίες πολέμου: "δόξα", "συμφέρον", "δέος". Ως βαθύς γνώστης των ελληνοτουρκικών διαφορών, ο Βύρων Θεοδωρόπουλος προβαίνει σε μια ενδιαφέρουσα συσχέτισή τους με τις τρεις αιτίες πολέμου που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πόλεμο την Τουρκία με την Ελλάδα.

Μα θα κάνουμε πόλεμο για την ΑΟΖ! – Το χρονικό μίας προαναγγελθείσας κρίσης


 Γράφει ο Λυγερός Σταύρος
Στην πραγματικότητα πρόκειται για το χρονικό μίας προαναγγελθείσας κρίσης. Η δημοσίευση στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβέρνησης της αίτησης της κρατικής εταιρείας πετρελαίων ΤΡΑΟ προς το αρμόδιο υπουργείο για σεισμικές έρευνες σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν. Ήταν εξαρχής σαφές πως το περιβόητο μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης για την αυθαίρετη οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών υπεγράφη για να εφαρμοσθεί, οπότε και "ο κόμπος θα φτάσει στο χτένι".

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελερ: Ο Θεός της Ελλάδας δεν βαρέθηκε την Ελλάδα. Ίσως βαρέθηκε τους Έλληνες.


Το έστειλε ο Κώστας Καρασώτος
https://medlabgr.blogspot.com

    Για εμένα, είναι μια μεγάλη Ελληνίδα που προσπαθεί βλέποντας το παρελθόν να καταλάβει το παρόν και το μέλλον μας. Μια γυναίκα-μυθιστόρημα, που ξεκίνησε από τον Βύρωνα Αττικής και κατέληξε η Νο 6 πιο ισχυρή προσωπικότητα του γαλλικού κράτους. Σήμερα μιλάει με παραδείγματα ζωής και βάζει τα πράγματα στη θέση τους!
Τι σημαίνει για εσάς ξεριζωμός;
     «Εξαρτάται από το πού καταλήγεις μετά τον ξεριζωμό. Αν καταλήγεις σε ένα μέρος που δεν έχει σχέση με αυτό που ήσουν πριν, τότε ξεριζωμός σημαίνει «σπαραγμός»! Αν όμως βρεθείς σε ένα μέρος που όχι μόνο έχει τις παραδόσεις σου, αλλά και κάτι περισσότερο, τότε ο ξεριζωμός είναι «εμπλουτισμός». Εγώ είχα την τύχη ο ξεριζωμός για την οικογένειά μου να είναι εμπλουτισμός και γι’ αυτό κράτησα την έννοια του ξεριζωμού σαν παράσημο, και αυτό μου επέτρεψε να συνεχίσω να μιλώ τα ελληνικά όπως τα μιλώ τώρα, και στη Γαλλία, από το 1953 και μετά… Δίδασκα γαλλικά, ο άντρας μου ήταν Γάλλος και η κόρη μου έμαθε μεγάλη πια τα ελληνικά. Αρα η ζωή μου ήταν μόνο γαλλικά. Παρ’ όλα αυτά, από το ’53 μέχρι τώρα, εγώ κράτησα τα ελληνικά».
Αυτό τι σας βοήθησε;

Μεταναστευτικό: Μια ακόμη εξαπάτηση


Με το στόμα ανοιχτό έχουν μείνει οι Έλληνες πολίτες με τα όσα τραγικά κάνει μια ακόμα κυβέρνηση γύρω από την υπόθεση του Μεταναστευτικού.
Φυσικά δεν συζητάμε για τον πυρήνα των κατεξοχήν δεξιών ψηφοφόρων που βρίσκονται κυριολεκτικά στα κάγκελα με τους χειρισμούς της κυβέρνησης των… πολυπολιτισμικών και της πρωθυπουργικής αδελφής και αυτοκράτειρας πασών των Μπαγκλαντεσιανών, Αφγανών, Σύριων, Αφρικανών.

Αυστηρό μήνυμα Δένδια σε Άγκυρα : Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις


Μήνυμα στην  Άγκυρα ότι οι παράνομες ενέργειες δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα και αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σχολιάζοντας τις νέες τουρκικές προκλήσεις με σειρά αιτήσεων για έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Μήνυμα στην  Άγκυρα ότι οι παράνομες ενέργειες δεν παράγουν ένομα αποτελέσματα και αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σχολιάζοντας τις νέες τουρκικές προκλήσεις με σειρά αιτήσεων για έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.