Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

“Τα ελληνικά νησιά έχουν ΑΟΖ” παραδέχεται ο Αμερικανός ΥΦΥΠΕΞ αλλά λέει και ότι “η Τουρκία είναι σημαντική χώρα”


«Να σταματήσουν όλες οι προκλητικές ενέργειες που μπορεί να υπονομεύσουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και την πολιτική σταθερότητα στην περιοχή» ζήτησε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας Φράνσις Φάνον μιλώντας απόψε σε διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «O East Med, η τριμερής συνεργασία (Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ) και ο ρόλος της στην περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική συνεργασία την εποχή του COVID-19 και εφεξής» που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜ


Όταν το 2002 ο Ερντογάν εξελέγη πρώτη φορά Πρωθυπουργός, η οικονομία της Τουρκίας τελούσε υπό κατάρρευση και διεθνή κηδεμονία. Την εξυγίανε και την ανέπτυξε εντυπωσιακά προκειμένου να δράσει επεκτατικά. Τον Σεπτέμβριο του 2001 οι τουρκικές Τράπεζες ήσαν χρεοκοπημένες και πολλές, η Τουρκία ζεμένη στο 18ο κατά σειράν αυστηρότατο πρόγραμμα του ΔΝΤ, ο πληθωρισμός 75% και η τουρκική λίρα σε διαρκή υποτίμηση.

“Η χρηματοδότηση της Τουρκίας από την ΕΕ εξασφαλισμένη μέχρι το 2027”! Κατά τ΄ άλλα οι Ευρωπαίοι την “μαλώνουν”


Η Τουρκία περιλαμβάνεται μεταξύ των υποψηφίων χωρών της ΕΕ που πρόκειται να λάβουν χρηματοδότηση από τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ 2021 και 2027, δήλωσε ο Oliver Varhely, Επίτροπος της ΕΕ για τη διεύρυνση! Κατά τ΄ άλλα αναμένουμε τους Ευρωπαίους να τη “μαλώσουν” και να την επαναφέρουν στο δρόμο της λογικής…

Σκέψεις γύρω από την επιτροπή 2021


Συνεχίζει και σήμερα με νέα επιστολή του,  για την «Επιτροπή 1821».
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣΘωμάς Σ. Σάρας

   

 Αγαπητέ Ηλία και φίλτατε Ιάκωβε, ζούμε σε διαφορετικές γεωγραφικές συντεταγμένες, πλην όμως μας διακρίνει μια αρμονία ιδεών και αισθημάτων γύρω από την γενέτειρα, τις τύχες της και τις τύχες των φίλων, συγγενών και γενικά όλων των Ελλήνων που ζουν και δραστηριοποιούνται στη γενέτειρα γη. Μια γη για την οποία αισθάνθηκαν και συνεχίζουν να αισθάνονται περήφανοι γενιές Ελλήνων για αρκετές χιλιετηρίδες στο διάβα των χρόνων.

Δαιμονισμένος είπε - Εγώ σας έκλεισα τις εκκλησίες, γιατί απ' όλα με πειράζει το Σώμα του Μανώλη


Η Τουρκία ετοιμάζεται: Αποφασιστικότητα και πυγμή για την αντιμετώπιση της από τις Ένοπλες Δυνάμεις


-Προκλήσεις δίχως τέλος από την Άγκυρα

-Στο στόχαστρο του ΠΝ τα ερευνητικά της Τουρκίας
-Επαύξηση της στρατιωτικής ισχύος στα νησιά ζήτησε ο Α’ ΓΕΕΘΑ
Ότι θα κάνει κίνηση η Τουρκία στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και μάλιστα πολύ σύντομα, θεωρείται δεδομένο στο Ελληνικό Επιτελείο, το οποίο παρακολουθεί κάθε κίνηση που γίνεται.
Όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, μέχρι στιγμής η δημοσίευση των χαρτών και η πρόθεση για έρευνες- πρόκληση σε Ελληνική υφαλοκρηπίδα, είναι η επόμενη παγίδα που απεργάζεται η Άγκυρα. Στόχος της είναι να καταφέρει να πλήξει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας κι αυτό θα το κάνει πράξη μέσω της απόπειρας σεισμογραφικών ερευνών.

Συνδυασμένες προκλήσεις της Τουρκίας σε Νοτιοανατολικό Αιγαίο και Μεσόγειο: Πανέτοιμο το Πολεμικό ΝαυτικόΤα πληρώματα των πυραυλακάτων, των ταχέων σκαφών που περιπολούν σε όλο το μήκος του Αιγαίου αποτελούν το μακρύ δόρυ του Πολεμικού Ναυτικού, το ίδιο και τα πληρώματα όλων των μάχιμων μονάδων επιφανείας του Στόλου όπου γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις νησίδες που θα τους κρύψουν και θα εμφανιστούν την κατάλληλη στιγμή ως η απόλυτη δύναμη αποτροπής. Στην εικόνα είναι το χάραμα στο Αρχιπέλαγος με τους exocet των πλοίων κατευθυνομένων βλημάτων. Πηγή εικόνας: Πολεμικό Ναυτικό


-Αύξηση των μονάδων επιφανείας στο νοτιοανατολικό Αιγαίο
-Υποβρύχια 214, Φρεγάτες και Πυραυλάκατοι
-Αυξημένα μέτρα επιτήρησης
Προσπάθεια ταυτόχρονης, διαδοχικής ή συνδυασμένης πρόκλησης βλέπουν οι Επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού πίσω από τα ιδιαίτερα προβληματικά σχέδια της Άγκυρας, η οποία δεν σταματά να δυναμιτίζει το κλίμα με τις αξιώσεις που προβάλει ανάμεσα στις δυο χώρες.

Η Τουρκία “επιτίθεται” κι εμείς “ξεφυλλίζουμε” το “διεθνές δίκαιο” ελπίζοντας ότι το “ιππικό θα ΄ρθει να μας σώσει”


Το τουρκικό ΥΠΕΞ μας λέει ότι οι έρευνες που ανακοινώθηκαν από την ΤΡΑΟ θα γίνουν εντός “της υφαλοκρηπίδας για την οποία κατατέθηκαν συντεταγμένες”…
Στις 15.00 συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας υπό την προεδρία του Ερντογάν, όπου θα συζητηθούν δυο θέματα που μας αφορούν: Λιβύη και νοτιοανατολική Μεσόγειο…

Στην Αθήνα οι απαντήσεις είναι γνωστές και νομίζουμε αμήχανες:
• “Η Ελλάδα είναι εξασφαλισμένη από το διεθνές δίκαιο”
•” Η Ελλάδα έχει δίπλα της τους Ευρωπαίους που έδειξαν την αλληλεγγύη τους στην υπόθεση του Έβρου”