Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Η ΕΕ προσπαθεί να συνετίσει την Τουρκία με το…καλό! Τι δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική


Η ΕΕ με δήλωση που έκανε ο  Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοσέπ Μπορέλ κάλεσε  την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, σε σχέση με εξαγγελθείσες έρευνες στα νότια και ανατολικά της Κρήτης και των Δωδεκανήσων.
Ο κ.Μπορέλ παρέπεμψε  στα συμπεράσματα των υπουργών Εξωτερικών της 15ης Μαΐου και είπε ότι  η ΕΕ είναι σε επαφάη τους ΥΠΕΞ  της Ελλάδας και  της Κύπρου. Κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τη γεώτρηση στις περιοχές όπου υπάρχει ΑΟΖ ή χωρικά ύδατα της Κύπρου και της Ελλάδας”.

Το Ιστορικό της Κατάπτωσης της Παιδείας!!!


... και το ΕΓΚΛΗΜΑ συνεχίζεται!!! Μέχρι πάτο!!!

 Με αφορμή τον θόρυβο που δημιούργησαν οι καθηγητές και οι λοιποί «προοδευτικοί» του χώρου ή μη, για την απ’ ευθείας μετάδοση της διδασκαλίας, θεώρησα χρήσιμο να εξιστορήσω τον λόγο και τον τρόπο που η ταλαίπωρη Παιδεία πήρε την κατηφόρα. Όλοι οι παλαιοί θα τα θυμηθούν και οι νεώτεροι θα τα πληροφορηθούν με την ελπίδα και την προσδοκία να προβληματιστούν και ενδεχομένως να διερωτηθούν για το ενδεχόμενο να διορθωθούν κατά το δυνατό όλα αυτά τα παρασιτογενή και βλαπτικά για την Παιδεία γεγονότα.

Η κατάργηση των μετρητών κρύβει κινδύνους

  Ο πιο σίγουρος τρόπος για να κερδίσεις το παιχνίδι, είναι να αλλάξεις τους κανόνες προς όφελος σου.  Ωστόσο δεν είναι εύκολο να συμφωνήσει ο συμπαίκτης σου. Θα πρέπει να συμπεριφερθείς με μεγάλη μαεστρία ή να ευνοηθείς από τη συγκυρία. Οι φυσικές καταστροφές, πόλεμοι, πανδημίες και η τεχνολογία υπήρξαν ανέκαθεν οι κύριοι μοχλοί που ενίσχυσαν τις κοινωνικές αλλαγές.

«Κόκκινη γραμμή» για τουρκικές έρευνες σε ελληνική υφαλοκρηπίδα

  
Το σχέδιο της Τουρκίας να σφετεριστεί όλη τη θαλάσσια περιοχή από την Κύπρο μέχρι την Κρήτη ανακηρύσσοντας μονομερώς νέες περιοχές για «έρευνες και γεωτρήσεις» οδηγεί την ελληνική πλευρά να μιλήσει ανοιχτά για τον κίνδυνο στρατιωτικής σύγκρουσης εάν η Άγκυρα επιχειρήσει να υλοποιήσει τις απειλές της.
    Την ίδια στιγμή Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες τάσσονται ανοικτά υπέρ των ελληνικών θέσεων.

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (4/6/2020)

 
Η Τουρκία, δια του προέδρου της, αναγγέλει έρευνες υδρογονανθράκων ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ! Έ, φυσικά και αυτό θα έκανε. Η «πολιτική κατευνασμού» που ακολουθούμε, τους προκαλεί να προχωρήσουν ακόμη παραπέρα! Εφαρμόζουν επακριβώς την παροιμία «ΔΩΣΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΙΑΤΗ ΚΑΙ Θ’ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ»! Γράφουν στα… τέτοια τους τις προειδοποιήσεις, προτροπές, εκκλήσεις του ΟΗΕ, της ΕΕ, των ΗΠΑ και πολλών άλλων, γιατί απλώς, έτσι θέλουν! Και εμείς, τι πρέπει να κάνουμε; Προφανώς, δεν πρέπει να περιμένουμε να μας «σφάξουν» για να «αγιάσουμε»!

