Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Ο ΧΕΡΟΥΒΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1453


Δέος και ανατριχίλα από το άκουσμα του “Χερουβικού Ύμνου” όπως αυτός ακουγόταν στην Αγιά Σοφιά μέχρι το 1453 μ.Χ, όπως αναπαραστάθηκε με ειδική επεξεργασία και χρήση εξειδικευμένων προγραμμάτων από το Πανεπιστήμιο Stanford.
Όπως γράφει ο κ Δημήτρης Πασίνης…
Μόλις πέρυσι, στα 55 μου χρόνια, αξιώθηκα να επισκεφτώ την Κωνσταντινούπολη…

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ ( Νο. 52 - 21 Ιουνίου, 2020 )Αγαπητοί μου φίλοι σας χαιρετώ,

Μετά από την καραντίνα των τελευταίων 4 μηνών έφτασε και το καλοκαίρι και κανονικά θα έπρεπε να είμαι τώρα στην Ελλάδα ως συνήθως, αλλά πρέπει να περιμένω λίγο ακόμα δυστυχώς!....Πολλά συμβαίνουν στην καθημερινότητα μας, δεν μπορούμε να τα προβλέψουμε όλα, αλλά μπορούμε όμως να τα συζητήσουμε…..

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΚύριε

Φτιάξε μου ένα γιό, που να είναι τόσο δυνατός, ώστε να γνωρίζει πότε είναι αδύνατος και πότε είναι γενναίος, να αντιμετωπίζει τον ίδιο του τον εαυτό, όταν τον πλημμυρίζει ο τρόμος του φόβου, να είναι περήφανος και αλύγιστος, στολισμένος με την αρετή της επιμονής.

Φτιάξε μου ένα γιό, που μέσα του, η ασθένεια της ηττοπάθειας, να μην πάρει τη θέση της αγωνιστικής του δυνάμεως. Ένα γιό που θα γνωρίζει ότι αυτογνωσία είναι το θεμέλιο της γνώσεως.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ TΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

------------------------------------------------------

Νικόλαος Λ. Μωραΐτης. Ph.D.
Εισαγωγή
Μετά από τις αιφνίδιες διεκδικήσεις της Τουρκίας επί του Αιγαίου γεννάται το εξής ερώτημα: Σε ποιόν ανήκει το Αιγαίο; 
Φυσικά, αν ακολουθήσουμε τους παραδεδεγμένους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, κατά τους οποίους ο λαός, το έθνος αποτελεί τον κυρίαρχο παράγοντα κατοχής μιας περιοχής, αναμφισβήτητα διαπιστώνει κάποιος ακόμα και ο πλέον κοινός νους ότι, με βάση την ιστορία, το Αιγαίο ανήκει από δημιουργίας του στους Έλληνες.

ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ: Η τηλεθέαση βυθίζεται, οι «πελάτες» πληρώνουν!


OI ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΩΝ 15-19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020
Την εβδομάδα 15-19 Ιουνίου 2020 η τηλεθέαση των τουρκοσειρών της ελληνικής τηλεόρασης κατέρρευσε καταλαμβάνοντας, καθ΄ όλη την διάρκεια της εβδομάδος, τις τελευταίες θέσεις μεταξύ όλων των εκπομπών των διαφόρων καναλιών, σύμφωνα με την ημερήσια ενημέρωση του ηλεκτρονικού τύπου για τις διάφορες ζώνες τηλεθέασης (https://www.youweekly.gr/article/tiletheasi).