Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

“Οι επόμενοι 2,5 μήνες ίσως κρίνουν τα πάντα στα ελληνοτουρκικά! Ώρα αποφάσεων”-Πτέραρχος Ε.Γεωργούσης

Γράφει ο Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Ευάγγελος Γεωργούσης
Επίτιμος Διοικητής ΔΑΕ

Πρόεδρος Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ι
Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Χώρας μας, ‘’…σενάριο διαλόγου με την Άγκυρα δεν φαίνεται να υπάρχει…’’. Αυτό ,την παρούσα περίοδο τουλάχιστον, εκ των πραγμάτων είναι προφανές, αφού εμείς ασκούμε την εξωτερική πολιτική μας στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και η Τουρκία την δική της με προβολή της στρατιωτικής της ισχύος , για να επιβάλλει το δίκαιο που την συμφέρει. Οι προθέσεις της είναι προφανείς , δεν τις κρύβει, τις διατυπώνει και τις εξαγγέλλει.

ΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΗ ΤΑΞΗ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑ


Την περίοδο του Εθνικού διχασμού στην Κρήτη, ένας επιθεωρητής δημοτικής εκπαίδευσης ανέβαινε μ’ ένα μουλάρι σ’ ένα ορεινό και δύσβατο χωριό, για να επιθεωρήσει τον εκεί δάσκαλο.
Στο δρόμο που πήγαινε συναντά έναν αγωγιάτη και τον ρωτά:
«Δε μου λες, πατριώτη, ο δάσκαλος τι είναι; Βενιζελικός ή βασιλικός;».
«Βενιζελικός», απαντά ο αγωγιάτης.
«Α, το γαϊδούρι» σχολίασε ο επιθεωρητής.

Είναι το Βυζάντιο ελληνικό ή όχι;

Σημείωση Επιστήμης: Τα τελευταία χρόνια το Βυζάντιο έχει κατασυκοφαντηθεί από την νέα φουρνιά ιστορικών ξενόφερτων ή ξενοσπουδαγμένων καθηγητών. Ακούς διάφορα γραφικά ότι ο τάδε αυτοκράτορας δεν ήταν Έλληνας, ότι δεν... υπάρχει πολιτισμός και τέχνη στο Βυζάντιο.

Ο ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας και τα παιχνίδια του Ρ.Τ. Ερντογάν

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης 
Ο ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας
Ο ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας ή απλά η Αγια-Σοφιά, αποτελεί ένα μοναδικό σύμβολο όχι μόνο της πανορθόδοξης κοινωνίας αλλά και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Αποτελεί μια από τις ανεπανάληπτες δημιουργίες της βυζαντινής ναοδομίας με διαχρονικά εκπληκτικό, πρωτοποριακό συνδυασμό αρμονίας, φωτός και αρχιτεκτονικής σύνθεσης.

Ταλαιπωρίας της γλώσσης το ανάγνωσμα…


 


Η αναγνώστις μας Χρυσούλα Πετίνη-Πηνιώτη, δικηγόρος και ομοιοπαθής…
… (υποφέρει και εκείνη από την συνεχή και βάρβαρη κακοποίηση της ελληνικής γλώσσης) μας έστειλε ένα άρθρο της, που είχε δημοσιευθεί στο νομικό περιοδικό «Δελτίον Εργατικής Νομοθεσίας» και στο οποίο γινόταν εκτενής αναφορά στον ορθό χειρισμό της ελληνικής εν γένει και ιδιαιτέρως στην νομική επιστήμη.

Σκόπια - Ζάεφ: Όσο υπάρχει Μακεδονική γλώσσα, οι Μακεδόνες θα υπάρχουν


«Η ευθύνη και το ιερό μας καθήκον ήταν να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας», ανέφερε ο εκ των πρωταγωνιστών της Συμφωνίας των Πρεσπών
Ρεσιτάλ αλυτρωτικού λόγου έδωσε την Τετάρτη με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος αναφέρθηκε σε «μακεδονική γλώσσα» του λαού του και «Μακεδόνες», όπως χαρακτήρισε τους κατοίκους των Σκοπίων.

Το μεγαλύτερο ποσοστό της ΑΟΖ του Καστελόριζου παραχωρεί η Αθήνα στο Κάιρο

Παραχώρηση της ελληνικής ΑΟΖ που συνιστά το σύμπλεγμα της Μεγίστης σε ποσοστό 65 έως 85%, συζητά η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το Κάιρο σύμφωνα με απόλυτα ακριβείς πληροφορίες που ανέφερε χθες στο αποκαλυπτικό δελτίο ειδήσεων του ALERT ο διευθυντής του Pronews.gr Τάσος Γκουριώτης. 

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ


“Αλαλάζουμε για την Αγία Σοφία και χάνουμε την Κύπρο” γράφει Τούρκος αρθρογράφος στον Ερντογάν


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Την ώρα που ΗΠΑ και Ρωσία συναγωνίζονται για το ποια θα έχει περισσότερες βάσεις στη Συρία  και ποια θα ελέγχει τις πηγές πετρελαίου , έβαλε και η Τουρκία το πόδι της στην περιοχή.  Μετά την εγκατάσταση της εκεί της άνοιξε η όρεξη για την Λιβύη.


Ο Ερντογάν στα τέλη Φεβρουαρίου του 2011 έλεγε: “Τι δουλειά έχει το ΝΑΤΟ στην Λιβύη” και αρχικά αντιστάθηκε στην ανατροπή του Καντάφι. Λίγες μέρες, όμως, μετά τον Μάρτιο άλλαξε γνώμη και υποστήριξε την επίθεση των νατοϊκών δυνάμεων στη Λιβύη.

Η ελληνική αποτροπή στον υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας


Γράφει ο Σπύρος Μπαμιατζής
Αναπλ. Καθηγητής Κυβερνοασφάλειας
& Ψηφιακής Εγκληματολογίας
Ivy Tech Community College
Dept. of Information Technology
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Tι σημαίνει υβριδικός πόλεμος; Οι Ρώσοι στρατιωτικοί και θεωρητικοί του πολέμου S.G.Chekinov και S.A.Bogdanov σε ένα άρθρο τους στο Ρωσικό Περιοδικό της Ακαδημίας Στρατιωτικής Επιστήμης το 2013, κάνουν αναφορά σε αυτό το είδος πολέμου ως «καινούργια γενεά πολέμου»