Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

“Αν η συμφωνία με την Ιταλία εφαρμοστεί και στο Καστελόριζο ξεχάστε τον ελληνισμό”! Καταιγιστικός ο Ναύαρχος ΧρηστίδηςΟ Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, δεν “μάσησε” ποτέ τα λόγια του. Αυτός ήταν και ο λόγος της αποστρατείας του κι ας το αρνούνται οι πολιτικοί που πήραν την απόφαση.
Ο Ναύαρχος Χρηστίδης μιλά για τη συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας και δηλώνει ότι “αν οι πολιτικοί μας ταγοί την θεωρούν πράγματι υποδειγματική όπως λένε, τότε πραγματικά φοβάμαι”!

Με τέτοιες μαγαρισιές στα σχολικά βιβλία θα τιμήσουμε τα 200 χρόνια από την αγιασμένη Επανάσταση του ’21;


“Νοστιμίζει το σέλινο τη φασολάδα και στη μέση δύο λάμδα φοράει πατρίδα μας η Ελλάδα”.
Αυτό το αξιοθρήνητο και κρανιοκενές σχόλιο δεν το διαβάζεις σε κείμενο θεατρικής επιθεώρησης, ελαφρολαϊκού τύπου, αλλά σε βιβλίο Γλώσσας της Β’ δημοτικού. (Τετράδιο εργασιών, α’ τεύχος, σελ. 43). Και στην σελίδα 76 του βιβλίου Γλώσσας α’ τεύχος της ίδιας τάξης και πάλι, προς εμπέδωση προφανώς, επαναλαμβάνεται η δηλητηριώδης απρέπεια κατά του εθνικού μας ονόματος σε κείμενο με τίτλο “Στη Χωχαρούπα”.

Γερμανικό πολεμικό πλοίο ξεφορτώνει στα νησιά μας λαθρομετανάστες


 ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΖΙΒΑΡΑΣ
    
Μετέφεραν στη Λέσβο αλλοδαπούς τους οποίους το ελληνικό Λιμενικό εμπόδιζε για να μην περάσουν στα χωρικά μας ύδατα
    Πειστικές εξηγήσεις θα πρέπει να δώσουν οι Γερμανοί αλλά και η ελληνική κυβέρνηση για περιστατικό που έλαβε χώρα στο Αιγαίο. Γερμανικό σκάφος του ΝΑΤΟ μετέφερε στη Λέσβο μετανάστες, τους οποίους εμπόδιζε το ελληνικό Λιμενικό να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Αθανάσιος Δρούγος: Παρέμβαση State Department για την Τουρκική προκλητικότητα


“Κάθε συμφωνία απαιτεί και υποχωρήσεις”“Κάθε συμφωνία απαιτεί και υποχωρήσεις”- Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αλ. Διακόπουλος για όσα έγιναν με την Ιταλία κι όσα έρχονται

Η μυστική ζωή ενός απατεώνα

  
FALLMERAYER JACOB-PHILIP


               La vie secrète d’un imposteur- The secret life of an impostor- Das geheime Leben eines Betrügers
                    
                           
         Άρθρο του Σωκράτη Β. Σίσκου


Αυτό το κείμενο αποτελεί τον πρόλογο από τον 5ο κατά σειράν τόμο των δημοσιευμένων από το 2017 και μέχρι σήμερα άρθρων μου, ο οποίος θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή.   
Είναι ίσως η πρώτη φορά που μια μικρή έρευνα για τον Φαλμεράιερ δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ορθότητα ή μη της θεωρίας του για τη φυλετική ασυνέχεια του ελληνισμού, αλλά διερευνά την προσωπικότητα, τη μυστική ζωή και τα βαθύτερα κίνητρα για τη διατύπωση αυτής της θεωρίας.

ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ; ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΑΛΙ!


ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ 18-22 ΜΑΙΟΥ 2020
A picture containing guitar
Description automatically generated
Την εβδομάδα 18 - 22 Μαΐου 2020 εκατόν δέκα περίπου διαφορετικές εταιρίες, «χρηματοδότησαν» με την δαπάνη 430 περίπου διαφημιστικών μηνυμάτων τις τουρκικές σειρές–βιτρίνα της ελληνικής τηλεόρασης, οι οποίες αυξήθηκαν από δύο που ήταν την εβδομάδα 11-15 Μαΐου 2020, σε τρείς με την προσθήκη μιας ακόμα στην απογευματινή ζώνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι 32 διαφορετικές εταιρίες είχαν από μία μόνο διαφημιστική παρουσία κατά την διάρκεια της εβδομάδος 18-22 Μαΐου 2020.