Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Οι ψευτομακεδόνες Σκοπιανοί, οι Βούλγαροι και η ελληνική αδιαφορία

Γράφει ο  Ιωάννης Αμπατζόγλου*Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Εστία με τίτλο «Βουλγαρικό βέτο στα μακεδονικά»1, τονίζεται ότι η βουλγαρική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει ως «μακεδονική γλώσσα» τη γλώσσα των Σκοπίων και την χαρακτηρίζει «βουλγαρική διάλεκτο». Στο ίδιο δημοσίευμααναφέρεται ότι η υπουργός εξωτερικών της Βουλγαρίας Αικατερίνα Ζαχαρίεβα, δήλωσε –σχετικά με τη σκοπιανή γλώσσα– ότι πρόκειται για μια«δυτική βουλγαρική διάλεκτο με σερβικά στοιχεία» ενώ ανέφερε ότι αυτή «άρχισε να γράφεται πριν από 45 χρόνια και είναι βασισμένη στη δυτική βουλγαρική διάλεκτο. Άλλαξαν μόνο κάποια γραμματικά στοιχεία και προσέθεσαν λέξεις από την σερβική γλώσσα».

“Η πιο μεγάλη κρίση από το 1974 δεν αντιμετωπίζεται με στρατηγική ψυχραιμία”! Άρθρο αφύπνισης από τον Κ.Ζιαζιά


Γράφει ο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ

Επίτιμος Α/ΓΕΣ
Η Τουρκία ,με την ανακοίνωση της «πρόθεσης» της, να προβεί σε σεισμικές έρευνες και εν συνέχεια να « στήσει»  εξέδρα εξόρυξης, εντός της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδος, κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, φαίνεται ότι κάνει το επόμενο βήμα αναβάθμισης της αναθεωρητικής στρατηγικής, στην επίτευξη των παράνομων εθνικών της στόχων . 
Είναι φανερό ότι η Τουρκία εχει αναβαθμίσει «ποσοτικά και ποιοτικά» τις προκλήσεις-διεκδικήσεις  της. Προβαίνει σε υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα νησιά του Αιγαίου,

Κριτική Κοτζιά για την συμφωνία με την Ιταλία:”Η κυβέρνηση έδωσε κυριαρχία χωρίς να πάρει τίποτα”


Με δήλωσή του ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς ασκεί κριτική στη συμφωνία θαλασσίων ζωνών που υπέγραψε η κυβέρνηση με την Ιταλία. Στη δήλωση του αναφέρει:
Ολα δείχνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε το παλιό σχέδιο για Ελληνοϊταλική ΑΟΖ,, και το υπέγραψε όπως το απαιτούσαν οι Ιταλοί!!! Δεν τροποποιήθηκαν οι συντεταγμένες του 1977, που είχε την αδυναμία να δίνεται μειωμένη επήρεια σε ελληνικά νησιά, όπως τα Διαπόντια νησιά (70%) και τις Στροφάδες (32%, μόνο). Η συμφωνία του 1977 είχε τη δικαιολογία ότι υπογράφτηκε προ Δικαίου Θαλάσσης του 1982. Κυβέρνηση ΝΔ άφησε τα εν λόγω νησιά με περιορισμένη επήρεια, επιλογή που θα την βρει η χώρα μπροστά της.

Η Ευρώπη “ναυαγεί” στ΄ ανοιχτά της Λιβύης! Οι τουρκικές φρεγάτες επιβάλλουν το δικό τους “δίκαιο”


Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με την τουρκική παραβατικότητα όχι “στα λόγια” και σε επίπεδο “περιγραφής”, αλλά στην πραγματικότητα. Κι απ΄ ότι φαίνεται αντιδρά με τον τρόπο που αναμέναμε: κάνει πίσω.
Τα όσα συνέβησαν ανοιχτά της Λιβύης, με το φορτηγό πλοίο που φαίνεται ότι μεταφέρει όπλα και συνοδεύεται από τρεις τουρκικές φρεγάτες, αποδεικνύουν ότι δεν έχουμε να περιμένουμε και πολλά από την ΕΕ.

Η περιφρόνηση της Τουρκίας στο διεθνές δίκαιο που κατά τ΄ άλλα επικαλείται έγινε απολύτως κατανοητή στην Ευρώπη στα νερά της Μεσογείου.

Μέγας Αλέξανδρος: Ζει και βασιλεύει


Ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Μακεδών, ανήκει στην Ανθρωπóτητα. Υπήρξε, φυσικά, Έλληνας, óπως óλοι οι αρχαίοι Μακεδóνες. Ένωσε óλους τους Έλληνες και τους οδήγησε στην περίλαμπρη δóξα. Με συνεκτικó ιστó τον ελληνικó πολιτισμó και με βαθύ αλληλοσεβασμó των Λαών ίδρυσε την πρώτη και ανυπέρβλητη Οικουμένη στην κιβωτó των απαραμίλλων ελληνικών αξιών. Γι’ αυτó παραμένει ο μοναδικóς άνθρωπος που εξακολουθεί να ζει στη Γη επί 2.300 συνεχή χρóνια, να διδάσκει και να οδηγεί -ακóμη και σήμερα. με κοινó οδηγó.

Υπόμνημα προς την Ελληνική Κυβέρνηση με στόχο την ανάσχεση των ατοπημάτων της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» και την εξέταση της ανασύστασής της


Με τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την έναρξη της εθνικής μας παλιγγενεσίας με την οποία θεμελιώθηκε η δημιουργία του νέου Ελληνικού κράτους, οι απανταχού Έλληνες αναμένουν έναν πανηγυρικό εορτασμό που θα τους εμφυσήσει ενθουσιασμό και υπερηφάνεια και θα τους οπλίσει με δύναμη και σθένος για την αντιμετώπιση των συνεχών προκλήσεων σε πολλαπλά φλέγοντα εθνικά θέματα. 

Γαλλική πρωτοβουλία για την κατάργηση του τουρκολιβυκού συμφώνου και το “χαρτί” που η Αθήνα διστάζει να τραβήξει


“Η Γαλλία ξεκινά μια σημαντική προσπάθεια για κατάργηση του τουρκολιβυκού συμφώνου στα Ηνωμένα Έθνη και οι ΗΠΑ δυσφορούν γι΄ αυτή τη προσπάθεια”. Την αποκάλυψη κάνει ο καθηγητής Γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης και είναι σημαντική. Η Γαλλία έχει τη δύναμη να επιχειρήσει κάτι τέτοιο. Η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι σ΄ αυτή τη χρονική συγκυρία αν έχουμε να περιμένουμε κάτι από κάπου, αυτό θα πρέπει να το “ψάξουμε” στη Γαλλία…
Την ίδια ώρα στην Αθήνα, φαίνεται ότι παίζουμε …την κολοκυθιά με το θέμα των φρεγατών! Το οποίο ενδιαφέρει τους Γάλλους, που έχουν “προίόν” το οποίο “μας κάνει” σύμφωνα με όσα έχουν πει οι ναύαρχοι. Οι φρεγάτες Belharra, έχουν προκριθεί σ΄ ότι έχει να κάνει με τις επιχειρησιακές τους δυνατότητας και τα οπλικά συστήματα που θα φέρουν.