Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Η μάνα ΕΛΛΑΣ δεν είναι αμπελοχώραφο κανενός για να την εκποιήσουν!!!...


''Ως εδώ και μη παρέκει!!!..", όπως έλεγε κι ο 'Ανώνυμος Έλλην' της ''Ελληνικής Νομαρχίας''. Τέρμα τα ψέματα!!!.. Φτάνουν τα όσα υποστήκαμε τόσα χρόνια και με δική μας ευθύνη!!!.. Οι Έλληνες πρέπει να μάθουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να ακούμε αλήθειες, αν θέλουμε να σώσουμε την εθνική μας υπόσταση, να επιβιώσουμε εθνικά εν μέσω θυέλλης και να αναταχθούμε.
Πρέπει να μάθουμε να μην παραμυθιαζόμαστε απ' τις πολιτικοοικονομικές συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας και τον εμποδίζουν να ανασάνει, να κάνει ένα, δύο, χίλια βήματα μπροστά. Να μη γινόμαστε χειροκροτητές εκείνων που πουλάν την πατρίδα εδώ και χρόνια οργανωμένα, μεθοδικά, συστηματικά.

Η Ιταλία συζητά με την Τουρκία για τη “μοιρασιά” στη Λιβύη


Δυστυχώς είναι πλέον γνωστή η δυσμενή, για τα ελληνικά ενδιαφέροντα, εξέλιξη των διαδραματιζόμενων γεγονότων σε Βόρεια Συρία,  βόρειο Ιράκ και Λιβύη.  Η ταυτόχρονη παρουσία των τούρκων:  υπουργoύ εξωτερικών Çavuşoğlu, οικονομίας Albayrak, πληροφοριών Fidan, και του εκπροσώπου του Ερντογάν, Kalın, στο τελευταίο τους συμβούλιο με την κυβέρνηση Σάραζ στη Τρίπολη (εξού και η φωτογραφία) δηλώνει ότι η Τουρκία πλέον είναι de facto αναπόσπαστο κομμάτι της κυβέρνησης της δυτικής Λιβύης. Σύμφωνα με τον Ιταλό και φιλότουρκο ανταποκριτή στην Άνκαρα, Mariano Giustino, η Ιταλία διαπραγματεύεται με την Τουρκία κοινοπραξία γεωτρήσεων στο λιβυκό πέλαγος για λογαριασμό της κυβέρνησης Σάραζ.

Οι στρατιωτικοί προειδοποιούσαν χρόνια τις κυβερνήσεις για τα όσα σήμερα κάνει η Τουρκία-Κ.Γκίνης


Από την εξαϋλωση στο κάψιμο…Το μήνυμα του Α/ΓΕΕΘΑ για την προκλητικότητα των Τούρκων

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης όταν ήταν Α/ΓΕΕΘΑ είχε μιλήσει για εξαϋλωση όποιου τολμήσει να πατήσει σε ελληνικό έδαφος. Ο σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα και απάντησε με τον τρόπο που κάθε στρατιωτικός οφείλει να απαντά: “Όποιος κι αν τολμήσει να εισβάλλει στο έδαφος μας, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι”.

Μετά τους ναούς, κλειδώνουν και τις θύρες της ιστορίας

Δημήτριος Νατσιός
«Στου Κιλκίς την ολόμαυρη ράχη
περπατώντας η Δόξα μονάχη
μελετά τα λαμπρά παλληκάρια
και στην κόμη στεφάνι φορεί
γινωμένο απ’ ολίγα χορτάρια
πού ‘χαν μείνη στην έρημη γη».
Διαβάζω από το βιβλίο “Αθάνατη Ελλάς” του Δ Καλλιμάχου, αυτόπτου μάρτυρος και “εθελοντού ιεροκήρυκος της Ε’ Μεραρχίας”, για την ένδοξη μάχη του Κιλκίς: ” Εκεί προς τα χαρακώματα ένας φαντάρος μας βαρέως πληγωμένος, ο οποίος μετ’ ολίγον δεν θα διέφευγε το μοιραίον, από τας φλόγας των καιομένων σπαρτών που ολονέν τον επλησίαζαν, λέγει προς τον συνάδελφόν του που επήγε να τον βοηθήση: