Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

“Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη Τουρκία” λένε οι Γάλλοι- Υπερπτήσεις ξανά στο Αιγαίο


Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να κρύψει το κεφάλι στην άμμο όσον αφορά την πρόσφατη συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στους συμμάχους της, δήλωσε σήμερα Γάλλος αρμόδιος για αμυντικά θέματα, κατηγορώντας το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό ότι παρενόχλησε γαλλικό πολεμικό πλοίο σε μια αποστολή του ΝΑΤΟ.
Τούρκος υψηλόβαθμος αξιωματούχος αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι «τέτοιο πράγμα» δεν συνέβη.

ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Την Παρασκευή 29 Μαΐου φέτος, Αποφράδα Ημέρα των Ρωμιών, οι Τούρκοι έκαναν ξανά τζαμί την Αγια-Σοφιά και έκαναν ναμάζι για να τιμήσουν την Άλωση. Ήταν ένα ακóμη εχθρικó μήνυμα του Ερντογάν κατά της εθνικής κυριαρχίας μας. Ωστóσο, πολλές σελίδες της Ιστορίας, άγνωστες στο ευρύ κοινó, μαρτυρούν óτι επί τέσσερις αιώνες έως την Άλωση οι ηγεσίες των δύο Λαών προχώρησαν συχνά σε επιγαμίες και συμμαχίες. 

Τι δείχνει το DNA των Ελλήνων και των άλλων Βαλκανικών λαών (Β' μέρος)


Το DNA των μουσουλμάνων της Ροδόπης – Το DNA των Σαρακατσάνων, των Βλάχων και των Ρομά – Κατάγονται από τα βάθη της Ασίας οι Τούρκοι; - Υπάρχει σχέση ανάμεσα σε Έλληνες και Αλβανούς;
Συνεχίζοντας το προηγούμενο άρθρο μας, θα ασχοληθούμε με το DNA ορισμένων πληθυσμιακών υποομάδων της χώρας μας και με το DNA των γειτονικών μας λαών.

Υeni Akit: «Στείλαμε μήνυμα στην Ελλάδα ότι μπορούμε να είμαστε ταυτόχρονα σε Αιγαίο-Λιβύη-Μεσόγειο-Β.Ιράκ»

Μήνυμα προς την Ελλάδα ότι η Τουρκία μπορεί «να βρίσκεται ταυτόχρονα στην Μεσόγειο, στο Αιγαίο, στο Β.Ιράκ, στην Λιβύη, στην Συρία και στο Αιγαίο» θεωρεί ότι ήταν η Άγκυρα, οι χθεσινοί εκτεταμένοι βομβαρδισμοί της τουρκικής Αεροπορίας με συνεργασία της ΜΙΤ και των ΤΕΔ. κατά στρατοπέδων του ΡΚΚ, στην συνοριακή γραμμή Ζαπ, Χακούρκ και Αβασίν Μπραντόστ, όπως και κατά στόχων στο Κάντιλ στα σύνορα Ιράκ-Ιράν.

Τουρκικό σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα με το όνομα οθωμανού ναυάρχου που είχε καταλάβει Λέσβο,Σάμο,Χίο και Ρόδο!


Για τουρκικό σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα ,γράφει ο αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος, Α.Μποζκούρτ, στην ιστοσελίδα του nordicmonitor.com .
Σύμφωνα με έγγραφα που αποκαλύπτει το σχέδιο φέρει την ονομασία «TSK Çakabey Harekât Planlama Direktifi» (TSK [Turkish Armed Forces] Cesakabey Operation Planning Directive).
Τα έγγραφα έχουν ημερομηνία 13 Ιουνίου 2014, γεγονός που υποδηλώνει ότι πιθανότατα ενημερώθηκε και οριστικοποιήθηκε εκείνη την ημερομηνία μετά από έλεγχο μιας παλαιότερης έκδοσης και πιθανότατα εξακολουθεί να είναι σχέδιο ενεργό.

Σεφέρης & Κυπριακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2019