Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ;


                Η περίπτωση του ναυάρχου Τζέιμς Σταυρίδη 

                                       Άρθρο του Σωκράτη Β. Σίσκου

Η αφορμή για τη διατύπωση του παραπάνω ερωτήματος υπήρξε η ενέργεια, ως λομπίστα των τουρκικών συμφερόντων, του απόστρατου ελληνοαμερικανού ναυάρχου Τζέιμς Σταυρίδη, να στηρίξει με πάθος τη σημερινή πολιτική του καθεστώτος Ερντογάν. Σκληρή κριτική στο Σταυρίδη, το παιδί ενός Μικρασιάτη που γλίτωσε από τις σφαγές της Σμύρνης του 1922, ασκήθηκε όχι μόνο από τα ομογενειακά ΜΜΕ των ΗΠΑ, αλλά και από ελληνικές εφημερίδες. Σε άρθρο στον έγκυρο ιστότοπο «SLpress» του γνωστού έγκριτου δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού, ο Σταυρίδης χαρακτηρίζεται ως «ο πιο Τούρκος από Τούρκους».

Χάρτης της ΑΟΖ της Ελλάδος


ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΡΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ


"ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!" απαντά στον Δημητρά ο Ιερέας του Χαρωπού


Στις 12 Ιανουαρίου 2020 στο Κυριακάτικο κήρυγμα ο ιερέας του Χαρωπού Σερρών άστραψε και βρόντηξε για την δράση ενός συνταξιούχου δασκάλου που προπαγάνδιζε τις προηγούμενες ημέρες την ύπαρξη δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας στα καφενεία του χωριού. Για το ζήτημα αυτό υπέβαλε μήνυση εναντίον του Παπαγιώργη για υποκίνηση ρατσιστικής βίας και μίσους και διέγερση σε πράξεις βίας, ο κ. Παναγιώτης Δημητράς, ιδιοκτήτης πολλών ΜΚΟ (τουλάχιστον 5 αναφέρονται στο διαδίκτυο), με αντικείμενο δραστηριότητες που συντείνουν στην διάλυση του ελληνικού κράτους και τον επιτυχή διαμελισμό της πατρίδας μας (τουρκικές μειονότητες, «μακεδονική» μειονότητα κ.α.)
Ο παπαΓιώργης απαντά:

Η Ελλάδα για πρώτη φορά θέτει θέμα νομιμότητας κατασκευής του τουρκικού πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού

Η Ελλάδα για πρώτη έθεσε νομιμότητας κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου της Τουρκίας με τον ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια να καλεί σε διεθνή παρέμβαση, ενώ έθεσε και θέμα παραβίασης της συνθήκης του Μοντρέ που καθορίζει το καθεστώς το στενών στη θάλασσα του Μαρμαρά, αφού η Τουρκία σκοπεύει να φτιάξει διώρυγα για την οποία η συνθήκη δεν θα ισχύει. 

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ έχουν καλέσει την Τουρκία να σεβαστεί τη πολυθρησκευτική ιστορία της Αγίας Σοφίας


Τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι θρησκευτικές μειονότητες στη Τουρκία καταγράφει η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες ανά τον κόσμο. Μεταξύ των ποιο σημαντικών θεμάτων που παρουσιάζονται είναι οι δυσκολίες στο άνοιγμα ή τη λειτουργία χώρων λατρείας και η επίλυση περιουσιακών διαφορών που σχετίζονται με τις κυβερνητικές απαλλοτριώσεις που έχουν γίνει σε εκκλησιαστικές εκτάσεις και ακίνητα.
Η Αγία Σοφία είναι ένα σύμβολο ειρηνικής συνύπαρξης, ουσιαστικού διαλόγου και σεβασμού μεταξύ των θρησκειών

Απάντησις στην Τουρκία δια της αποτροπής


Το Εστειλε ο Παύλος Δημητριάδης
Ευθύμιος Πέτρου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΣΤΙΑ»
    Κάποτε ο κόσμος ήταν πρωτόγονος. Τότε τα πράγματα ήσαν απλά, εμείς και οι εχθροί. Οι όποιοι εχθροί. Με τους οποίους μπορεί να έχουμε ειρήνη ή να είμαστε σε πόλεμο. Ενδιάμεσες καταστάσεις δεν υπήρχαν.    Σήμερα, κάποιοι που αρθρώνουν μάλιστα δημόσιο λόγο νομίζουν ότι ζούμε ακόμη σε εκείνες τις εποχές. Δεν αντιλαμβάνονται ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Υπάρχουν πλέον οι έννοιες της αποτροπής και της κρίσεως με διάφορα στάδια κλιμακώσεως και αποκλιμακώσεως. Η κατευθυντήρια οδηγία για την εφαρμογή διαδικασιών αποτροπής είναι καθαρώς πολιτική όπως πολιτική πρωτίστως είναι η διαδικασία διαχειρίσεως μιας κρίσεως.

Ακριβής μικρογραφία της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, ο Τύμβος Καστά της Αμφίπολης!




Το έστειλε ο Δημοσθένης Λαμπρινάκης
  
  




Μια συγκλονιστική αποκάλυψη, που δίνει ακόμα μία πολύ εντυπωσιακή διάσταση του τύμβου στην Αμφίπολη.
    Τα συγκεκριμένα στοιχεία προέρχονται από τον Μιχάλη Λεφαντζή, συνεργάτη της κυρίας Αικατερίνης Περιστέρη, και δείχνουν πως το χέρι που σχεδίασε τον τύμβο της Αμφίπολης γνώριζε πολύ καλά την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, σημείο αναφοράς για τον Μ. Αλέξανδρο, που την ίδρυσε το 331 π.Χ., αφού ήταν η αγαπημένη του πόλη.