Ολοταχώς προς τις... Πρέσπες του Αιγαίου


(Ανανεωμένο) Όπως ήδη γράψαμε, η κυβέρνηση με δυο απλές κινήσεις θα μπορούσε να τρίψει στα μούτρα του τσαμπουκαλή γείτονα τις επεκτατικές του ονειρώξεις.
Ήτοι, την ανακήρυξη ΑΟΖ και την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.
Αντί αυτού προτιμάει να είναι εγκλωβισμένη στο παιχνίδι του Ερντογάν, επικαλούμενη το Διεθνές Δίκαιο που τάχα θα προστατεύσει την Ελλάδα αν ο κουμπάρος πατήσει το κουμπί και κάνει πράξη τις απειλές του.

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΕΚΕΙ


Μια υπέροχη, αληθινή ιστορία …
«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Άρτα, δίπλα σ” ανθρώπους φτωχούς αλλά έντιμους, που στερήθηκαν πολλά για να μου δώσουν μια καλύτερη ζωή.
Μεγαλώνοντας με ψωμί κι αλάτι, κόπιασαν για να έχει το μοναχοπαίδι τους μόρφωση και αξία στην κοινωνία.
Ο πατέρας μου δούλευε για το μεροκάματο απ” τα χαράματα ως το σούρουπο στον κάμπο της Άρτας, και τον θυμάμαι να γυρίζει στα σκοτάδια, τσακισμένος από την κούραση αλλά πάντα με το χαμόγελο, σαν να ήξερε ότι ο μόχθος ο δικός του ήταν η δικιά μου η λευτεριά.

Ιστορικός κιτρινισμός

Ο Δημήτριος Αινιάν (21 Νοεμβρίου 1800 - 25 Σεπτεμβρίου 1881) ήταν Έλληνας αγωνιστής της επανάστασης του 1821, λόγιος, δικαστικός και πολιτικός από το Πατρατζίκι (τη σημερινή Υπάτη). Γεννήθηκε στο Μαυρίλο Τυμφρηστού [3] και πέθανε στη Στυλίδα. Υπηρέτησε στο πλευρό του Γεώργιου Καραϊσκάκη (του οποίου ήταν ο πρώτος βιογράφος) ως ιδιαίτερος γραμματέας του. Δημήτριος Αινιάν Dimitrios Ainian (1875).jpg Πατέρας του ήταν ο Ζαχαρίας Αινιάν, ιερέας και διδάσκαλος, ο οποίος αρχικά λεγόταν Οικονόμου ή Αναγνώστου ή Αναγνωστόπουλος, αλλά άλλαξε το επίθετό του σε Αινιάν, από τους αρχαίους κατοίκους της περιοχής, τους Αινιάνες. Στις αρχές του 19ου αιώνα, το 1806, εγκαταστάθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου εργαζόταν ως οικοδιδάσκαλος, με την οικογένειά του (παιδιά του ήταν οι Γεώργιος Αινιάν μετέπειτα πολιτικός και λόγιος, Δημήτριος και Χριστόδουλος Αινιάν).


Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Ο ήρωας τη Επανάστασης του 1821  Γεώργιος Καραϊσκάκης είχε προβλέψει ότι θα υπάρξουν αγνώμονες Έλληνες, που δεν θα αναγνωρίσουν τις υπηρεσίες, που πρόσφερε στην Επανάσταση του 1821. Δεν μπορούσε όμως να προβλέψει ότι θα κάποιοι δεν θα κάνουν κριτική στα ανδραγαθήματά του και στις στρατιωτικές και πολιτικές του επιλογές, αλλά θα τον χρησιμοποιήσουν ως να είναι υλικό σκανδαλοθηρικής φυλλάδας.