Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Η Γαλλία καταγγέλει την “απαράδεκτη παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη και τη διαβεβαιώνει ότι “δεν θα την επιτρέψει”


Το Παρίσι υιοθέτησε πιο αυστηρό τόνο σήμερα, Κυριακή, για την ανάμιξη της Τουρκίας στη Λιβύη, καταγγέλλοντας έναν «ανεπίτρεπτο» παρεμβατισμό και διαβεβαιώνοντας πως η Γαλλία «δεν μπορεί να το επιτρέψει», ανέφερε το Ελιζέ.
Η Γαλλία, που εδώ και μήνες πολλαπλασιάζει τις κατηγορίες κατά των περιφερειακών φιλοδοξιών της Τουρκίας, εξέφρασε την οργή της για μια «πολιτική όλο και περισσότερο επιθετική της Τουρκίας, με επτά τουρκικά πλοία να έχουν λάβει θέση ανοικτά της Λιβύης και μια παραβίαση του εμπάργκο όπλων».

Yeni Safak: Γιατί ακυρώθηκε η συνάντηση Λαβρόφ-Τσαβούσογλου - Η Μόσχα έδωσε τελεσίγραφο στην Άγκυρα για Λιβύη


Τελεσίγραφο για την Λιβύη έδωσε η Μόσχα στην Άγκυρα για να σταματήσει την προέλασή της και την προσπάθεια να καταλάβει και την Σύρτη (με τις πετρελαιοπηγές) και εν συνεχεία ολόκληρη την χώρα.
Η πρόταση των Ρώσων είναι τελική και αποσκοπεί στο να μην καταληφθεί η Σύρτη από τις τουρκικές δυνάμεις.  Στην Μόσχα δεν θέλουν αυτό να συμβεί.

Το τεράστιο ρίσκο από τη “συμφωνία της κόκκινης γαρίδας” με την Ιταλία Ο Στέλιος Φενέκος αναλύει


Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ
Υποναύαρχος ε.α
Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΞΙΩΝ
Θα προσπαθήσω να γίνω όσο γίνεται επεξηγηματικός γιατί υπάρχει μεγάλη  πολυπλοκότητα στα εθνικά θέματα που αφορούν την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων:
1. Υπάρχει συμφωνία με την Ιταλία για την υφαλοκρηπίδα από το 1977. Η συμφωνία αυτή αναγνωρίζει μειωμένη επήρεια σε Διαπόντια (70%)  και Στροφάδες (32%). Επίσης έχει χαραχθεί από γραμμές που κλείνουν τους κόλπους από πλευράς Ιταλίας ενώ από εμάς ακολουθείται η φυσική ακτογραμμή (δεν χαράξαμε καμία γραμμή βάσεως). Η συμφωνία αυτή του 1977 ρυθμίζει και τα ζητήματα κοιτασμάτων, εάν βρεθούν ένθεν και ένθεν της συμφωνηθείσας οριογραμμής της υφαλοκρηπίδας.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ (16 Μαΐου 2020)


Ομαδική εργασία των παρακάτω μελών του ΕΛΙΣΜΕ
Βλάχου Μαρία (Πολιτικός Επιστήμων)
Δασκαλάκη Ιπποκράτη (Αντιστράτηγος εα)
Ηλιόπουλου Δημημτρίου (Πρέσβης ετ)
Κατσαρού Παναγιώτη (Αντιπτέραρχος εα)

Η παρούσα ανάλυση αποσκοπεί να εξετάσει τις παραμέτρους αυτής της συγκεκριμένης προκλητικότητας των γειτόνων παρουσιάζοντας επιδιώξεις της Άγκυρας και πιθανούς τρόπους ελληνικής αντίδρασης με αξιολόγηση των εν­δεχομένων συνεπειών τους

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Πήγε στο κτήμα της στη Μόρια και αντίκρισε… τζαμί!


    Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Η Λέσβος υποφέρει και η κυβέρνηση σφυρά αδιάφορα...
    Δείτε την απίστευτη καταγγελία που δημοσίευσε το
 lesvosnews.net:    «Σήμερα το πρωί επισκέφτηκα το κτήμα μου (συνοδεία αστυνομικών και της προϊσταμένης αυθαιρέτων της Πολεοδομίας). Η πρόσβαση στο χώρο έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες καθώς έπρεπε να περάσουμε από λύματα, σκουπίδια και κάθε είδους βρωμιά.

Η συρρίκνωση του Ελληνισμού


Του Υποστρατήγου ε.α. Κωνσταντίνου Αργυροπούλου