Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Η Τουρκία διεκδικεί τα πάντα κι εμείς κατηγορούμε τον εαυτό μας για …μαξιμαλισμό;


Ο “μαξιμαλισμός” θα ΄ναι η λέξη “κλειδί” για να αποφύγουμε τον δύσκολο δρόμο αντιμετώπισης της απαράδεκτης τουρκικής παραβατικότητας; Όπως φαίνεται θα ακούμε όλο και συχνότερα για τον “μαξιμαλισμό” μας, το επόμενο διάστημα.
Τον όρο χρησιμοποίησε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αντιναύαρχος ε.α Αλέξανδρος Διακόπουλος, στη συνέντευξη του στο Militaire.gr , μιλώντας για τη συμφωνία με την Ιταλία.

Ουρά 1,5 χλμ. για δωρεάν φαγητό σε μια από τις πλουσιότερες πόλεις του κόσμου


Η πόλη αριθμεί περί τους 500.000 κατοίκους και είναι μία από τις πλουσιότερες στον κόσμο όπως φυσικά και της χώρας των 8,5 εκατ κατοίκων στην οποία ανήκει, όπου το κεφαλήν ετήσιο εισόδημα ανέρχεται περίπου στα 67.500 δολάρια το χρόνο. 
Αναφερόμαστε φυσικά στη Γενεύη της Ελβετίας, διάσημη για την ουδετερότητά της, τις σοκολάτες, τα τυριά, τα ρολόγια και τις τράπεζές της. Επίσης είναι μια από τις τις χώρες της Ευρώπης που δεν επλήγη τόσο όσο άλλες από την πανδημία κορονοϊού  αφού μέχρι σήμερα έχει περί τα 31.000 κρούσματα και περί τους 1.900 νεκρούς ενώ πλέον ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και θανάτων είναι πολύ χαμηλός (ενδεικτικά την Πέμπτη 33 νέες περιπτώσεις και ένας θάνατος). Οι επιδόσεις της στην αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν σχετικά καλές. 

Τα “τραύματα” των Τούρκων από τους Έλληνες ΥΕΘΑ, Καμμένο, Αποστολάκη και Παναγιωτόπουλο


Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, θέλει να …διορίσει και υπουργό Εθνικής Άμυνας στην Ελλάδα! Όπως μεταδίδει το  sigmalive.com, ο φλύαρος Τσελίκ δήλωσε απευθυνόμενος στους Έλληνες ότι, “έχοντας πίσω σας την ΕΕ, δεν μπορείτε να αναγκάσετε την Τουρκία να κάνει ό,τι θέλετε εσείς. Βοηθήσαμε την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της. Ωστόσο, νομίζω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι δεν είναι σε θέση να βρει έναν λογικό άνθρωπο για υπουργό Άμυνας.
Όπου προβληματικός άνθρωπος, τον κάνουν υπουργό Άμυνας. Όταν ο πρόεδρος Ερντογάν πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας έκρυψε τον υπουργό Άμυνας. Οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας είναι πάντα προβληματικοί. 

Διεθνούς φήμης σταρ ομολογούν την Ορθόδοξη πίστη τους


Άλλες Εποχές...

https://www.dimokratianews.gr/wp-content/uploads/2020/06/main_.jpg
Τα μπακαλικάκια τα θυμόσαστε; Όχι αυτό που δούλευε ο Ζήκος (Κώστας Χατζηχρήστος), ο θρυλικός παραγιός του κυρ Παντελή (Κώστας Δούκας) στο ανεπανάληπτο «Της Κακομοίρας», Αλήθεια ποιός βλαξ το μετονόμασε σε «Μπακαλόγατο»; Αυτό λοιπόν ήταν μεγαλομπακάλικο. Από ένα τέτοιο μάλιστα – του Κίκιζα – στην οδό Λένορμαν, ξεκίνησε η βιομηχανία ζυμαρικών «Ήλιος».

«Στη χώρα της απογοήτευσης»


                                           ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ
 Απογοήτευση και πικρία είναι το διάχυτο αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων για όσα βιώνουν καθημερινά σε αυτόν τον τόπο ιδίως τα τελευταία χρόνια. Ένα αίσθημα που προκαλεί μελαγχολία, οργή και αγανάκτηση κυρίως στους νέους που πασχίζουν να προσανατολιστούν και να αποκατασταθούν επαγγελματικά και κοινωνικά σε ένα αντίξοο και αρνητικό περιβάλλον.
  Δεν έφθανε η μακρόχρονη και δυσβάστακτη  οικονομική κρίση, που βρήκε απροετοίμαστη τη χώρα σαν τις « μωρές παρθένες» του Ευαγγελίου,  υποθηκεύοντάς την για «γενιές δεκατέσσαρες» στους δανειστές, ήρθε να προστεθεί η ανθρωποκτόνος  πανδημία ,  που πέραν της απειλής για την ζωή και την υγεία, διέλυσε τα όνειρα και τις ελπίδες όσων είχαν αρχίσει να συνέρχονται και να σχεδιάζουν το μέλλον τους.

Ο ΠΑΤΕΡ ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΒΛΙΑΓΚΟΦΤΗΣ ΕΞΗΓΕΙ ΕΑΝ Ο ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ. VIDEO


Λίγα λόγια για τον π. Αρσένιο Βλιαγκόφτη
 
Ο π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1956.
Είναι πτυχιούχος της φιλοσοφικής και της θεολογικής σχολής Α.Π.Θ. και διδάκτωρ Θεολογίας Α.Π.Θ.
Από το 1987 εγκαταβιώνει στην Ιερά Μoνή Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου Βατοπαιδίου Χαλκιδικής.
Το 1991 ορίσθηκε εντεταλμένος της Ιεράς Μητρόπολης Κασσανδρείας για θέματα αιρέσεων και έχει λάβει μέρος σε όλες τις ετήσιες Πανορθόδοξες Συνδιασκέψεις για την αντιμετώπιση των αιρέσεων. Πολλές φορές ως εισηγητής.

Κάναμε πίσω για τη συμφωνία με την Ιταλία; Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αλ.Διακόπουλος εξηγεί