Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020

ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Στη χώρα μας όλοι, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, κακή τρόικα και τόσοι άλλοι «πασχίζουν» για τη βελτίωση της οικονομίας μας. Όμως δε φτάνουν. Έτσι, στο άκουσμα ότι το 2014 θα έρθουν στην Ελλάδα πάνω από 18.000.000 τουρίστες βρεθήκαμε στη στενόχωρη σκέψη ότι πάλι το μεγάλο συνολικό όφελος δε θα το έχει η ελλαδική οικονομία, πλην του ξενοδοχειακού ύπνου. Το όφελος θα καρπωθούν οι Ρουμάνοι, Πολωνοί, Βούλγαροι, Σκοπιανοί, Αλβανοί κλπ. Οι Έλληνες; Μπα, αυτοί έγιναν αφεντικά.

“Οι επόμενοι 2,5 μήνες ίσως κρίνουν τα πάντα στα ελληνοτουρκικά! Ώρα αποφάσεων”-Πτέραρχος Ε.Γεωργούσης

Γράφει ο Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Ευάγγελος Γεωργούσης
Επίτιμος Διοικητής ΔΑΕ

Πρόεδρος Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ι
Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Χώρας μας, ‘’…σενάριο διαλόγου με την Άγκυρα δεν φαίνεται να υπάρχει…’’. Αυτό ,την παρούσα περίοδο τουλάχιστον, εκ των πραγμάτων είναι προφανές, αφού εμείς ασκούμε την εξωτερική πολιτική μας στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και η Τουρκία την δική της με προβολή της στρατιωτικής της ισχύος , για να επιβάλλει το δίκαιο που την συμφέρει. Οι προθέσεις της είναι προφανείς , δεν τις κρύβει, τις διατυπώνει και τις εξαγγέλλει.

ΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΗ ΤΑΞΗ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑ


Την περίοδο του Εθνικού διχασμού στην Κρήτη, ένας επιθεωρητής δημοτικής εκπαίδευσης ανέβαινε μ’ ένα μουλάρι σ’ ένα ορεινό και δύσβατο χωριό, για να επιθεωρήσει τον εκεί δάσκαλο.
Στο δρόμο που πήγαινε συναντά έναν αγωγιάτη και τον ρωτά:
«Δε μου λες, πατριώτη, ο δάσκαλος τι είναι; Βενιζελικός ή βασιλικός;».
«Βενιζελικός», απαντά ο αγωγιάτης.
«Α, το γαϊδούρι» σχολίασε ο επιθεωρητής.

Είναι το Βυζάντιο ελληνικό ή όχι;

Σημείωση Επιστήμης: Τα τελευταία χρόνια το Βυζάντιο έχει κατασυκοφαντηθεί από την νέα φουρνιά ιστορικών ξενόφερτων ή ξενοσπουδαγμένων καθηγητών. Ακούς διάφορα γραφικά ότι ο τάδε αυτοκράτορας δεν ήταν Έλληνας, ότι δεν... υπάρχει πολιτισμός και τέχνη στο Βυζάντιο.

Ο ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας και τα παιχνίδια του Ρ.Τ. Ερντογάν

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης 
Ο ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας
Ο ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας ή απλά η Αγια-Σοφιά, αποτελεί ένα μοναδικό σύμβολο όχι μόνο της πανορθόδοξης κοινωνίας αλλά και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Αποτελεί μια από τις ανεπανάληπτες δημιουργίες της βυζαντινής ναοδομίας με διαχρονικά εκπληκτικό, πρωτοποριακό συνδυασμό αρμονίας, φωτός και αρχιτεκτονικής σύνθεσης.